Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Να δημοσιευτεί η λίστα με την χρηματοδότηση των ΜΜΕ - Έγινε φαγοπότι

ΣΥΡΙΖΑ: Να δημοσιευτεί η λίστα με την χρηματοδότηση των ΜΜΕ - Έγινε φαγοπότι
H κυβέρνηση οφείλει να δώσει στη δημοσιότητα τη λίστα με τα ποσά που πήρε κάθε Μέσο, αν δεν το πράξει, πρόκειται για ομολογία ενοχής
Επίθεση στην κυβέρνηση κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την χρηματοδότηση των ΜΜΕ ζητώντας να δημοσιοποιηθεί η λίστα με τα ποσά, ενώ όπως τονίζει  "εάν δεν δημοσιευτεί θα είναι "ομολογία ενοχής".
Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι το "φαγοπότι που δεν πρόλαβε να υλοποιήσει η κυβέρνηση με το σκάνδαλο των vouchers, το κάνει τώρα πράξη μοιράζοντας δημόσιο χρήμα σε ανύπαρκτα Μέσα, σε βάρος τόσο των φορολογουμένων όσο και των πραγματικών Μέσων Ενημέρωσης.
Μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να κρύφτηκε στη Βουλή, ωστόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρέπει να καταλάβει πως οι ευθύνες του στη συγκεκριμένη υπόθεση ενδεχομένως να μην είναι μόνο πολιτικές.
Έστω και τώρα, η κυβέρνηση οφείλει να δώσει στη δημοσιότητα τη λίστα με τα ποσά που πήρε κάθε Μέσο. Αν δεν το πράξει, πρόκειται για ομολογία ενοχής. Οι πολίτες, αλλά και ο ίδιος ο κλάδος των ΜΜΕ, δικαιούνται να γνωρίζουν:
1. Τι ποσό πήρε κάθε Μέσο;
2. Βάσει ποιων κριτηρίων σε σχέση με τον αριθμό εργαζομένων και την επισκεψιμότητα/αναγνωσιμότητα δόθηκε αυτή η ενίσχυση;
3. Διατέθηκε τελικά ολόκληρο το ποσό των 20 εκατ. ευρώ; Αληθεύουν οι πληροφορίες περί "επιστροφών" προς την εταιρία που τα μοίρασε;
4. Ισχύουν, τέλος, οι πληροφορίες ότι δόθηκαν 800.000 ευρώ σε ένα και μόνο Μέσο;
Οι πολίτες απαιτούν απαντήσεις. Στην κυβέρνηση πρέπει να καταλάβουν ότι τα δημόσια ταμεία δεν είναι κουμπαράς τους. Αν θεωρούν ότι η συγκεκριμένη σκανδαλώδης υπόθεση θα ξεχαστεί έτσι εύκολα, είναι γελασμένοι".
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης