Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barclays: Έως 100 δισ. δολ. οι εκροές από τη βιομηχανία των hedge funds το 2020 λόγω κορωνοϊού

Barclays: Έως 100 δισ. δολ. οι εκροές από τη βιομηχανία των hedge funds το 2020 λόγω κορωνοϊού
Περίπου 100 δισ. δολ. θα αποσυρθούν από τις αγορές λόγω της πανδημικής κρίσης, υποστηρίζει η βρετανική τράπεζα Barclays
Έως 100 δισεκατομμύρια δολάρια μπορεί να φτάσουν οι εκροές από τη βιομηχανία των hedge funds, εξαιτίας της πανδημικής κρίσης του κορωνοϊού.
Ειδικότερα, οι εκροές, οι οποίες μπορεί να κυμαίνονται από 50 δισεκατομμύρια δολάρια έως 100 δισεκατομμύρια δολάρια, θα σηματοδοτήσουν τη μεγαλύτερη κεφαλαιακή απόσυρση μετά την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.
Υπενθυμίζεται ότι τότε είχαν από αποσυρθεί περίπου 154 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε έκθεσή της η Barclays.
«Βρισκόμαστε ήδη στα 30 δισεκατομμύρια δολάρια σε ό,τι αφορά τις ρευστοποιήσεις» δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος κεφαλαιακών λύσεων στη Barclays, Kate Holleran.
«Αισιοδοξούσαμε ότι φέτος θα σημειώνονταν εισροές, δεδομένης της δυναμικής που αναπτύχθηκε το 2019.
Αυτό προφανώς δεν θα συμβεί» συμπλήρωσε.
Ο κορωνοϊός προκάλεσε χάος, σηματοδοτώντας το τέλος της bull market στη Wall Street.
Οι απώλειες που σημειώθηκαν έφεραν την παρέμβαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, καθώς και άλλων κεντρικών τραπεζών.
Αυτή η προσπάθεια, σε συνδυασμό με την άρση των δρακόντειων περιοριστικών μέτρων στις ΗΠΑ, βοήθησαν τον δείκτη S&P 500 να ανέβει από τα χαμηλά του Μαρτίου.
Με τις αγορές να αψηφούν τις αρχικές ζοφερές προσδοκίες, η Barkleys πιστεύει ότι οι ρευστοποιήσεις πιθανότατα θα γίνουν στο χαμηλότερο άκρο του εύρους.
Οι ρευστοποιήσεις που έχουμε δει μέχρι στιγμής καθοδηγούνται από τη ρευστότητα που διαχέει η Fed και οι υπόλοιπες κεντρικές τράπεζες, πράγμα που σημαίνει ότι τα πορτφόλιο αναδιατάσσονται για να εξυπηρετήσουν άλλους επενδυτικούς σκοπούς, λόγω της απογοήτευσης που υπάρχει για τις αποδόσεις των αξιών.
Μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένων των Bridgewater Associates του Ray Dalio, κέρδισαν τον Μάρτιο, όταν οι μετοχές έπεσαν.
Παρά τον δύσκολο μήνα, τα hedge funds συμβαδίζουν με τον δείκτη S&P 500 για το έτος (5%) σε ό,τι αφορά την απόδοσή τους, σύμφωνα με τη Hedge Fund Research.
Πάντως, οι επενδυτές ήταν λιγότερο πρόθυμοι να διαθέσουν χρήματα για στα hedge funds στο τέλος Μαρτίου από ό, τι στο τέλος του περασμένου έτους, με 21% να προτίθεται να αυξήσει τις επενδύσεις σε σύγκριση με 41% τον Δεκέμβριο.
Το μερίδιο εκείνων που επιδιώκουν να ρευστοποιήσουν αυξήθηκε ελαφρά εκείνη την περίοδο σε 18%, από 16%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης