Τελευταία Νέα
Διεθνή

Conte: Η Ιταλία να μετατρέψει την κρίση, σε ευκαιρία για εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις

Conte: Η Ιταλία να μετατρέψει την κρίση, σε ευκαιρία για εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις
«Ήλθε η ώρα να εργαστούμε για ένα ξεκάθαρο σχέδιο προκειμένου να βγούμε από την κρίση», δήλωσε ο Conte
Η Ιταλία δεν διαθέτει όλα τα μέσα για να επιστρέψει στην ομαλότητα μετά το χτύπημα του Covid -19 στη χώρα αλλά θα πρέπει να μετατρέψει την κρίση σε ευκαιρία μεταρρύθμισης της χώρας, δήλωσε το Σάββατο (13/6/2020) ο πρωθυπουργός Giuseppe Conte.
«Ήλθε η ώρα να εργαστούμε για ένα ξεκάθαρο σχέδιο προκειμένου να βγούμε από την κρίση», δήλωσε ο Conte στην εναρκτήρια ομιλία σε διαδικτυακό φόρουμ για την επανεκκίνηση της ιταλικής οικονομίας.
«Πρέπει να εκμεταλλευτούμε την κατάσταση για να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία και να άρουμε όλα τα εμπόδια που επιβραδύνουν την πορεία της Ιταλίας», πρόσθεσε.
Ο Conte είπε ότι η κυβέρνηση συνασπισμού του ετοιμάζει ένα σχέδιο μεταρρυθμίσεων για την πάταξη της γραφειοκρατίας, την προώθηση ψηφιακών επενδύσεων και πράσινης ενέργειας, την ενίσχυση της εκπαίδευσης, τη στήριξη των φτωχότερων στρωμάτων και την προσέλκυση περισσότερων γυναικών στο εργατικό δυναμικό.
Η ιταλική κυβέρνηση αναμένει ότι η εθνική οικονομία θα συρρικνωθεί κατά τουλάχιστον 8% το 2020. Η χώρα συγκαταλέγεται μεταξύ των χωρών, που επλήγησαν περισσότερο από τον κορωνοϊό στην Ευρώπη, έχοντας αναφέρει περισσότερες από 236.000 κρούσματα και πάνω από 34.000 θανάτους.
Απευθυνόμενος στους Ιταλούς πολιτικούς στο συνέδριο μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen τόνισε ότι η Ιταλία πρέπει να πραγματοποιήσει προγραμματισμένες μεταρρυθμίσεις, ώστε να αποκτήσει πρόσβαση στα κονδύλια της ΕΕ και να αφήσει πίσω της την υγειονομική κρίση.
«Καθώς επενδύουμε για να διαμορφώσουμε την οικονομία του μέλλοντος, πρέπει επίσης να εργαστούμε για φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις ...
Οι μεταρρυθμίσεις θα οδηγήσουν σε ανάκαμψη. Και οι μεταρρυθμίσεις χρειάζονται την ηγεσία και την ιδιοκτησία σας », είπε η von der Leyen.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης