Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στις Πρέσπες εγκαινιάστηκε από τον Χαρδαλιά: Πρόσληψη 1300 δασοπυροσβεστών

Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στις Πρέσπες εγκαινιάστηκε από τον Χαρδαλιά: Πρόσληψη 1300 δασοπυροσβεστών
«Προχωράμε στη δημιουργία 80 εποχικών πυροσβεστικών κλιμακίων σε όλη την Ελλάδα», ανέφερε ο Ν. Χαρδαλιάς
Το νέο εποχικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πρεσπών εγκαινίασε την Κυριακή 14/6 ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιάς.
Η ενίσχυση της δασοπροστασίας στην περιοχή κρίθηκε ιδιαίτερα επιβεβλημένη, καθώς πρόκειται για τοποθεσία του δικτύου Natura 2000, αποτελεί δηλαδή προστατευόμενο βιότοπο ιδιαίτερης περιβαλλοντικής αξίας με αυξημένες και επιτακτικές ανάγκες προστασίας.
Ο κ. Χαρδαλιάς στον σύντομο χαιρετισμό του και απευθυνόμενος στον δήμαρχο,  Π. Πασχαλίδη και το δημοτικό συμβούλιο, προανήγγειλε ότι «το κλιμάκιο θα έχει μόνιμα χαρακτηριστικά».
Ανέφερε ότι «με εντολή της πολιτικής ηγεσίας και τη σύμφωνη γνώμη του αρχηγού της Πυροσβεστικής, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ολοκληρωθούν όλες οι εφαρμοστικές διαδικασίες των κανονισμών που διέπουν τη λειτουργία τέτοιων δομών, ώστε η πράσινη κιβωτός -όπως αποκάλεσε την Πρέσπα- θα έχει μόνιμο φρουρό στην περιοχή».
«Προχωράμε στη δημιουργία 80 εποχικών πυροσβεστικών κλιμακίων σε όλη την Ελλάδα» σε περιοχές που υπάρχει αναγκαιότητα λόγω προηγούμενων εμπειριών από πυρκαγιές, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς και ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο της πρόληψης και της ενίσχυσης αυτών των περιοχών «προχωράμε στην πρόσληψη εποχικού προσωπικού με 1300 επιπλέον δασοπυροσβέστες».
Σχετικά με την ετοιμότητα των εναέριων μέσων κατάσβεσης, ο υφυπουργός ανακοίνωσε ότι προστίθενται τρία ακόμη ελικόπτερα, δηλαδή από τα 6 θα υπάρχουν 9 ελικόπτερα βαρέως τύπου κατάσβεσης πυρκαγιών. Πρόσθεσε πως για την προστασία της νησιωτικής Ελλάδας δημιουργούνται δύο αερομεταφερόμενες μονάδες άμεσης επέμβασης, μια στον άξονα του Αιγαίου και μια για τα νησιά του Ιονίου, για τις ανάγκες του θέρους.
Τέλος, ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι με αφορμή την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού «το ζήτημα της πολιτικής προστασίας της ανθρώπινης ζωής δεν αφορά κόμματα και ιδεολογίες διαφορετικές διαδρομές ή λογικές, αλλά αφορά την ανάγκη της συνεννόησης και της συνεργασίας για τη διάσωση της ανθρώπινης ζωής και την ανάγκη του πολίτη να νοιώθει ασφαλής».
Σημειώνεται ότι ο κ. Χαρδαλιάς έφθασε στην περιοχή του χιονοδρομικού κέντρου της Βίγλας με το ελικόπτερο του πυροσβεστικού Σώματος συνοδευόμενος από τον αρχηγό της Πυροσβεστικής Στέφανο Κολοκούρη και οδικώς κατευθύνθηκε στο Ανταρτικό Φλώρινας, όπου θα εδρεύει το κλιμάκιο της πυροσβεστικής.
Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός θα μεταβεί στις εγκαταστάσεις της 113 Πτέρυγας Μάχης στη Θεσσαλονίκη, όπου θα επισκεφθεί την 383 Μοίρα Ειδικών Επιχειρήσεων & Αεροπυρόσβεσης, στην οποία βρίσκονται τα Canadair CL-415.
Θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει τόσο με τους πιλότους και το προσωπικό της Μοίρας, όσο και με τα στελέχη του πεζοπόρου τμήματος της 2ης Ε.Μ.Α.Κ., στο πλαίσιο της διαρκούς ενημέρωσής του για όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν δεδομένης και της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου.
Αμέσως μετά, θα μεταβεί στο Αεροδρόμιο «Μακεδονία», όπου θα έχει συνάντηση  με τα υγειονομικά κλιμάκια δειγματοληψίας για τον COVID-19 και που λειτουργούν υπό τον συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ενόψει της επανέναρξης των πτήσεων εξωτερικού προς το Αεροδρόμιο από 15 Ιουνίου.
Το απόγευμα της Κυριακής 14/6 ο Νίκος Χαρδαλιάς θα ταξιδέψει στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, όπου θα έχει συνάντηση - σύσκεψη  με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, τους Δημάρχους της περιοχής και ανώτατα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας.
Τέλος, το μεσημέρι της Δευτέρας 15 Ιουνίου, ο Υφυπουργός μαζί με τα κλιμάκια της ΓΓΠΠ, θα υποδεχθεί την πρώτη πτήση εξωτερικού που προσγειώνεται στο Αεροδρόμιο «Μακεδονία» από το Μόναχο, σηματοδοτώντας το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου για τη Βόρεια Ελλάδα.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης