Διεθνή

Fed: Ενεργοποιεί το πρόγραμμα για τη στήριξη των επιχειρήσεων

Fed:  Ενεργοποιεί το πρόγραμμα για τη στήριξη των επιχειρήσεων
«Η υποστήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων θα βοηθήσει στην οικονομική ανάκαμψη» είχε δηλώσει ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell
Σε εφαρμογή θέτει το πολυαναμενόμενο πρόγραμμα για τη στήριξη των επιχειρήσεων, που επιγράφεται Main Street Lending Program, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (Federal Reserves).
Ειδικότερα, οι διοικούντες τη Fed δήλωσαν τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020 ότι έχει ανοίξει η εφαρμογή για τις τράπεζες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Main Street Lending, που αναμφισβήτητα είναι το πλέον περίπλοκο πρόγραμμα το οποίο έχει εφαρμοστεί στις ΗΠΑ.
Η εν λόγω πρωτοβουλία του αμερικανικού υπουργείου Οικονομίων απευθύνεται σε επιχειρήσεις που βρίσκονταν σε καλή κατάσταση πριν από την έλευση του κορωνοϊού και τώρα χρειάζονται βοήθεια για να επιβιώσουν και να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους.
Υπό την εποπτεία της Fed Βοστώνης, το πρόγραμμα στοχεύει στο να προσφέρει πίστωση σε επιχειρήσεις που δεν μπορούν να υπαχθούν στο πρόγραμμα Paycheck.
Να σημειωθεί πως τα δάνεια που μπορεί να πάρει μια επιχείρηση μέσω Main Street Lending μπορεί να μετατραπούν σε επιχορηγήσεις υπό ορισμένες προϋποθέσεις.
«Η υποστήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, ώστε να είναι έτοιμες να ανοίξουν εκ νέου και να προσλάβουν εργαζόμενους θα βοηθήσει στην προώθηση μιας ευρείας οικονομικής ανάκαμψης» είχε δηλώσει ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, την περασμένη εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης