Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η επίσκεψη του Μητσοτάκη στο Ισραήλ και το μήνυμα στην Τουρκία

Reuters: Η επίσκεψη του Μητσοτάκη στο Ισραήλ και το μήνυμα στην Τουρκία
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει σήμερα (16/6/2020) στο Ισραήλ
Στην επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Ισραήλ αναφέρεται το Reuters σε δημοσίευμα με τίτλο «Ο Έλληνας πρωθυπουργός επισκέπτεται το Ισραήλ, ελπίζοντας στην επανεκκίνηση του τουρισμού και προειδοποιώντας την Τουρκία».
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα «με ε την Ελλάδα, το Ισραήλ και την Κύπρο να συνεργάζονται σε ενεργειακά projects στην Ανατολική Μεσόγειο, ο κ. Μητσοάκης προειδοποίησε για την απόπειρα ερευνών τον "νταή" γείτονα την Τουρκία».
Από την πλευρά του, το Ισραήλ βλέπει την επίσκεψη ως ευκαιρία για να αμβλυνθούν οι ευρωπαϊκές αντιδράσεις στην προγραμματισμένη προσάρτηση των εβραϊκών οικισμών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.
«Με την ελπίδα να σώσει τον τουριστικό τομέα φέτος το καλοκαίρι, η Ελλάδα άνοιξε τα βασικά της αεροδρόμια κυρίως σε επισκέπτες από την ΕΕ τη Δευτέρα.
Τα τελευταία χρόνια, περίπου 1 εκατ. τουρίστες προέρχονταν από το Ισραήλ τα τελευταία χρόνια» σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.
«Είμαι βέβαιος ότι οι πτήσεις από το Ισραήλ θα αρχίσουν ξανά σύντομα» είπε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στην ισραηλινή εφημερίδα, Yedioth Ahronoth, ενώ συμπλήρωσε «Φιλοδοξώ να κάνω την Ελλάδα τον ασφαλέστερο προορισμό στην Ευρώπη».
Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η συμφωνία Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ για την ενέργεια «δεν αποκλείει κάποιον» αλλά κατηγόρησε την Τουρκία ότι προσπαθεί να ασκήσει πολιτικό και στρατιωτικό έλεγχο στην περιοχή.
«Η Τουρκία είναι ευπρόσδεκτη να εγκαταλείψει τα ιμπεριαλιστικά όνειρά της και να συνεργαστεί μαζί μας ως ισότιμοι και νομικοί εταίροι - όχι ως νταής της γειτονιάς», είπε ο κ. Μητσοτάκης.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης