Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Αναμένεται μάχη μεταξύ Pimco και της ιταλικής Cerved Credit Management για το Galaxy 10 δισ NPEs της Alpha – To τίμημα 400-420 εκατ

Αναμένεται μάχη μεταξύ Pimco και της ιταλικής Cerved Credit Management για το Galaxy 10 δισ NPEs της Alpha – To τίμημα 400-420 εκατ
Η μάχη λοιπόν θα είναι σκληρή μεταξύ της Pimco και της Cervel Credit Management για το πρόγραμμα Galaxy 10 δισεκ. NPEs της Alpha bank
Πληθαίνουν οι ενδιαφερόμενοι για το πρόγραμμα Galaxy της Alpha bank ύψους 10 δισεκ. ευρώ προβληματικών δανείων καθώς με βάση ασφαλείς πληροφορίες πέραν από την Pimco μεγάλο ενδιαφέρον θα δείξει και δεύτερη μεγαλύτερη ιταλική εταιρία διαχείρισης NPEs η Cerved Credit Management.
Στην Ιταλία οι 4 μεγαλύτερες εταιρίες διαχείρισης προβληματικών δανείων είναι
-η DoValue με 85 δισεκ. ευρώ NPLs
-η Cervel Credit Management με 45 δισεκ. ευρώ NPLs
-η Intrum με 44 δισεκ. NPLs
-η IFIS με 23 δισεκ. NPLs.
Με βάση τον σχεδιασμό της διοίκησης Ψάλτη στην Alpha bank οι μη δεσμευτικές προσφορές θα υποβληθούν έως τέλη Ιουνίου για το πρόγραμμα Galaxy και τον Σεπτέμβριο 2020 οι δεσμευτικές προσφορές.
Αν και το χρονοδιάγραμμα είναι πολύ αισιόδοξο ωστόσο φαίνεται ότι θα υπάρξουν 4 ενδιαφερόμενοι για το Galaxy της Alpha bank ύψους 10 δισεκ. προβληματικών δανείων.
Η Pimco μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων με την Eurobank θα στραφεί στα Alpha bank για να διεκδικήσει τα 10 δισεκ. προβληματικά δάνεια.
Η Pimco με βάση πληροφορίες, ενδιαφέρεται σοβαρά και θα κινηθεί με γνώμονα την διεκδίκηση του deal.
Ωστόσο πρόσφατα η ιταλική Cervel Credit Management που διαχειρίζεται 45 δισεκ. προβληματικά δάνεια στην Ιταλία ενημέρωσε την διοίκηση της Alpha bank ότι ενδιαφέρεται για το Galaxy και θα εκδηλώσει ενδιαφέρον υποβάλλοντας δεσμευτική προσφορά.
Μάλιστα πηγές αναφέρουν ότι οι Ιταλοί θέλουν να κλείσουν την ψαλίδα με την DoValue και θα επιχειρήσουν να πλειοδοτήσουν στο πρόγραμμα Galaxy της Alpha bank.
Το τίμημα που αφορά την τιτλοποίηση 10 δισεκ. προβληματικών δανείων με την έκδοση senior bond περίπου 3,2 δισεκ. ευρώ αλλά και την εταιρία διαχείρισης όλου του χαρτοφυλακίου NPEs της Alpha bank στα 21 με 22 δισεκ. εκτιμάται στα 400-420 εκατ ευρώ.
Η Alpha bank ουσιαστικά ποντάρει ότι έχει λαμβάνει 400 με 420 εκατ από την τιτλοποίηση Galaxy και από την ανάθεση διαχείρισης όλων των προβληματικών δανείων του ομίλου.
Η μάχη λοιπόν θα είναι σκληρή μεταξύ της Pimco και της Cerval Credit Management για το πρόγραμμα Galaxy 10 δισεκ. NPEs της Alpha bank.
Κατά πληροφορίες, η Pimco θα μπορούσε να παίξει το χαρτί και της αγοράς μετοχών της Alpha bank π.χ. να φθάσει να ελέγχει το 5%, τακτική που ακολούθησε και στην Eurobank.
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης