Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Αναθεωρεί τον στόχο για τον S&P 500 στις 3350 μονάδες, η αγορά σε bull market και ανάκαμψη V στην οικονομία

Morgan Stanley: Αναθεωρεί τον στόχο για τον S&P 500 στις 3350 μονάδες, η αγορά σε bull market και ανάκαμψη V στην οικονομία
Η Morgan Stanley υποστηρίζει ότι η ανάκαμψη και στην οικονομία θα είναι σχήματος V
Ξαφνικά αισιόδοξη έχει μετατραπεί η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Morgan Stanley υποστηρίζοντας ότι αναθεωρεί τον στόχο για τον δείκτη βαρόμετρο S&P 500 από 3.000 μονάδες σε 3.350 μονάδες σε 12μηνη βάση έως τον Ιούνιο 2021 ενώ προβλέπει ότι η ανάκαμψη στην οικονομία θα είναι τύπου V.
Κατά την Morgan Stanley οι χρηματιστηριακές αγορές έχουν ακόμη ένα περιθώριο πτώσης 5% με 7% αλλά είναι υγιές και είμαστε αγοραστές στις αδυναμίες των αγορών.
Για τον λόγο αυτό αύξησε τον στόχο για τον χρηματιστηριακό δείκτη S&P σε διάρκεια 12 μηνών, δηλαδή Ιούνιο 2021 στο επίπεδο των 3.350 μονάδων από τις 3.000 μονάδες:
Ο νέος μας στόχος των 3.350 μονάδων αναφέρει η Morgan Stanley προϋποθέτει πολλαπλάσιο 20 φορές τα κέρδη σε 12μηνη βάση ή 168 δολάρια συνδυάζοντας το 2021 αλλά και μέρος του 2022.
Κατά την Morgan Stanley οι 3.700 μονάδες αποτελούν το ισχυρό ανοδικό σενάριο με ορίζοντα Ιουνίου 2021 ή αύξηση 22% και 2.900 μονάδες στο δυσμενές σενάριο ενώ το βασικό σενάριο θέτει στόχο τις 3.350 μονάδες ή άνοδος +10%.
Ταυτόχρονα η Morgan Stanley υποστηρίζει ότι η ανάκαμψη και στην οικονομία θα είναι σχήματος V.
Από τον Μάρτιο 2020, έχουμε υιοθετήσει μια αισιόδοξη άποψη για τις αγορές μετοχών των ΗΠΑ, για τους ακόλουθους λόγους:

1)Οι bear markets τελειώνουν, αντί να αρχίζουν, με ύφεση.
Η κρίση υγείας που προκάλεσε αυτήν την ύφεση έφερε άνευ προηγουμένου νομισματικά και φορολογικά κίνητρα που διαφορετικά θα ήταν αδύνατα
2)οι πολιτικές πιέσεις για να επιταχυνθεί η άρση της καραντίνας στην αμερικανική οικονομία είναι πιθανό να την καταστήσουν πιο ανθεκτική, ακόμη και αν εμφανιστεί ένα δεύτερο κύμα του ιού •
3)Η αισιοδοξία των επενδυτών δεν άλλαξε παρέμεινε εξαιρετικά ανθεκτική λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος και την επιμονή του ράλι μετοχών, και
4)Οι τιμές, το ασφάλιστρο κινδύνου, το εύρος της αγοράς και η πρώτη φάση της ύφεσης ακολούθησαν όλα τα πρότυπα που παρατηρήθηκαν μετά το τέλος του 2009.
Κατά τις πρώτες εβδομάδες του Ιουνίου 2020, οι αγορές έγιναν λίγο ευάλωτες και παρουσιάστηκαν φαινόμενα κερδοσκοπίας.
Ο αέρας έπρεπε να αφαιρεθεί και αφορμή ήταν η Fed που η αύξηση στα κρούσματα Covid19 ή ακόμη και μια διαφαινόμενη νίκη των δημοκρατικών στις ΗΠΑ στις 3 Νοεμβρίου 2020.
Οι διορθώσεις συμβαίνουν συνήθως επειδή οι αγορές είναι υπερβολικές ενίοτε, ενώ οι λόγοι επισημαίνονται μετά το γεγονός.
Η μεγάλη διόρθωση της Wall Street τον Μάρτιο του 2020 κατά την Morgan Stanley αποτελεί μια υπερβολική διόρθωση σε μια νέα αγορά ταύρων.
Η ανάκαμψη σε σχήμα V στις αγορές προϊδεάζει για ανάκαμψη σε σχήμα V στην οικονομία και στα κέρδη.
Ακολουθεί επίσης το μοτίβο του 2009 σχεδόν ταυτόσημα με πολλούς τρόπους συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης διόρθωσης.
Στο αρνητικό σενάριο στόχος είναι οι 2.800 μονάδες για τον S&P 500, οι 8.500-8.600 μονάδες για το Nasdaq 100 και οι 1.300 μονάδες για το Russell 2000 πριν η αγορά ταύρων ή bull market ανακάμψει σοβαρά.

Οι οικονομολόγοι της Morgan Stanley πιστεύουν ότι αυτή η ύφεση θα αποδειχθεί ότι είναι η πιο βίαιη αλλά και μία από τις πιο σύντομες στην ιστορία.
Η σοβαρότητα της ύφεσης ήταν απότοκος της απόφασης των κυβερνήσεων να θέσουν τις οικονομίες σε καραντίνα.
Ως αποτέλεσμα, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής εφάρμοσαν ένα άνευ προηγουμένου νομισματικό και φορολογικό κίνητρο που πιστεύουμε ότι θα αποδειχθεί ισχυρός καταλύτης στο πλαίσιο μιας οικονομίας που θα ανοίξει ξανά γρηγορότερα και πιο ανθεκτικά από το αναμενόμενο όταν τέθηκαν σε εφαρμογή αυτές οι πολιτικές. Το δημοσιονομικό κίνητρο κατευθύνεται στον καταναλωτή και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν μεγαλύτερη τάση να τα ξοδεύουν στην πραγματική οικονομία, πράγμα που σημαίνει ότι η ταχύτητα του χρήματος μπορεί να μην καταρρεύσει αυτή τη φορά καθώς αυξάνεται ο δείκτης M1.
Όλα αυτά υποστηρίζουν ένα ασθενέστερο δολάριο ΗΠΑ, υψηλότερο πληθωρισμό και ονομαστικό ΑΕΠ.
Τέλος, οι υπερβολές του τελευταίου κύκλου συγκεντρώθηκαν στον εταιρικό τομέα, ενώ ο καταναλωτής βρέθηκε σε αυτήν την ύφεση σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ότι την τελευταία φορά.
Με τις αγορές κατοικιών και μετοχών να ανακάμπτουν, η μέση καθαρή αξία των καταναλωτών είναι αμετάβλητη, πράγμα που σημαίνει ότι δεν ενεργοποιήθηκε ένας κύκλος απομόχλευσης. Αντιθέτως, φαίνεται ότι ο καταναλωτής θέλει να συμμετάσχει πιο ενεργά στο ράλι, όπως έδειξε ο προηγούμενος μήνας.
Αυτό σημαίνει πραγματικά ότι το 70% της οικονομίας είναι σε θέση να ανακάμψει γρήγορα, ειδικά με τόσο γενναιόδωρη κυβερνητική υποστήριξη.
Ένα από τα χαρακτηριστικά κάθε ύφεσης και ανάκαμψης είναι ότι το κόστος μειώνεται συνολικά καθώς οι εταιρείες προσπαθούν να προστατεύσουν τις ταμειακές ροές.
Η εργασία είναι ένας μεγάλος στόχος δεδομένου ότι είναι το μοναδικό μεγάλο κόστος για τις περισσότερες επιχειρήσεις και γι΄ αυτό με την ύφεση σημειώνονται απολύσεις που οδηγούν σε συρρίκνωση του ΑΕΠ

Ο νέος στόχος

Ο νέος στόχο σε 12μηνη βάση για τον δείκτη S&P είναι οι 3.350 μονάδες από 3.000 μονάδες.
Κατά την Morgan Stanley βασίζεται σε ένα πολλαπλασιαστή κερδών 20 φορές.
Ένα χαμηλότερο εύρος επιτοκίων παρέμβασης θα πρέπει να ενισχύει τις αποτιμήσεις μετοχών στο μέλλον, ιδίως ως το ασφάλιστρο κινδύνου μετοχών ομαλοποιείται περαιτέρω στην ανάκαμψη.
Ενώ οι εκτιμήσεις για το 2021 είναι σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητες, τα κέρδη στον προθεσμιακό στόχο 12 μηνών αυξάνονται και προεκτείνεται στο α΄ 6μηνο του 2022.
Είναι πολύ νωρίς για να προβάλλουμε τα πραγματικά κέρδη του 2022, αλλά σε ένα χρόνο από τώρα η αγορά θα ξεπεράσει τις προσδοκίες για το 2022.
Σε όλα τα σενάρια bull / base / bear, οι προβλέψεις μας για το 2022 αντικατοπτρίζουν την άποψη ότι ακόμη και μέχρι τα μέσα του 2021, θα υπάρχει αβεβαιότητα, αλλά σε ένα πιο ομαλοποιημένο περιβάλλον ανάπτυξης.
Για το 2022 αναμένεται αύξηση κερδών 12% στα σενάρια της Morgan Stanley.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/MS%20new%20price%20targets.jpg?itok=ZzxkKlbh
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/2020%20vs%202009.jpg?itok=dOvonsBc
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης