Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Πτώση-ρεκόρ -17,1% κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή τον Απρίλιο 2020

Ευρωζώνη: Πτώση-ρεκόρ -17,1% κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή τον Απρίλιο 2020
Σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους η βιομηχανική παραγωγή κατέγραψε «βουτιά» -28%
Πτώση-ρεκόρ κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη τον Απρίλιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (12/6) στοιχεία της Eurostat, καθώς η στασιμότητα στη δραστηριότητα των επιχειρήσεων στην ενιαία νομισματική ένωση συνεχίστηκε εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.
Συγκεκριμένα, η βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης υποχώρησε κατά -17,1% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2020, όταν και είχε σημειωθεί πτώση της τάξεως του -11,9% γεγονός που αποτελεί τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση που έχει καταγράψει ποτέ η Eurostat.
Ωστόσο, η μηνιαία πτώση της βιομηχανικής παραγωγής αποδείχθηκε μικρότερη σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί περαιτέρω πτώση στο -18,5%.
Σε σχέση με τον ατνίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η βιομηχανική παραγωγή κατέγραψε «βουτιά» της τάξεως του -28%, έναντι ετήσιας πτώσης -13,5% τον Μάρτιο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -28,8%.
Όσον αφορά το σύνολο των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η βιομηχανική παραγωγή κατέγραψε πτώση της τάξεως του -17,3% σε μηνιαία βάση, ενώ η ετήσια π΄τωση διαμορφώθηκε στο -27,2%.
Image
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, ο τομέας που σημείωσε τη μεγαλύτερη ετήσια πτώση στην Ευρωζώνη ήταν αυτός των διαρκών καταναλωτικών αγαθών, και συγκεκριμένα στο -28,9% έναντι πτώσης -26,3% τον Μάρτιο του 2020.
Παράλληλα, η παραγωγή στον τομέα κεφαλαιουχικών αγαθών υποχώρησε κατά -26,6% έναντι πτώσης -15,9% προηγουμένως, ενώ η παραγωγή ενδιάμεσων αγαθών σημείωσε πτώση της τάξεως του -15,6%.
Η παραγωγή στον τομέα μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών υποχώρησε κατά -11,9% σε μηνιαία βάση, ενώ η αντίστοιχη πτώση για την παραγωγή ενέργειας διαμορφώθηκε στο -4,8%.
Για την Ευρωπαϊκή Ένωση, η παραγωγή διαρκών καταναλωτικών αγαθών υποχώρησε κατά -27,8% ενώ η αντίστοιχη πτώση για τους τομείς κεφαλαιουχικών αγαθών και ενδιάμεσων αγαθών διαμορφώθηκε στο -27,3% και στο -14,9% σντίστοιχα.
Επιπλέον, η παραγωγή στον τομέα μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών υποχώρησε κατά -10,7% την ίδια στιγμή που η παραγωγή ενέργειας κατέγραψε πτώση της τάξεως του -5%.
Μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η μεγαλύτερη μηνιαία πτώση καταγράφηκε στην Ουγγαρία (-30,5%), τη Ρουμανία (-27,7%) και τη Σλοβακία (-26,7%).
Την ίδια στιγμή, οι χώρες της ΕΕ που κατέγραψαν τη μικρότερη μηνιαία πτώση ήταν η Δανία (-5,1%), η Μάλτα (-3,8%) και η Φινλανδία (-2,2%).
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης