Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Trump απαιτεί από το CNN να απολογηθεί για δημοσκόπηση που δίνει προβάδισμα στον Biden

O Trump απαιτεί από το CNN να απολογηθεί για δημοσκόπηση που δίνει προβάδισμα στον Biden
Η καμπάνια του Ρεπουμπλικανού προέδρου υποστηρίζει ότι η δημοσκόπηση του CNN είναι σχεδιασμένη με στόχο να παραπλανήσει τους ψηφοφόρους
Να απολογηθεί για τη δημοσκόπηση που καταγράφει προβάδισμα του αντιπάλου του Joe Biden με 14 μονάδες, εν όψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου 2020, ζητά ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump.
Η καμπάνια του Ρεπουμπλικανού προέδρου υποστηρίζει ότι η δημοσκόπηση του CNN είναι σχεδιασμένη με στόχο να παραπλανήσει τους ψηφοφόρους.
Image
Όπως μετέδιδε το bankingnews.gr

Με διαφορά 8,1% προηγείται ο Biden 49,8% έναντι του Trump 41,7% - Κορωνοιός και ταραχές λόγω Floyd έπληξαν τον Trump

Διαφορές της τάξης του 8,1% καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις υπέρ του Biden του υποψηφίου των Δημοκρατικών έναντι του σημερινού Προέδρου D. Trump.

Να σημειωθεί ότι στις 4 Νοεμβρίου 2020 διεξάγονται οι εκλογές στις ΗΠΑ για την νέα θητεία του αμερικανού Προέδρου και στις δημοσκοπήσεις προηγείται ο Biden με 49,8% έναντι 41,7% του Trump.
Τα αρνητικά του Trump επικεντρώνονται στον χειρισμό του κορωνοιού με τις ΗΠΑ να μετρούν 112-113 χιλιάδες νεκρούς εξέλιξη που έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στην αμερικανική κοινωνία.
Επίσης αρνητικά στην δημοτικότητα του Trump έχουν λειτουργήσει και οι ταραχές που ξέσπασαν λόγω του άδικου θανάτου του G. Floyd.
Ενώ ο Trump κέρδισε πόντους με τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ - Κίνας στο εσωτερικό - εν αντιθέσει στο εξωτερικό έκανε πολλούς νέους εχθρούς - ο κορωνοιός και οι κοινωνικές ταραχές έπληξαν το προφίλ του.
Στα θετικά επίσης συγκαταλέγονται η καλή πορεία της Wall Street - παρά την πρόσφατη διόρθωση λόγω της ύφεσης - καθώς και η μείωση των φορολογικών συντελεστών.
Ως προς τον Biden των δημοκρατικών αρχικά επιχείρησαν να τον μπλέξουν με την Ουκρανία και με σεξουαλική παρενόχληση αλλά δεν φαίνεται να απέδωσαν.
Όμως ένας τομέας που θα δοκιμαστεί προεκλογικά και θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα είναι οι ανησυχίες ότι με την έλευση των δημοκρατικών θα αυξηθούν οι φορολογικοί συντελεστές στις επιχειρήσεις στις ΗΠΑ.
Με βάση τα δημοσκοπικά δεδομένα, ο Biden διευρύνει τα ποσοστά του και πλέον βρίσκεται στο 50% έναντι 42% με 42% του Trump.
Εσχάτως τα δημοσκοπικά ευρήματα ευνοούν ποικιλοτρόπως τον Biden των δημοκρατικών.
Ωστόσο όπως και στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση ο Trump ήταν δεύτερος και κατάφερε να κερδίσει και να εκλεγεί Πρόεδρος της Αμερικανικής Δημοκρατίας.
Image

Μεγάλη η πιθανότητα εκλογικής νίκης του Biden κατά την Goldman Sachs...

Η πιθανότητα εκλογικής νίκης του Biden και των δημοκρατικών αποτελεί πλέον αυξημένη πιθανότητα υποστηρίζει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs.

Με βάση τις τελευταίες 10 δημοσκοπήσεις που διεξήχθησαν στο σύνολο των Πολιτειών των ΗΠΑ δείχνουν προβάδισμα 7,1% στον Biden των δημοκρατικών με 49,3% έναντι του Trump των Ρεπουμπλικάνων 42,2%.
Η Goldman Sachs προβλέπει αυξημένη πιθανότητα οι δημοκρατικοί να κυριαρχήσουν στις εκλογές στις 4 Νοεμβρίου 2020, εξέλιξη που θα μπορούσε να επηρεάσει τα εταιρικά κέρδη και τα μερίσματα.
Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μερική ή πλήρη αντιστροφή της νομοθεσίας περί φορολογικών μεταρρυθμίσεων για τον εταιρικό φόρο και τον νόμο για τις θέσεις εργασίας.
"Εκτιμούμε ότι μια πλήρης αντιστροφή θα αυξήσει τον πραγματικό φορολογικό συντελεστή στις εταιρίες του S&P 500 από 18% σε 26% και θα μειώσει την πρόβλεψη EPS 2021 από 170 δολάρια στα 150 δολάρια ή μείωση 20 δολάρια ή πτώση -11%.
Οι εκλογές στις ΗΠΑ απέχουν μόλις πέντε μήνες και οι αγορές προβλέπουν ότι υπάρχει
77% πιθανότητα νίκης των δημοκρατικών στο Κογκρέσο
50% πιθανότητα νίκης των δημοκρατικών στην Γερουσία
51% πιθανότητα νίκης των δημοκρατικών στην εκλογή Προέδρου.
Σύμφωνα με τον Goldman, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μερική ή πλήρη αντιστροφή του νόμου περί φορολογικών περικοπών και θέσεων εργασίας που θεσπίστηκε το 2017 και αποτέλεσε μια σαρωτική αλλαγή φορολογική μεταρρύθμιση.
 Η ανατροπή της νομοθεσίας ή η απόρριψή της θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στα κέρδη και τα μερίσματα των εταιρειών, δήλωσε η Goldman.
Ωστόσο, η Goldman σημείωσε ότι οι μετοχές που δυνητικά μπορεί να έχουν υψηλότερο φόρο έχουν πραγματικά ξεπεράσει τις εταιρίες με χαμηλότερους φόρους από τον Μάρτιο - κερδίζοντας 44% και 38%, αντίστοιχα.
Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι οι επενδυτές ενδέχεται να μην τιμολογούν τον κίνδυνο αύξησης των φορολογικών συντελεστών από τους δημοκρατικούς.
Αυτός είναι ένας από τους παράγοντες που η Goldman βλέπει να συμβάλλει στην υποαπόδοση των μακροχρόνιων μερισμάτων.
Η αγορά μετοχών καθοδηγείται δυσανάλογα οι αποτιμήσεις αυξάνονται ενώ τα κέρδη μειώνονται.
Screen Shot 2020 06 05 at 9.50.06 AM
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/biden%20tax%20reform%20impact.jpg?itok=2qhtLlK6
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/election%20odds%20vs%20TCJA%20beneficiaries.jpg?itok=8cCohL8E


Το 80% των αμερικανών ψηφοφόρων πιστεύουν ότι η κατάσταση στις ΗΠΑ είναι εκτός ελέγχου

Το 2020 αποτελεί μια ταραχώδης χρονιά για τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Όπως σημειώνει ο Niall McCarthy της Statista, το 2020 ξεκίνησε με μια ιρανική επίθεση βαλλιστικών πυραύλων εναντίον των δυνάμεων των ΗΠΑ στο Ιράκ ως απάντηση στη δολοφονία του στρατηγού Qasem Soleimani.
Αυτό ακολούθησε γρήγορα η πανδημία του κορωνοϊού που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο περισσότερων από 100.000 Αμερικανών, ενώ ο αριθμός που μολύνθηκε πλησιάζει τα δύο εκατομμύρια.
Τις τελευταίες ημέρες, άνθρωποι σε ολόκληρη τη χώρα βγήκαν στους δρόμους μαζικά για να διαμαρτυρηθούν για τη δολοφονία του G. Floydτ από αστυνομικούς στη Μινεάπολη, ενώ ο Πρόεδρος Trump απείλησε να αναπτύξει τον στρατό για να καταστείλει τις ταραχές.
Δεδομένων των γεγονότων των τελευταίων εβδομάδων, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι περισσότεροι Αμερικανοί είναι απαισιόδοξοι για την κατάσταση της χώρας τους.
Μια νέα δημοσκόπηση της Wall Street Journal / NBC News διαπίστωσε ότι το 80% των ψηφοφόρων των ΗΠΑ πιστεύουν ότι η κατάσταση στη χώρα είναι «εκτός ελέγχου» με μόλις το 15 τοις εκατό να λέει ότι παραμένει «υπό έλεγχο» και το 3% αισθάνεται ότι είναι «λίγο και από τα και τα δυο».
Infographic: Most Voters Think The U.S. Is Spiraling Out Of Control | Statista

Θα βρείτε περισσότερα infographics στο Statista

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης