Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τσιόδρας: Δεν θα χρειαστεί γενικευμένο lockdown στην Ξάνθη - Σε καραντίνα ο Εχίνος, φόβοι για έξαρση κρουσμάτων – Στους 183 οι νεκροί

tags :
Τσιόδρας: Δεν θα χρειαστεί γενικευμένο lockdown στην Ξάνθη - Σε καραντίνα ο Εχίνος, φόβοι για έξαρση κρουσμάτων – Στους 183 οι νεκροί
Χαρδαλιάς: Δύσκολα τα επόμενα 24ωρα στην Ξάνθη - Αγωνία για το άνοιγμα του τουρισμού την ερχόμενη Δευτέρα 15/6
(upd4) Δύσκολα χαρακτήρισε τα επόμενα 24ωρα για την ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ύστερα από τη σύσκεψη που είχε νωρίτερα σήμερα Παρασκευή 12/6 στο δημαρχείο Ξάνθης με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και τους αρμόδιους τοπικούς φορείς σε μια προσπάθεια να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα για την αντιμετώπιση της έξαρσης των κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή.
Ο κ.Χαρδαλιάς έκανε λόγο για δύσκολα 24ωρα ενώ  ο κ.Τσιόδρας καθησύχασε την τοπική κοινωνία και τους επιχειρηματίες της περιοχής, για το ενδεχόμενο ενός γενικού lockdown, τονίζοντας πώς αυτό που πρέπει να γίνει είναι να τηρηθούν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες.
Μετά την εμφάνιση 15 κρουσμάτων στο δήμο Μύκης της Ξάνθης, όλη η περιοχή έχει τεθεί σε συναγερμό καθώς για πρώτη φορά μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, μια περιοχή τέθηκε και πάλι σε καραντίνα.
Κυβέρνηση και επιστήμονες είχαν διατυπώσει με απόλυτη σαφήνεια πως θα αποφασιζόταν ένα τοπικό lockdown σε περίπτωση που υπήρχε αυξημένος αριθμός κρουσμάτων σε μια περιοχή, και αυτό ακριβώς έγινε στην Ξάνθη.
Πάντως, οι επιστήμονες εξακολουθούν να διατυπώνουν την ανησυχία τους για την πορεία της επιδημίας στην Ελλάδα, και ενώ απομένουν μόλις τρία 24ωρα έως την ερχόμενη Δευτέρα 15/6 όταν και αναμένεται να ανοίξουν τα χερσαία σύνορα και να πυκνώσουν οι διεθνείς πτήσεις.
Ήδη τις τελευταίες ημέρες καταγράφονται δεκάδες κρούσματα σε ημερήσια βάση, ενώ υπάρχει φόβος για αύξηση τους τα επόμενα 24ωρα λόγω της γενικότερης χαλάρωσης των πολιτών, όπως φάνηκε και το περασμένο Σαββατοκύριακο σε πολλές περιπτώσεις ανά την χώρα.
Ωστόσο, η κυβέρνηση διαμηνύει πως η πορεία της επιδημίας είναι φυσιολογική και πως δεν έχει επηρεαστεί ο περίφημος δείκτης Ρ0 για την αναπαραγωγή των κρουσμάτων.

Τσιόδρας: Να μην πάει χαμένη η προσπάθεια που έγινε

Ομόνοια, συνεργασία, κοινή προσπάθεια από όλους και τήρηση των μέτρων ασφαλείας συνέστησε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το επιδημιολογικό πρόβλημα της έξαρσης των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ξάνθη.
«Η έξαρση των κρουσμάτων θα αντιμετωπιστεί με επιστημονικό τρόπο, με εκτεταμένο εργαστηριακό έλεγχο, με απομόνωση των θετικών και με νοσηλεία των σοβαρών περιστατικών.
Αφορά κοινότητες του Δήμου Μύκης, κυρίως.
Μιλήσαμε με όλους τους τοπικούς παράγοντες για να ενισχυθεί αυτή η προσπάθεια, να μηδενίσουμε τον ιό, να μην υπάρχει φόβος στον κόσμο.
Υπάρχουν επιστημονικοί τρόποι να περιορίσουμε τον ιό και τη μετάδοσή του, τους ξέρουμε και περιλαμβάνει όλα αυτά που σας ανάφερα.
Επίσης, περιλαμβάνει τον περιορισμό των επαφών μας στον πολύ στενό οικογενειακό μας κύκλο, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο των επτά ημερών, ώστε να μειωθεί η μετάδοση του ιού στην περιοχή και να τον μηδενίσουμε, όπως έγινε και σε άλλες περιοχές στον κόσμο.
Είμαστε εδώ μαζί σαν ομάδα.
Ο ΕΟΔΥ θα παραμείνει στην Ξάνθη με εδικό κλιμάκιο και ομάδες που θα κάνουν έλεγχο του πληθυσμού σε πολλαπλά σημεία.
Νομίζω ότι με επιστημονικούς όρους θα καταφέρουμε να περιορίσουμε τη μετάδοση στην περιοχή.
Υπήρχε μια χαλάρωση των μέτρων τις τελευταίες εβδομάδες, υπήρχε μια κόπωση του πληθυσμού, είναι κατανοητό αυτό, μια κούραση απ' όλους, αλλά είναι κρίμα να πάει χαμένη όλη αυτή η προσπάθεια που έγινε» τόνισε ο κ.Τσιόδρας.
Ερωτηθείς πού οφείλεται η αυξημένη έξαρση των κρουσμάτων στην Ξάνθη ο κ. Τσιόδρας απάντησε ότι «αν δεν προσέξουμε, αν χαλαρώσουμε, τότε υπάρχει μετάδοση του ιού κυρίως και από ασυμπτωματικούς, όπως συμβαίνει εδώ στην περιοχή που νοσηλεύονται αλλά δεν είχαν κανένα σύμπτωμα, τότε, μεταδίδεται πολύ εύκολα, ιδιαίτερα σε κλειστούς χώρους αν δεν τηρούμε τις αποστάσεις. Πάνω από το 99% των μεταδόσεων γίνεται σε κλειστούς χώρους κι εκεί χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και μέριμνα. Το πιο σημαντικό είναι αυτοί που έχουν συμπτώματα να ελέγχονται και να απομονώνονται».
Ο καθηγητής απέκλεισε το ενδεχόμενο επιβολής μιας γενικευμένης καραντίνας σε όλη τη γεωγραφική επικράτεια της Ξάνθης, σημειώνοντας ότι αν τηρηθούν όλα τα παραπάνω τότε ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού θα περιοριστεί και θα μηδενιστεί.

Χαρδαλιάς: Δύσκολα τα επόμενα 24ωρα στην Ξάνθη – Θα κερδίσουμε και αυτή τη μάχη

Δύσκολα χαρακτήρισε τα επόμενα 24ωρα για την ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιάς κατόπιν της σύσκεψης που έγινε στο δημαρχείο της Ξάνθης και με αφορμή τα αυξημένα κρούσματα στην περιοχή.
«Οριστικοποιήσαμε στη σύσκεψη τα μέτρα που εξαγγείλαμε χθες.
Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι τα επόμενα 24ωρα είναι δύσκολα.
Η Ξάνθη κέρδισε την πρώτη μάχη του κορωνοϊού, θα κερδίσει και αυτή» είπε ο κ.Χαρδαλιάς, ο οποίος απηύθυνε έκκληση «να εφαρμοστούν τα μέτρα».
«Δεν υπάρχει τίποτα άλλο που πρέπει να ανησυχούν οι κάτοικοι.
Να τηρηθούν, να γίνουν τα τεστ και να συνεχιστεί η καλή συνεργασία.
Σε όλη τη χώρα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και σε επαγρύπνηση.
Να συνειδητοποιήσουμε ότι η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στην κανονικότητα.
Τα επόμενα 24ωρα θα δοθεί μάχη και στους 4 δήμους της Ξάνθης» είπε ο κ.Χαρδαλιάς.
Ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι η προσπάθεια πρέπει να είναι μεγάλη και συντονισμένη για επτά ημέρες και αφού εφαρμοστούν αυστηρά τα μέτρα θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση για να ληφθούν νέες αποφάσεις.
Όπως είπε, ήδη, ξεκίνησαν έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ και από αύριο θα είναι σαρωτικοί, προκειμένου να γίνει πλήρης χαρτογράφηση της επιδημίας.

Σε καραντίνα ο Εχίνος μετά τα 15 κρούσματα κορωνοϊού - Έκτακτα μέτρα και στην Ξάνθη

Σειρά γενικών περιοριστικών μέτρων για την ευρύτερη περιοχή της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης και ειδικότερων μέτρων για την κοινότητα του Εχίνου του Δήμου Μύκης, ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου των τελευταίων ημερών.
Μετά την επιβεβαίωση 15 νέων κρουσμάτων κορωνοϊού την Πέμπτη, οι μετακινήσεις πολιτών σε δημόσιες υπηρεσίες, δημοτικά καταστήματα και ΔΕΚΟ θα γίνονται κατόπιν ραντεβού, ενώ επιβάλλεται απαγόρευση στη λειτουργία λαϊκών αγορών.
Επιπλέον, ειδικότερα μέτρα ανακοινώθηκαν για την κοινότητα του Εχίνου του Δήμου Μύκης, που αφορούν στην κίνηση και στις συναθροίσεις πολιτών και εργαζόμενων, στη λειτουργία σχολείων και στις δραστηριότητες των αγροτών.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας αναφέρει:

«Λαμβάνοντας υπ’ όψη το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο στην περιοχή της Ξάνθης, καθώς προέκυψαν και νέα 15 θετικά κρούσματα στην περιοχή και κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας και σε συνεννόηση με το Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο, αποφασίσθηκε η λήψη περιοριστικών μέτρων στους Δήμους της ΠΕ Ξάνθης, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19 σε 2 άξονες:

1. Σε οριζόντια μέτρα για την ευρύτερη περιοχή της ΠΕ Ξάνθης, τα οποία συνίστανται σε:
- Προσέλευση πολιτών σε Δημόσιες Υπηρεσίες, Δημοτικά Καταστήματα και ΔΕΚΟ κατόπιν ραντεβού
- Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και καταστήματα
- Απαγόρευση και αναστολή λειτουργίας λαϊκών αγορών και εν γένει υπαίθριου εμπορίου

2. Σε ειδικότερα μέτρα που αφορούν στην κοινότητα του Εχίνου του Δήμου Μύκης, τα οποία συνίστανται σε:

- Απαγόρευση δημόσιων και ιδιωτικών συγκεντρώσεων-συναθροίσεων πλην εντός οικογένειας συγκεντρώσεων
- Απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών καθημερινά από ώρα 21:00 ως ώρα 07:00 της επομένης
- Απαγόρευση μετάβασης εργαζομένων εντός και εκτός Εχίνου
- Υποχρεωτική χρήση μάσκας και εν γένει προστατευτικών μέτρων από όλους τους πολίτες που διαβιούν στην περιοχή
- Τροφοδοσία εμπορικών καταστημάτων θα γίνεται με υποχρεωτική χρήση μάσκας
- Αναστολή λειτουργίας νηπιαγωγείων και δημοτικών
- Λήψη μέριμνας για την εξασφάλιση της ελάχιστης απαραίτητης δραστηριότητας των αγροτών και κτηνοτρόφων του Εχίνου από τον Δήμο Μύκης στο πλαίσιο των αναγκαίων για την εποχή γεωργικών και κτηνοτροφικών δραστηριοτήτων
- Ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (Γ.Ε.ΕΘ.Α.) για την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Εχίνου, με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Επίσης
-Τη λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για τυχόν συνδρομή στο έργο των Δήμων της ΠΕ Ξάνθης σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί
-Την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.ΠΑ.Δ.) Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για τη διασφάλιση της εφαρμογής της παρούσας.
Σημειώνεται ότι τα εν λόγω επιπλέον περιοριστικά μέτρα στους Δήμους της ΠΕ Ξάνθης, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα ισχύσουν από την 12-06-2020 και ώρα 06:00 και για επτά (7) ημέρες, ήτοι μέχρι την 06:00 της 19-06-2020, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η παράτασή τους.
Τέλος, τίθεται σε εφαρμογή το Επιχειρησιακό Σχέδιο «Ημέρα 0 – Ημέρα 7 – Ημέρα 14», όπου σε συνεργασία τα κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ θα μεταβούν στην περιοχή για να πραγματοποιήσουν εκτεταμένους ελέγχους».
Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε σχετικά: «Είχαμε επανειλημμένα ενημερώσει ότι όπου παρατηρείται νέα έξαρση του κορωνοϊού θα είμαστε υποχρεωμένοι να λαμβάνουμε τα αναγκαία μέτρα για λόγους δημόσιας υγείας. Σε συνεργασία με τους Δήμους της Π.Ε. Ξάνθης, την Περιφέρεια Α.Μ.Θ. αλλά και τις Αρχές της περιοχής και πάντα ακλουθώντας τις συμβουλές των ειδικών θα κάνουμε ότι είναι απαραίτητο για να διασφαλίσουμε όσο έχουμε επιτύχει ως τώρα και να σταματήσουμε την εξάπλωση του ιού. Τα μέτρα αυτά υπέρ τοπικού χαρακτήρα θα έχουν εφαρμογή και σε άλλες περιοχές σε περίπτωση που χρειαστεί».

To σχέδιο για το άνοιγμα του τουρισμού και την υγειονομική ενίσχυση των νησιών

Το σχέδιο για την ενίσχυση των υγειονομικών δομών στη νησιωτική χώρα και το άνοιγμα της Ελλάδας ανακοίνωσαν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, παρουσία του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα.
Ανακοινώνοντας το άνοιγμα του Τουρισμού ο κ. Θεοχάρης τόνισε:
«Μπορούμε να ανακοινώσουμε πολύ ευχάριστα πράγματα για το άνοιγμα της χώρας μας.
Η γέφυρα προς την κανονικότητα είναι ήδη στρωμένη σε σχέδιο».
Όπως είπε, «ακολουθούμε πλήρως τις οδηγίες της ΕΕ & τις διαμορφώνουμε, επηρεάζοντας τις αποφάσεις.
Από 15/6 αίρεται η απαγόρευση για πτήσεις από Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία.
Στις θαλάσσιες αφίξεις εξακολουθεί να απαγορεύεται ο κατάπλους πλοίων από το εξωτερικό.
Επιτρέπεται για σκάφη αναψυχής μόνο με το πλήρωμα.
Από 1/7 έχουμε αφίξεις σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας, ουσιαστικά εγκαινιάζοντας τον τουρισμό και στα νησιά» ενώ προσέθεσε ότι θα υπάρξει «συνδιαμόρφωση με την ΕΕ της λίστας τρίτων χωρών που θα εξακολουθήσουν να εξαιρούνται από τις πτήσεις».
Για τις θαλάσσιες αφίξεις, ανακοίνωσε πως «από 1/7 επιτρέπεται πλήρως ο κατάπλους πλοίων από το εξωτερικό στα ελληνικά λιμάνια».
Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη, «τα αεροδρόμια ανοίγουν όλα από 1/7 και την ίδια ημέρα ενεργοποιούνται 7 σημεία εισόδου από τα χερσαία σύνορα», ενώ επισήμανε πως «το σχέδιό μας είναι ολοκληρωμένο και έχουμε κάνει επιχειρησιακές ασκήσεις ετοιμότητας».
Ο κ. Θεοχάρης ανακοίνωσε ότι θα γίνονται «δειγματοληπτικά τεστ στα αεροδρόμια.
Περιορισμός σε ξενοδοχείο μέχρι να πάρει τα αποτελέσματα ο ταξιδιώτης. 14 μέρες καραντίνας αν βρεθεί θετικός ο ταξιδιώτης».
Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας είπε ότι «έχουμε δεσμεύσει 446 απλές κλίνες και 19 κλίνες ΜΕΘ για covid19 στα νησιά και μπορούν να αυξηθούν άμεσα σε 674 απλές κλίνες και 79 κλίνες ΜΕΘ, αν χρειαστεί» και πρόσθεσε πως «τα κέντρα και οι δομές σε όλα τα νησιά έχουν εξοπλιστεί και λειτουργούν 24 ώρες/24ωρο», ενώ όπως είπε «ενισχύθηκαν στα νησιά οι γιατροί, έγιναν εκπαιδεύσεις και ασκήσεις ετοιμότητας».
Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι Κινητές Μονάδες Υγείας θα διεξάγουν τεστ, θα συλλέγουν στοιχεία για επιδημιολογικές έρευνες και θα ενισχύουν την ιχνηλάτηση», ενώ «οι Πλωτές Ομάδες Υγείας θα συνεργάζονται με δήμους μικρών νησιών, θα διενεργούν τεστ και θα υποστηρίζουν τον ΕΟΔΥ, σε εθελοντική συνεργασία με ΜΚΟ».
 «Υπάρχει ανάγκη για ανάπτυξη ταχέων μοριακών εξετάσεων, γι' αυτό βάζουμε μικρούς αναλυτές στα νησιά», υπογράμμισε ο Βασίλης Κικίλιας και ανακοίνωσε ότι «επιπλέον μοριακοί αναλυτές (PCR testing) θα εγκατασταθούν και σε άλλα νησιά».
«Έχουμε 11 κάψουλες (αρνητικής πίεσης) για αεροδιακομιδή, θα προμηθετούμε κι άλλες», υπογράμμισε ακόμα ο κ. Κικίλιας και συμπλήρωσε ότι «οι πλωτές διακομιδές θα γίνονται από τα διαθέσιμα πλωτά μέσα ή από ιδιώτες, αν χρειαστεί».

Στους 183 οι νεκροί από κορωνοϊό - 20 νέα κρούσματα - Στα 3.108 συνολικά

Δημοσιεύτηκε η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για την πορεία του κορωνοϊου στην Ελλάδα.
Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και αταγραφεί μέχρι τις 12 Ιουνίου 2020 (ώρα 15:00).
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 20.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3108 (ημερήσια μεταβολή +0,6%), εκ των οποίων το 55% είναι άνδρες.
Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 183 θάνατοι.
Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 14 (57,1% άνδρες).
Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Image

Image
Από το σύνολο των 3.108 κρουσμάτων, 694 (22,3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1.768 (56,9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση. Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 48 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών).
Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:

Image


Γεωγραφική διασπορά

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς

Image

Δείγματα που έχουν ελεγχθεί στα συνεργαζόμενα με τον ΕΟΔΥ εργαστήρια:

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 243.867 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 5.100 (2,1%) ήταν θετικά στον κορωνοϊό (συμπεριλαμβάνονται και περισσότερα από ένα δείγματα ανά άτομο που ελέγχθηκε).
Image
Τι άνοιξε από 8/6

Στο επόμενο στάδιο όσον αφορά την άρση των περιοριστικών μέτρων, περνά η χώρα τη Δευτέρα 8 Ιουνίου.
Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 8 Ιουνίου, επανεκκινούν οι υπηρεσίες που παρέχονται:
-από χορευτικό κέντρο
-από άλλα καταστήματα πώλησης ποτών με διάθεση πρόσβασης στο διαδίκτυο
-από καφενείο, με τεχνικά ή μηχανικά παιχνίδια
-από κέντρο διασκέδασης-καμπαρέ ή νάιτ κλαμπ
-από καφετέρια με διάθεση πρόσβασης στο διαδίκτυο (ίντερνετ καφέ)
-από κέντρο διασκέδασης-καφωδείο
-από κέντρο διασκέδασης-μπουάτ και
-από κέντρο διασκέδασης ντισκοτέκ
Επίσης, επανεκκινούν οι υπηρεσίες:
-τυχερών παιχνιδιών με μηχανήματα
-εκμετάλλευσης ηλεκτρονικών παιχνιδιών
-εκμετάλλευσης μηχανημάτων τυχερών παιχνιδιών με κερματοδέκτη, και
-ψυχαγωγικών μη αθλητικών λεσχών (χωρίς όμως εκδηλώσεις).

Ποιοι επαναλειτουργούν από τη Δευτέρα 15 Ιουνίου

Πάντως, το άνοιγμα της οικονομίας θα συνεχιστεί και τις επόμενες εβδομάδες και έως τις αρχές Ιουλίου, όταν και αναμένεται να έχει επαναλειτουργήσει σχεδόν το σύνολο της ελληνικής οικονομίας και των επιχειρεήσεων.
Συγκεκριμένα, από τις 15/6 θα ανοίξουν:
τα καταλύματα διακοπών και άλλα καταλύματα σύντομης διαμονής και εποχικής λειτουργίας
οι υπηρεσίες επαγγελματικής αποκατάστασης για άτομα με αναπηρίες
οι υπηρεσίες επίσκεψης και παροχής υποστήριξης για άτομα με αναπηρίες
οι δραστηριότητες μουσείων
η λειτουργία ιστορικών χώρων και κτιρίων και παρόμοιων πόλων έλξης επισκεπτών
οι εγκαταστάσεις γυμναστικής
οι δραστηριότητες πάρκων αναψυχής και άλλων θεματικών πάρκων
οι υπόλοιπες δραστηριότητες διασκέδασης και ψυχαγωγίας
οι υπηρεσίες σωματικής ευεξίας
οι υπηρεσίες εκμετάλλευσης λουτρών
οι υπηρεσίες θεραπευτικών λουτρών και ιαματικών πηγών και
οι υπηρεσίες σάουνας, σπα και ατμόλουτρων.

Ποιοι ανοίγουν 29/6 και 1/7

Την Δευτέρα 29 Ιουνίου επαναλειτουργούν οι χώροι κατασκήνωσης που φιλοξενούν παιδιά και τέλος την Τετάρτη 1 Ιουλίου επανεκκινούν οι δραστηριότητες με αντικείμενο:
- την οργάνωση συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων
- την πραγματοποίηση οποιασδήποτε παράστασης με παρουσία κοινού δηλαδή συναυλίας και καλλιτεχνικής εκδήλωσης, καθώς και
- οι υπηρεσίες πολιτιστικών συλλόγων και σωματείων.
 
Ποιοι παραμένουν κλειστοί

Στο σημείο αυτό αναφέρουμε τις δραστηριότητες που δεν έχει προσδιοριστεί χρονικά η επανεκκίνηση τους και είναι οι εξής:
- Οι υπηρεσίες που παρέχονται από σχολικές καντίνες (κυλικεία).
- Οι Δραστηριότητες προβολής κινηματογραφικών ταινιών (σε κλειστούς χώρους)
- Οι Υπηρεσίες που παρέχονται από Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ).
- Οι Υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών τραπεζιού.
- Οι Υπηρεσίες καζίνου.
- Οι Υπηρεσίες χαρτοπαικτικής λέσχης.
- Υπηρεσίες ντισκοτέκ (χωρίς προσφορά ποτού η φαγητού).
 
www.bankingnews.gr




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης