Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μετά τη φιέστα για το άνοιγμα του τουρισμού οι Μητσοτάκης ταξιδεύει στο Ισραήλ - Η επανεκκίνηση της οικονομίας, βασική κυβερνητική προτεραιότητα

Μετά τη φιέστα για το άνοιγμα του τουρισμού οι Μητσοτάκης ταξιδεύει στο Ισραήλ - Η επανεκκίνηση της οικονομίας, βασική κυβερνητική προτεραιότητα
Είναι η πρώτη επίσκεψη που πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτός συνόρων μετά την πανδημία του κορωνοϊού
Η επανεκκίνηση της οικονομίας βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητες της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού που επικεντρώνουν τώρα, στην προσπάθεια να κερδηθεί ένα σημαντικό κομμάτι από την τουριστική περίοδο φέτος.
Υπό το πρίσμα αυτό, σχεδιάστηκε η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Σαντορίνη το Σαββατοκύριακο προκειμένου να σταλεί μήνυμα πως ο ελληνικός τουρισμός επέστρεψε.
«Ελάτε στην Ελλάδα, πείτε στους φίλους σας, στους αναγνώστες σας, στους ακροατές σας, στους τηλεθεατές σας ότι έχουμε ανοιξει κι ότι είναι καλοδεχούμενοι», τόνισε από τη Σαντορίνη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε εκπροσώπους του διεθνούς Τύπου.
Στην Καλντέρα και με φόντο το πιο διάσημο ηλιοβασίλεμα της υφηλίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεδίωξε να φτάσει, μέσα από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, παντού στον κόσμο η εικόνα ενός ιδανικού τόπου για να κάνει κάποιος τις διακοπές του.
Στο μεταξύ, με στόχο να διευρυνθεί και να ενισχυθεί η στρατηγική συνεργασία Ελλάδας Ισραήλ, ο πρωθυπουργός θα ταξιδέψει στις 16 και 17 Ιουνίου στο Τελ Αβίβ και τα Ιεροσόλυμα για τη Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας - Ισραήλ.
Είναι η πρώτη επίσκεψη που πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτός συνόρων μετά την πανδημία του κορωνοϊού.
Μάλιστα, ο Έλληνας πρωθυπουργός και οι υπουργοί που θα τον συνοδεύσουν, αποτελούν την πρώτη κυβερνητική αποστολή που θα υποδεχθεί η νέα ισραηλινή κυβέρνηση συνασπισμού που ορκίστηκε μόλις πριν από ένα μήνα.
Η στρατηγική συνεργασία των δύο χωρών είναι ήδη δομημένη σε μια σειρά από τομείς όπως η εξωτερική πολιτική, η άμυνα και η οικονομία, ενώ ανοίγεται πεδίο νέων συνεργασιών στους τομείς του τουρισμού, της αγροτοδιατροφής και της κυβερνοασφάλειας.
Η εν λόγω συνεργασία, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αναμένεται να συγκεκριμενοποιηθεί και να λάβει πρακτική μορφή κατά τη διάρκεια του διήμερου ταξιδιού του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Πέρα από την συνάντησή του με τον ομόλογό του, Benjamin Netanyahu, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί επίσης με τον πρόεδρο του Ισραήλ, Reuven Rivlin, τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Άμυνας, Benny Gantz αλλά και με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης,Yair Lapid.
Στο Ισραήλ, θα βρίσκονται μαζί του, οι υπουργοί Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης καθώς επίσης και οι υφυπουργοί για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης και Έρευνας και Τεχνολογίας Χρήστος Δήμας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης