Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πατέλης (οικονομικός σύμβουλος Μητσοτάκη): Είμαστε προσανατολισμένοι στις μεταρρυθμίσεις

Πατέλης (οικονομικός σύμβουλος Μητσοτάκη): Είμαστε προσανατολισμένοι στις μεταρρυθμίσεις
Ο κ. Πατέλης τόνισε το «καθήκον» της κυβέρνησης να προωθήσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται
Τις προτεραιότητες της κυβέρνησης για την ανάκαμψη της οικονομίας παρουσίασε ο Αλέξης Πατέλης, επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού στην παρέμβασή του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.
Ο κ. Πατέλης υπογράμμισε την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις, ενώ παρουσίασε τα βήματα που έχει κάνει και που αναμένεται να κάνει η κυβέρνηση, τονίζοντας τη σημασία του κομβικού χρονικού σημείου που έρχεται σε τέσσερις ημέρες, το άνοιγμα της Ελλάδας για τον τουρισμό, και της διαφημιστικής καμπάνιας που βγήκε την περασμένη εβδομάδα σε όλον τον κόσμο, με τίτλο, «Greek summer is a state of mind».
Ο κ. Πατέλης είπε ότι δεν συμφωνεί με ορισμένες απαισιόδοξες εκτιμήσεις για την ελληνική οικονομία και διευκρίνισε ότι καθοριστική για το μέλλον της θα είναι η αντιμετώπιση της πανδημίας, η οποία παρουσίασε και κάποιες ευκαιρίες για το ελληνικό κράτος, όπως για παράδειγμα για τον εκσυγχρονισμό των ηλεκτρονικών υπηρεσιών.
Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, στην παρέμβασή του, στάθηκε και στις σημαντικές εξελίξεις που έρχονται από την Ευρώπη, όπως για παράδειγμα η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να αυξήσει σημαντικά το ποσό για την ποσοτική χαλάρωση και την ένταξη των ελληνικών ομολόγων σε αυτή.
«Η απόφαση της ΕΚΤ είναι πολύ σημαντική για την ελληνική αγορά ομολόγων», τόνισε, διευκρινίζοντας ότι βοηθά να διατηρούνται οι αποδόσεις σε χαμηλά επίπεδα.
Έκανε επίσης εκτενή αναφορά στο πρόγραμμα Next Generation EU της Κομισιόν για την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας, τονίζοντας ότι είναι «μία τεράστια ευκαιρία για την Ελλάδα».
Όπως χαρακτηριστικά είπε, «όλοι μας καλούν να μη σπαταλίσουμε αυτά τα χρήματα, να μην κάνουμε τα λάθη του παρελθόντος».
Τέλος, ο κ. Πατέλης τόνισε το «καθήκον» της κυβέρνησης να προωθήσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται, τονίζοντας ότι «πολλά έχουν συμβεί αυτό το χρόνο, αλλά το μόνο που δεν έχει αλλάξει είναι η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να κάνει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».
Και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει αυτή τη στιγμή μία κυβέρνηση προσανατολισμένη σε αυτήν την κατεύθυνση.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης