Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιδείνωση της πανδημίας βλέπει ο ΠΟΥ, σε Ινδία, Λατινική Αμερική, ΗΠΑ - Τα κρούσματα διεθνώς 7,6 εκατ και 423,5 χιλ. νεκροί

Επιδείνωση της πανδημίας βλέπει ο ΠΟΥ, σε Ινδία, Λατινική Αμερική, ΗΠΑ - Τα κρούσματα διεθνώς 7,6 εκατ και 423,5 χιλ. νεκροί
Δεν συμμερίζεται τους φόβους για δεύτερο κύμα στις ΗΠΑ ο σύμβουλος του προέδρου Trump, L. Cudlow - Στο κόκκινο Λατινική Αμερική, Ρωσία, ενώ στην Κίνα, καθυστερεί το άνοιγμα των σχολείων το Πεκίνο μετά από 3 νέα κρούσματα
(upd6)Με διαφορετικές ταχύτητες «τρέχει» η επιδημία του κορωνοϊού στον πλανήτη, καθώς τη στιγμή που κάποιες περιοχές αντιμετωπίζουν την έξαρση του ιού, ή είναι αντιμέτωπες με ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων, κάποιες άλλες αναγγέλλουν το... τέλος του ιού από την επικράτειά τους και ετοιμάζονται να άρουν και τα τελευταία περιοριστικά μέτρα.
Στην χειρότερη θέση βρίσκονται αυτή τη στιγμή η Λατινική Αμερική, όπου ο κορωνοϊός εξακολουθεί καθημερινά να θερίζει εκατοντάδες ζωές και η Ινδία που διαπίστωσε έκρηξη της πανδημίας, μετρώντας πάνω απο 10.000 μολύνσεις σε μια μέρα, που την τοποθέτησαν στην 4η θέση των πλέον πληττόμενων.
Σε δεινή θέση και οι ΗΠΑ, όπου διατυπώνονται ξεκάθαροι φόβοι για ένα δεύτερο κύμα έξαρσης κρουσμάτων, γεγονός που δεν συμμερίζεται ο σύμβουλος του προέδρου Trump L. Kudlow, την ώρα που ρεκόρ κρουσμάτων διαπιστώνει η Φλόριντα, ενώ ειδικοί επιστήμονες να εκτιμούν πως οι νεκροί από τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ μπορεί να φτάσουν έως τον Σεπτέμβριο ακόμα και τους 200.000.
Η κυβέρνηση Trump πάντως, ενθαρρύνει τις πολιτείες να συνεχίσουν να άρουν τα μέτρα και είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει ένα νέο γύρο lockdown καθώς αυτό θα ήταν καταστροφικό για την αμερικανική οικονομία.
Μεγάλη εστία του ιού παραμένει επίσης η Ρωσία που μαζί με την Ινδία, τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία βρίσκονται στην πρώτη τετράδα με τα περισσότερα κρούσματα παγκοσμίως.
Σε καλύτερη θέση βρίσκεται η Ευρώπη - μια και ο ιός φθίνει μεν αλλά κρούσματα και θύματα δεν έχουν εξαλειφθεί -, η οποία ετοιμάζεται στις 15/6 να ανοίξει τα σύνορα της για τους Ευρωπαίους πολίτες και από την 1η Ιουλίου σε κατοίκους τρίτων χωρών σε μια προσπάθεια να διασώσει τη φετινή τουριστική σεζόν, τη στιγμή που μετά τη Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία ανακοίνωσε πως έχει εξαλείψει τον κορωνοϊό σε πολλά σημεία της χώρας και πως είναι έτοιμη να άρει περιορισμούς και να επιτρέψει ακόμα και σε 10.000 θεατές να παρακολουθούν αγώνες στα γήπεδα.
Εν τω μεταξύ, στη Ρωσία εγκρίθηκε και κυκλοφόρησε το πρώτο φάρμακο για την θεραπεία του κορωνοϊού, το Avifavir, με 10 χώρες να βρίσκονται ήδη στη λίστα προς αγορά.
Σε παγκόσμια κλίμακα, οι θάνατοι ξεπέρασαν τους 422 χιλιάδες, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα τα 7,5 εκατομμύρια, ενώ οι άνθρωποι που νόσησαν και θεραπεύτηκαν, είναι περισσότεροι από 3,5 εκατομμύρια.

Η εξάπλωση της πανδημίας με μια ματιά:

- Τα κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο είναι 7.586.973
- Οι θάνατοι παγκοσμίως ανέρχονται σε 423.545
- Πρώτες σε κρούσματα παγκοσμίως οι ΗΠΑ με 2.039.468 και σε νεκρούς με 114.195
- Δεύτερη σε νεκρούς η Βρετανία με 41.566 θανάτους και τέταρτη με 294.401 κρούσματα
- Τρίτη σε νεκρούς η Βραζιλία με 40.919 – Δεύτερη παγκοσμίως σε κρούσματα με 802.828
- Τρίτη παγκοσμίως σε κρούσματα η Ρωσία με 510.761 και 6.705 νεκρούς
- Τέταρτη σε κρούσματα η Ινδία με 297.535 και 8.498 νεκρούς
- Έκτη σε κρούσματα η Ισπανία με 243.209 και 27.136 νεκρούς
- Όγδοο το Περού σε κρούσματα με 214.788 και 6.088 νεκρούς
- Στους 29.349 οι νεκροί στη Γαλλία, 193.219 τα κρούσματα
- Στη Γερμανία τα κρούσματα ανέρχονται σε 187.226 και οι νεκροί σε 8.763
- Στους 15.944 οι νεκροί στο Μεξικό, στα 133.974 τα κρούσματα
- Στην ηπειρωτική Κίνα έχουν καταγραφεί συνολικά 83.064 κρούσματα και 4.634 νεκρούς
- Στους 4.763 οι νεκροί στην Τουρκία, 175.218 τα κρούσματα
Image
ΗΠΑ: Στους 114.000 οι νεκροί από κορωνοϊό – Ανησυχία για δεύτερο κύμα της επιδημίας


Τους 114.000 ξεπέρασαν οι θάνατοι από τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ, όπου διατυπώνονται φόβοι για την εμφάνιση ενός νέου δεύτερου κύματος της επιδημίας μια και σχεδόν οι μισές Πολιτείες αναφέρουν αυξημένα κρούσματα και εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία.
Την ίδια στιγμή πάντως, δεν έχουν σταματήσει σε ημερήσια βάση οι θάνατοι και τα κρούσματα.
Είναι χαρακτηριστικό πως το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν άλλοι 941 θάνατοι, με το σύνολο των θυμάτων να ανέρχεται σε 114.195.
Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα υπολογίζονται σε 2.039.468 καθώς σε καθημερινή βάση καταγράφονται περίπου 20.000 κρούσματα.
Είναι χαρακτηριστικό πως την τελευταία εβδομάδα, περισσότερες από 20 Πολιτείες ανακοίνωσαν αύξηση κρουσμάτων και εισαγωγών ασθενών στα νοσοκομεία ενώ διατυπώνονται έντονες ανησυχίες για το ενδεχόμενο νέας έξαρσης κρουσμάτων σε μερικές ημέρες λόγω των διαδηλώσεων που έγιναν σε όλη την χώρα για τη δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού George Floyd.
Συγκεκριμένα, στο Νέο Μεξικό, στη Γιούτα και στην Αριζόνα, τα ποσοστά των νέων κρουσμάτων κατέγραψαν αύξηση 40% την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή 8/6, οι Πολιτείες της Φλόριντα και του Άρκανσο έχουν μετατραπεί σε νέες εστίες της πανδημίας ενώ δεκάδες Πολιτείες, όπως της Αλάσκα, του Κεντάκι, του Μισσισίπη, της Μοντάνα, της Βόρειας Καρολίνα, του Όρεγκον, κ.α. αναφέρουν αύξηση των εισαγωγών ασθενών στα νοσοκομεία.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η Πολιτεία του Τέξας ανακοίνωσε τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων από την έναρξη της επιδημίας, η Πολιτεία της Φλόριντα ανέφερε σε διάστημα μιας εβδομάδας 8.533 νέα κρούσματα, αριθμός που είναι έως τώρα ο υψηλότερος για διάστημα 7 ημερών ενώ οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της Καλιφόρνια έφτασαν στο υψηλότερο τους σημείο από τις 13 Μαΐου.
Κατά τον μέσο όρο 11 επιδημιολογικών μοντέλων όπως τον υπολόγισαν ερευνητές του πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης, ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 στη χώρα αναμένεται να έχει φθάσει τους περίπου 130.000 την 4η Ιουλίου.
Image

Μάλιστα ο Ashish Jha, επικεφαλής του Ινστιτούτου για την Παγκόσμια Υγεία του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, υποστήριξε ότι αν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να συνεχίσει να αυξάνεται.
«Ακόμα κι αν δεν έχουμε αύξηση των κρουσμάτων, ακόμη κι αν διατηρήσουμε επίπεδη την καμπύλη της επιδημίας, είναι λογικό να αναμένουμε ότι θα φθάσουμε τους 200.000 θανάτους κάποια στιγμή τον Σεπτέμβριο.
Και μιλάμε μόνο για τον Σεπτέμβριο.
Η πανδημία δεν θα έχει τελειώσει τον Σεπτέμβριο.
Ανησυχώ πολύ για το πού πάμε τις επόμενες εβδομάδες και τους επόμενους μήνες» υποστήριξε ο Jha, επισημαίνοντας ότι κατανοεί ότι οι περισσότεροι Αμερικάνοι δεν είναι έτοιμοι για να επιστρέψουν σε ένα νέο lockdown.
«Καταλαβαίνω ότι οι άνθρωποι θέλουν να ζουν μαζί με τον ιό.
Αυτό σημαίνει ότι 800 με 1.000 Αμερικάνοι θα πεθαίνουν κάθε ημέρα.
Θα έχουμε άλλους 100.000 έως τον Σεπτέμβριο
Αυτό είναι ένα καταστροφικό κόστος» τόνισε ο Jha, εκτιμώντας ότι ο υψηλός αριθμός των θανάτων στις ΗΠΑ συνδέεται άμεσα με το γεγονός πως οι ΗΠΑ είναι η μοναδική μεγάλη χώρα του κόσμου που επέτρεψε ξανά τις μετακινήσεις χωρίς να έχει ελέγξει την αύξηση των κρουσμάτων.
Όπως είπε ο Jha, οι θάνατοι δεν είναι κάτι που επαφίεται «στη μοίρα», μπορούν να αποτραπούν με την αύξηση των τεστ, την ιχνηλάτηση των επαφών, την αυστηρή τήρηση των κοινωνικών αποστάσεων και τη διεύρυνση της χρήσης μασκών.
Όμως, ενώ η ανησυχία για το δεύτερο κύμα της πανδημίας καταλαμβάνει επενδυτές και επιχειρηματίες, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Steven Mnuchin τόνισε πως η κυβέρνηση του Donald Trump δεν έχει πρόθεση να «κλείσει η οικονομία ξανά», διότι σε αυτή την περίπτωση οι «ζημιές» θα ήταν ακόμη μεγαλύτερες.

Θερίζει ο κορωνοϊός σε Βραζιλία, Μεξικό, Χιλή

Με ιδιαίτερη δριμύτητα πλήττει τη Βραζιλία η επιδημία του κορωνοϊού καθώς οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 40.000 και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα τα 800.000.
Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε ότι το προηγούμενο 24ωρο κατέγραψε άλλους 1.239 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 30.412 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.
Συνολικά οι νεκροί ανέρχονται σε 40.919 και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε 802.828.
Το υπουργείο τόνισε ότι 345.595 άνθρωποι έχουν ιαθεί.
Σημειώνεται ότι η Βραζιλία είναι δεύτερη παγκοσμίως σε κρούσματα και τρίτη σε θανάτους.
Εν τω μεταξύ, στο κόκκινο βρίσκονται Χιλή και Μεξικό λόγω της σφοδρότητας της επιδημίας του κορωνοϊού.
Στη Χιλή ξεπεράστηκε χθες Πέμπτη 11/6 το όριο των 154.000 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, ενώ οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 αυξήθηκαν σε πάνω από 2.600, εκατό ημέρες αφότου η πανδημία του κορΩνοϊού άρχισε να εξαπλώνεται στη χώρα.
Οι αρχές κατέγραψαν 173 θανάτους και 5.596 κρούσματα μόλυνσης το τελευταίο 24ωρο με τον απολογισμό της πανδημίας να φθάνει έτσι τους 2.648 νεκρούς επί συνόλου 154.092 ανθρώπων που προσβλήθηκαν.
Πάνω από 25.000 περιπτώσεις χαρακτηρίζονται ενεργές, που σημαίνει ότι πρόκειται για ανθρώπους που είτε έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο, είτε έχουν τεθεί σε απομόνωση.
Το πρώτο κρούσμα μόλυνσης επιβεβαιώθηκε στη Χιλή την 3η Μαρτίου.
Στα μέσα Μαρτίου η κυβέρνηση ανακοίνωσε σειρά αυστηρών μέτρων για τρεις μήνες — κλείσιμο των συνόρων, αναστολή λειτουργίας των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, καραντίνες στις περιοχές όπου η επιδημία εξαπλωνόταν ταχύτερα, αλλά τον Μάιο, η πανδημία άρχισε να εξαπλώνεται με ολοένα ταχύτερο ρυθμό, ειδικά στις πιο φτωχές και πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της χώρας, κυρίως στη μητροπολιτική περιοχή της πρωτεύουσας Σαντιάγο.
Αυτή την εβδομάδα, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι μέσα σε μόλις τρεις ημέρες, οι ενεργές περιπτώσεις στο Σαντιάγο αυξήθηκαν κατά 11%.
Εξίσου δύσκολη είναι η κατάσταση και στο Μεξικό, όπου το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν άλλοι 587 θάνατοι και 4.790 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα να φθάνει έτσι τους 15.944 νεκρούς επί του συνόλου των 133.974 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.
Image
Μεγάλες εστίες η Ινδία και η Ρωσία

Σε έξαρση είναι η επιδημία του κορωνοϊού στη Ρωσία αλλά και στην Ινδία.
Η Ρωσία είναι τρίτη παγκοσμίως σε κρούσματα, τα οποία ανέρχονται σε 510.761 ενώ οι θάνατοι υπολογίζονται σε 6.705.
Το μεγαλύτερο πλήγμα το δέχεται η Μόσχα, στην οποία έχουν καταγραφεί σχεδόν οι μισοί θάνατοι και κρούσματα.
Αν και η Μόσχα εξακολουθεί να καταγράφει καθημερινά περισσότερα από 2.000 κρούσματα, ο δήμαρχος ανακοίνωσε πως από χθες οι κάτοικοι θα μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα χωρίς περιορισμούς καθώς κάτι τέτοιο είναι εφικτό μια και αυτοί που αποθεραπεύονται είναι περισσότεροι από αυτούς που εισάγονται στο νοσοκομείο.
Η Ινδία ήδη αποτελεί μια ακόμα μεγάλη εστία της επιδημίας του κορωνοϊού, βρίσκεται στην 4η θέση των πλέον πληττόμενων χωρών, αφού σε καθημερινή βάση καταγράφονται περισσότερα από 8.000 κρούσματα, μάλιστα χθες 12/6, τα κρούσματα ξεπέρασαν τις 11.000!
Στο κόκκινο βρίσκεται η πρωτεύουσα, Νέο Δελχί, όπου έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 30.000 κρούσματα, το σύνολο της χώρας φτάνει σχεδόν τα 300.000 και οι θάνατοι, τους 8.498.
Παρά όμως την έξαρση κρουσμάτων και θανάτων, η Ινδία άνοιξε περαιτέρω την οικονομία της από τη Δευτέρα 8/6 όταν και επαναλειτούργησαν τα εμπορικά κέντρα, τα εστιατόρια και οι χώροι λατρείας, ωστόσο η κυβέρνηση δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επιβολής ενός νέου lockdown.
Σημειώνεται ότι στην Ινδία είχε επιβληθεί γενικό lockdown έως τα τέλη Μαΐου.
Image
Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα των συνόρων στην Ευρώπη

Για το άνοιγμα των συνόρων και τις ελεύθερες μετακινήσεις που αυτό συνεπάγεται ετοιμάζεται για τις 15 Ιουνίου η Ευρώπη, η οποία δίνει μάχη με τον χρόνο σε μια προσπάθεια να επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς και να διασώσει ότι σώζεται από την φετινή τουριστική χρονιά.
Πρόκειται για μια κίνηση  υψηλού ρίσκου δεδομένου ότι όλα τα ευρωπαϊκά κράτη εξακολουθούν να καταγράφουν κρούσματα και θανάτους σε καθημερινή βάση.
Η Ιταλία, με τον τέταρτο υψηλότερο αριθμό θανάτων στον κόσμο και η πλέον πληγείσα χώρα της Ευρώπης, άνοιξε από την Τετάρτη 3/6 τα σύνορα της για τους τουρίστες από τα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη χωρίς να μπαίνουν σε καραντίνα ενώ παράλληλα ήρε τα περιοριστικά μέτρα και στις εγχώριες μετακινήσεις, επιτρέποντας στους πολίτες να κινούνται ελεύθερα ανάμεσα στις περιφέρειες της χώρας.
Η Ισπανία, η οποία έχει αρχίσει και αυτή τη σταδιακή «χαλάρωση» των μέτρων από τις αρχές Μαΐου, αν και αναμένεται να επεκτείνει για δύο ακόμη εβδομάδες - έως τις 21 Ιουνίου - την κατάσταση ανάγκης, ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει τα σύνορα της και θα άρει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς εντός της ΕΕ από τις 22/6.
Η Γερμανία ανακοίνωσε και αυτή ότι από τις 15/6 ανοίγει τα σύνορα της σε όλα τα κράτη της ΕΕ, στη Μ. Βρετανία, στη Νορβηγία, στην Ισλανδία, στο Λιχτενσάιν και στην Ελβετία, όπως και με τη Γαλλία, την Αυστρία και τη Δανία ενώ έκανε γνωστό πως θα επεκταθούν έως τα τέλη του Ιουνίου για τους μη Ευρωπαίους που θέλουν να επισκεφθούν την χώρα.
Η Ολλανδία άνοιξε καταστήματα και μπαρ, το ίδιο έπραξε από τη Δευτέρα 8/6 και το Βέλγιο, η Γαλλία ανακοίνωσε το άνοιγμα των καφέ και των εστιατορίων στο Παρίσι ενώ στη Δανία αυξήθηκε από 10 σε 50 ο αριθμός των ανθρώπων που μπορεί να είναι σε δημόσιες συναθροίσεις.
Σημειώνεται ότι και η Δανία θα ανοίξει τα σύνορα της από τις 15 Ιουνίου σε τουρίστες από συγκεκριμένα κράτη της Ευρώπης, όπως και η Αυστρία, η οποία ανακοίνωσε ότι ανακοίνωσε ότι από τις 15/6 θα ανοίξει και τα σύνορα της με την Ιταλία, αλλά και η Ιρλανδία, στην οποία ξανάνοιξαν τις πόρτες τους από 8/6 τα καταστήματα και ορισμένα γραφεία, καθώς η κυβέρνηση αποφάσισε να επιταχύνει την άρση των μέτρων περιορισμού λόγω της προόδου που συντελέστηκε στη μάχη κατά της επιδημίας του νέου κορωνοϊού στο έδαφός της.
Στη Μεγάλη Βρετανία, από τη Δευτέρα 8/6 μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών όσοι επισκέπτονται το Ηνωμένο Βασίλειο, μέτρο που αποσκοπεί στο περιορισμό της διασποράς της επιδημίας του κορωνοϊού και που παράλληλα προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις.
Το μέτρο αυτό, το οποίο ισχύει για τις οδικές, ακτοπλοϊκές και αεροπορικές μεταφορές και αφορά Βρετανούς και μη πολίτες, θα επαναξιολογείται κάθε τρεις εβδομάδες.
Image
Κομισιόν: Να ανοίξουν τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ την 1η Ιουλίου

Να ανοίξουν τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ από την 1η Ιουλίου συνιστά η Κομισιόν, η οποία καλεί τα κράτη – μέλη της ΕΕ να συμφωνήσουν επί της σχετικής λίστας για τα ποιες θα είναι αυτές οι τρίτες χώρες, για τις οποίες θα αρθούν οι περιορισμοί.
Η Κομισιόν προτείνει η λίστα αυτή να ανανεώνεται κάθε δύο εβδομάδες.
Επιπλέον, η Κομισιόν τάσσεται υπέρ της άρσης όλων των περιορισμών στα εσωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 15 Ιουνίου.
Η απαγόρευση των μη απαραίτητων ταξιδιών προς την Ε.Ε., που ισχύει έως τις 15 Ιουνίου, επιβλήθηκε στις 17 Μαρτίου με συντονισμένο τρόπο από τα κράτη-μέλη και την Κομισιόν για την καταπολέμηση της διάδοσης της πανδημίας του νέου κορωνοϊού και παρατάθηκε δύο φορές.

Αυστραλία: Σε πολλές περιοχές εξαλείφθηκε ο κορωνοϊός – Αίρονται περιορισμοί, επιστρέφουν οι θεατές στα γήπεδα

Στην ανακοίνωση ότι σε πολλά μέρη της Αυστραλίας ο κορωνοϊός έχει ήδη εξαλειφθεί προχώρησε ο επικεφαλής των ιατρικών υπηρεσιών Brendan Murphy.
«Καταφέραμε να εξαλείψουμε αποτελεσματικά τον ιό τη δεδομένη χρονική στιγμή σε πολλά σημεία της χώρας» ανέφερε ο Murphy, γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει σε περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.
Ανάμεσα σε αυτά αναμένεται να είναι ότι θα επιτραπεί στους θεατές να επιστρέψουν στα γήπεδα – γίνεται λόγος για 10.000 θεατές – καθώς και ότι θα επιτραπεί η είσοδος ξένων φοιτητών στην χώρα.
Την άρση των περιορισμών αυτών είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός Scott Morrison, θέτοντας ως χρόνο εφαρμογής τους τον Ιούλιο.
Σημειώνεται ότι την τελευταία εβδομάδα, οι Αρχές της Αυστραλίας κατέγραψαν 38 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων τα περισσότερα ήταν ταξιδιώτες που επέστρεψαν έχοντας μολυνθεί από τον κορωνοϊό στο εξωτερικό και έχουν ήδη τεθεί σε καραντίνα σε ξενοδοχεία.

Κίνα: Κανείς θάνατος και επτά νέα κρούσματα από κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο

Κανείς θάνατος και μόλις επτά νέα κρούσματα από την επιδημία του κορωνοϊού καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο.
Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Πέμπτη 11/6 ενημερώθηκε για 7 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης, εκ των οποίων τα έξι ήταν «εισαγόμενα», αφορούσαν δηλαδή ανθρώπους που επέστρεψαν στην Κίνα από το εξωτερικό.
Παράλληλα γίνεται λόγος για τον εντοπισμό μίας περίπτωσης ασυμπτωματικού φορέα του κορωνοϊού.
Το κρούσμα εγχώριας μετάδοσης του ιού εντοπίστηκε στο Πεκίνο.
Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανέφερε ακόμη ότι 4 ασθενείς έλαβαν εξιτήρια από νοσοκομεία, στα οποία συνεχίζουν να νοσηλεύονται 65 ασθενείς με τη νόσο COVID-19.
Συνολικά, έχουν ιαθεί 78.365 ασθενείς.
Ο επίσημος απολογισμός της κάνει λόγο για 4.634 νεκρούς επί συνόλου 83.064 κρουσμάτων μόλυνσης.

Ρωσία: Κυκλοφόρησε το Avifavir, το πρώτο φάρμακο για τη θεραπεία του κορωνοϊού

Κυκλοφόρησε στη Ρωσία το πρώτο φάρμακο που πήρε έγκριση για τη θεραπεία του κορωνοϊού, όπως μεταδίδει το Reuters.
Οι πρώτες παραδόσεις του αντιικού φαρμάκου Avifavir πραγματοποιήθηκαν σε νοσοκομεία της χώρας, όπως ανακοίνωσε το κρατικό ταμείο RDIF.
Το RDIF έχει χρηματοδοτήσει τις δοκιμές και κατέχει μερίδιο 50% στην κατασκευάστρια εταιρεία του φαρμάκου, ChemRar.
Το υπουργείο Υγείας ενέκρινε τη χρήση του φαρμάκου στο πλαίσιο μίας ειδικής, ταχείας διαδικασίας.
Οι κλινικές δοκιμές, που διήρκεσαν για μικρότερο χρονικό διάστημα από το προβλεπόμενο, καθώς και σε λιγότερους ασθενείς.
Ο επικεφαλής του RDIF, Kirill Dmitriev, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα στο Reuters, ότι σχεδιάζεται να παράγεται αρκετή ποσότητα του φαρμάκου, έτσι ώστε να δίνεται ως θεραπεία σε περίπου 60.000 άτομα τον μήνα.
Όπως τόνισε, πάνω από 10 χώρες έχουν υποβάλει αιτήματα για να προμηθευτούν το Avifavir.
Η Ρωσία κατέγραψε χθες 8.779 νέα κρούσματα του κορωνοϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα σε 502.436.
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 174 άνθρωποι πέθαναν το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας τον επίσημο αριθμό των νεκρών από την covid-19 στη Ρωσία σε 6.532.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης