Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σύψας (λοιμωξιολόγος): Προετοιμαζόμαστε για 4.000 με 5.000 εισαγόμενα κρούσματα – Θα είναι απόλυτα διαχειρίσιμα

Σύψας (λοιμωξιολόγος): Προετοιμαζόμαστε για 4.000 με 5.000 εισαγόμενα κρούσματα – Θα είναι απόλυτα διαχειρίσιμα
Θα είναι μεμονωμένα κρούσματα και όχι συρροές σε κάποια περιοχή είπε ο κ.Σύψας
Τη θέση ότι οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές προετοιμάζονται και για 4.000 με 5.000 εισαγόμενα κρούσματα διατύπωσε ο λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής για τον κορωνοϊό, Ν. Σύψας, αναφερόμενος στο άνοιγμα του τουρισμού.
Σε δηλώσεις του στο Mega ο κ.Σύψας είπε πως το άνοιγμα του τουρισμού αναμένεται πως θα επιφέρει αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα και ότι ένα από τα σενάρια είναι ότι ενδεχομένως να παρουσιαστούν 4.000 - 5.000 κρούσματα από ξένους τουρίστες.
«Αυτό είναι το χειρότερο σενάριο πάνω στο οποίο δουλεύουμε.
Αυτό το νούμερο δεν είναι βέβαιο.
Όλοι αυτοί είναι μαθηματικοί υπολογισμοί μένει να αποδειχθούν στην πράξη.
Εκείνο που οφείλει να κάνει η πολιτεία είναι να προετοιμάζεται για το χειρότερο σενάριο που έχει να κάνει με χιλιάδες εισαγόμενα κρούσματα, τα οποία όμως θα είναι απόλυτα διαχειρίσιμα, καθώς θα είναι μεμονωμένα κρούσματα και όχι συρροές σε κάποια περιοχή» ανέφερε ο κ.Σύψας.
Όπως είπε, «σε όλες τις περιπτώσεις πάντωςκαθοριστική για την επιδημιολογική πορεία του κορωνοϊού στην χώρα παραμένει η συμπεριφορά των πολιτών και η αποφυγή συνωστισμού» υποστήριξε ο κ.Σύψας, ο οποίος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας πως εάν συνεχίσουν τα φαινόμενα συγχρωτισμού και συνωστισμού θα έχουμε έξαρση των κρουσμάτων.
«Στο τέλος του μήνα μπορεί να δούμε τα αποτελέσματα των συμπεριφορών συγχρωτισμού» είπε ο κ.Σύψας, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν θα ήταν εφικτό να εφαρμόζεται το lockdown επ’ άπειρον.
«Σημασία έχει η ατομική ευθύνη και αυτός είναι ο παράγοντας που θα παρέχει προστασία στον πληθυσμό» υπογράμμισε ο κ.Σύψας, ο οποίος σημείωσε πως από την 1η Ιουλίου που ανοίγει ο τουρισμός, οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι πολύ κρίσιμες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης