Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sanchez: Πρόγραμμα σωτηρίας της ισπανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, ύψους 3, 7 δισεκ. ευρώ

Sanchez: Πρόγραμμα σωτηρίας της ισπανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, ύψους 3, 7 δισεκ. ευρώ
Η αυτοκινητοβιομηχανία μαζί με τον τουρισμό είναι οι δύο βασικοί πυλώνες της ισπανικής οικονομίας
Η ισπανική κυβέρνηση θα παρουσιάσει τη Δευτέρα 15/6 ένα πρόγραμμα ενίσχυσης της αυτοκινητοβιομηχανίας ύψους 3,75 δισεκατομμυρίων ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας. Pedro Sanchez.
Το σχέδιο περιλαμβάνει μεταρρυθμίσεις στο επενδυτικό πλαίσιο και τους δημοσιονομικούς κανόνες, δήλωσε ο Sanchez σε ομιλία του την Κυριακή (14/6) στη Μαδρίτη.
Η κυβέρνηση θα παρουσιάσει επίσης ένα σχέδιο ενίσχυσης για την τουριστική βιομηχανία στις 18 Ιουνίου, όπως είπε.
Οι δύο βιομηχανίες αθροιστικά αποδίδουν περίπου το 22% του ΑΕΠ της Ισπανίας, με την κατασκευή αυτοκινήτων να αντιπροσωπεύει το 1/5 των εξαγωγών της χώρας, αναφέρει το Bloomberg.
Και οι δύο είναι τομείς, που έχουν πληγεί σοβαρά από την πανδημία του κορωνοϊού, η οποία οδήγησε την ισπανική κυβέρνηση να επιβάλει ένα από τα αυστηρότερα lockdown στον κόσμο.
Η ισπανική οικονομία ενδέχεται να συρρικνωθεί έως και 15% το 2020, σύμφωνα με τις πλέον ζοφερές εκτιμήσεις της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας.
Η χώρα αίρει σταδιακά τα περιοριστικά μέτρα μέσω ενός σχεδίου τεσσάρων φάσεων.
Στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου, δύο αεροσκάφη με Γερμανούς τουρίστες προγραμματίζεται να φτάσουν στο νησί της Μαγιόρκα ως πιλοτικό τεστ για την επιστροφή στον τουρισμό.
Η Ισπανία στοχεύει να ανοίξει τα σύνορά της στα κράτη μέλη της ΕΕ στις 21 Ιουνίου, όπως δήλωσε ο Sanchez.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης