Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

AFP: Μετά από εβδομάδες περιορισμών, η Ελλάδα κηρύσσει την έναρξη της τουριστικής περιόδου

AFP: Μετά από εβδομάδες περιορισμών, η Ελλάδα κηρύσσει την έναρξη της τουριστικής περιόδου
Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού ισχύουν αυστηρά μέτρα τήρησης αποστάσεων
«Μετά από εβδομάδες περιορισμών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κήρυξε την έναρξη της τουριστικής περιόδου. «Ο ελληνικός τουρισμός επέστρεψε», ο Μητσοτάκης, επισκεπτόμενος το αγαπημένο τουριστικό νησί της Σαντορίνης. Από τη Δευτέρα τουρίστες από 30 περίπου χώρες θα μπορούν και πάλι να ταξιδεύουν στην Ελλάδα», αναφέρει σε τηλεγράφημά του το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).
 «Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού ισχύουν αυστηρά μέτρα τήρησης αποστάσεων».
«Στις τουριστικές περιοχές εγγυόμαστε - είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης - ότι μπορούν να τηρηθούν οι κανόνες αποστάσεων.
«Θέλουμε οι τουρίστες να αισθάνονται ασφαλείς».
Δεν είναι στόχος μας να κάνουμε την Ελλάδα «νούμερο 1 τουριστικό προορισμό» στην Ευρώπη, αλλά «τον ασφαλέστερο τουριστικό προορισμό στην Ευρώπη».»
Το AFP κάνει και μια σύγκριση με άλλα κράτη στην αντιμετώπιση της πανδημίας, σημειώνοντας πως «η Ελλάδα μέχρι τώρα έχει σχετικά λίγα κρούσματα κορωνοϊού.
Σε όλη την επικράτειά της πέθαναν 183 άνθρωποι λόγω του ιού. Επισκεπτόμενος ένα νοσοκομείο στο λιμάνι στα Φηρά, ο Μητσοτάκης έκανε και πάλι λόγο για «επιτυχία» της κυβέρνησής του στην αντιμετώπιση «του πρώτου κύματος της πανδημίας».
Στην ομιλία του στον διάσημο χώρο των ανασκαφών του Ακρωτηρίου, ο Μητσοτάκης παραδέχτηκε συγχρόνως και τις «τεράστιες» συνέπειες της πανδημίας στον εξέχουσας σημασίας κλάδο της τουριστικής βιομηχανίας για τη χώρα. Ίσως να έλθει στην Ελλάδα μόνο «μέρος» των 33 εκατομμυρίων τουριστών, που πέρσι έκαναν διακοπές στην ηπειρωτική χώρα ή στα νησιά.
«Η ειλικρινής απάντηση είναι: Δεν ξέρω πόσο θα επηρεαστεί στην πραγματικότητα το ΑΕΠ», δήλωσε ο Πρωθυπουργός.
Τη Δευτέρα η Ελλάδα θα ανοίξει κατ’ αρχάς τα αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης για τις διεθνείς πτήσεις από 30 περίπου χώρες.
Τα περιφερειακά αεροδρόμια αναμένεται να ανοίξουν από την 1η Ιουλίου».
Image
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης