Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιέσεις στις αγορές της Ασίας λόγω Fed και Βόρειας Κορέας - Στο -2,82% ο Nikkei, ο Shanghai Composite -0,78%

tags :
Πιέσεις στις αγορές της Ασίας λόγω Fed και Βόρειας Κορέας - Στο -2,82% ο Nikkei, ο Shanghai Composite -0,78%
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει πτώση της τάξεως του -1,89% στις 24.576 μονάδες
Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν σήμερα Πέμπτη (11/6) οι αγορές της Ασίας, δεχόμενες πιέσεις τόσο από τις εκτιμήσεις της Federal Reserve για την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας όσο και από τις εντάσεις των τελευταίων ημερών στην κορεατική χερσόνησο.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία κατέγραψε σημαντική πτώση της τάξεως του -2,82% στις 22.472,91 μονάδες, ενώ μεγαλύτερη ήταν η πτώση για τον δείκτη S&P/ASX 200 στην Αυστραλία, και συγκεκριμένα στο -3,05% και τις 5.960,60 μονάδες.
Ο δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα υποχώρησε κατά -0,86% στις 2.176,78 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης IDX Composite στην Ινδονησία καταγράφει απώλειες της τάξεως του -1,35% στις 4.854,27 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει πτώση της τάξεως του -1,89% στις 24.576 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν έκλεισε με απώλειες -1,57% στις 11.535,77 μονάδες.
Όσον αφορά την ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite υποχώρησε κατά -0,78% στις 2.920,90 μονάδες, ενώ παρόμοια ήταν η πτώση και για τον δείκτη SZSE Component, ο οποίος έκλεισε στο -0,81% και τις 11.243,62 μονάδες.
«Μετά από ένα εντυπωσιακό ράλι τις τελευταίες εβδομάδες δεν προκαλέι έκπληξη το γεγονός ότι οι αγορές παγκοσμίως χρειάστηκαν να σταματήσουν για να πάρουν μία ανάσα, καθώς η συνεδρίαση της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής ολοκληρώθηκε χωρίς κάποιο γεγονός», τόνισε σε σημείωμά του ο αναλυτής αγορών της Oanda, Jeffrey Halley.
Παρά το γεγονός ότι η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα δεσμεύθηκε να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια μέχρι το 2022, ο επικεφαλής της Fed, Jerome Powell, εμφανίστηκε επιφυλακτικός αναφορικά με την ανάκαμψη της οικονομίας στις ΗΠΑ μετά το lockdown για τον κορωνοϊό.
Σύμφωνα με τον κ. Powell, η πορεία της οικονομίας εξακολουθεί να δείχνει «εξαιρετικά αβέβαιη», ενώ πρόσθεσε ότι «θα μάθουμε πολλά περισσότερα» μέσα στους επόμενους μήνες, καθώς οι επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να επιστρέφουν σε λειτουργία.
«Το βασικό πράγμα που χρειάζεται να καταλάβει ο κόσμος είναι ότι υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει με εκατομμύρια ανθρώπους ακόμα εκτός εργασίας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Powell.
Στο μέτωπο της κορεατικής χερσονήσου, οι σχέσεις ανάμεσα στον Βορρά και τον Νότο παραμένουν αβέβαιες, μετά την απόφαση της Πιονγιάνγκ να διακόψει τις γραμμές επικοινωνίας με τη Σεούλ.
Παράλληλα, το Υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να μην προχωρούν σε δηλώσεις που σχετίζονται με τις διακορεατικές σχέσεις, διευκρινίζοντας ότι είναι προς το συμφέρον της Ουάσιγκτον να μη μιλάει για το σχετικό ζήτημα.
«Όχι μόνο θα ήταν προς το συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά θα επωφελούσε επίσης και τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές», ανέφερε ο αξιωματούχος του Υπουργείου, Kwon Jong Gun, προσθέτοντας ότι «οι ΗΠΑ θα πρέπει να κρατούν το στόμα τους κλειστό, εκτός εάν θέλουν να περάσουν κάτι φοβερό».
Σημειώνεται ότι στις ΗΠΑ, οι αγορές της Wall Street εμφάνισαν μεικτά πρόσημα κατά τη διάρκεια της προηγούμενης συνεδρίασης, με τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq να κλείσει σε νέα ιστορικά υψηλά, και συγκεκριμένα στο +0,67% και τι 10.020,35 μονάδες.
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε πτώση της τάξεως του -1,04% στις 26.989,99 μονάδες, ενώ ο δείκτης-βαρόμετρο S&P 500 κατέγραψε πτώση για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, κλείνοντας στο -0,53% και τις 3.190,14 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης