Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Αμετάβλητος στο 0,4% παρέμεινε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Μάιο 2020 - Επιβεβαιώθηκαν οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις

Γαλλία: Αμετάβλητος στο 0,4% παρέμεινε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Μάιο 2020 - Επιβεβαιώθηκαν οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις
Σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα ο δείκτης τιμών καταναλωτή στη Γαλλία αυξήθηκε κατά 0,1%
Σταθερός παρέμεινε ο ετήσιος πληθωρισμός στη Γαλλία τον Μάιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (12/6) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, καθώς η άνοδος που σημειώθηκε στον κλάδο υπηρεσιών και στις τιμές καπνού αντιστάθμισε εν μέρει την πτώση στον τομέα της ενέργειας.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,4% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, έναντι ετήσιας ανόδου επίσης στο 0,4% τον Απρίλιο, την ίδια στιγμή που οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις ανέφεραν ότι θα σημειωθεί επιβράδυνση στο 0,2%.
Οι τιμές στον κλάδο υπηρεσιών αυξήθηκαν κατά 0,4% σε σχέση με τον Μάιο του 2020, ενώ αντίστοιχη ήταν η άνοδος που σημειώθηκε και στις τιμές καπνού, οι οποίες τον Απρίλιο είχαν παραμείνει σταθερές.
Στον αντίποδα, οι τιμές τροφίμων υποχώρησαν κατά -2,1% ετησίως, με την πτώση ωστόσο να είναι βραδύτερη σε σχέση με το -4,2% του Απριλίου, ενώ οι τιμές τροφίμων αυξήθηκαν κατά 0,5% έναντι ανόδου 1,8% τον προηγούμενο μήνα.
Όσον αφορά τις τιμές βιομηχανικών προϊόντων, σημειώθηκε οριακή πτώση της τάξεως του -0,1% σε ετήσια βάση, με τον σχετικό υποδείκτη να έχει παραμείνει αμετάβλητος τον Απρίλιο.
Σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή κατέγραψε άνοδο της τάξεως του 0,1% έχοντας παραμείνει αμετάβλητος προηγουμένως, ενώ οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις ανέφεραν ότι δε θα υπάρξει κάποια μεταβολή.
Παράλληλα, ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή, ο οποίος παρακολουθείται προσεκτικά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαμορφώθηκε επίσης στο 0,4% σε ετήσια βάση, έναντι 0,3% τον Απρίλιο και έναντι προκαταρκτικών εκτιμήσεων στο 0,2%.
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,2%, έχοντας παραμείνει αμετάβλητος τον Απρίλιο.

Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης