Τελευταία Νέα
Πολιτική

Έντονη ενόχληση Βαρουφάκη για την απόφαση Μητσοτάκη να μην απαντήσει σε ερώτησή του στη Βουλή

Έντονη ενόχληση Βαρουφάκη για την απόφαση Μητσοτάκη να μην απαντήσει σε ερώτησή του στη Βουλή
Την έντονη δυσφορία του για την άρνηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, να απαντήσει σε ερώτηση που έχει καταθέσει για την Ώρα του Πρωθυπουργού σχετικά με την υγειονομική κρίση, εκφράζει, με δήλωσή του, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.
Ο κ. Βαρουφάκης αναφέρει ότι «αύριο το πρωί, ο κ. Μητσοτάκης θα παραστεί στην Ώρα του Πρωθυπουργού στη Βουλή.
Δύο ερωτήσεις του τέθηκαν. Μία από τον κ. Τσίπρα για το πώς θα διαχειριστεί το 2021 τα κονδύλια ενός Ταμείου που δεν έχει καν συμφωνηθεί η δημιουργία του.
Και μία δεύτερη, από εμένα, για το κατά πόσον η χώρα είναι προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας, τώρα που ο κόσμος κυκλοφορεί και ιδίως όταν θα ανοίξουμε στους τουρίστες ή το φθινόπωρο που οι λοιμώξεις θα αυξάνονται».
Όπως προσθέτει ο κ. Βαρουφάκης, «δεδομένου ότι θα κοπιάσει να έρθει τη Βουλή, ο κ. Μητσοτάκης είχε υποχρέωση να απαντήσει και στις δύο ερωτήσεις - δεν ήταν δα και τόσες πολλές... Επέλεξε, όμως, να απαντήσει μόνο στην ερώτηση του κ. Τσίπρα περί της διαχείρισης θεωρητικών κονδυλίων που (ποιος ξέρει;) μπορεί να έρθουν μπορεί και να μην έρθουν εκ Βρυξελλών το 2021.
«Η επιλογή του αυτή μας ανησυχεί», τονίζει στη συνέχεια ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 και σημειώνει πως «εκεί που δεν έχανε ευκαιρία να λέει ξανά και ξανά πόσο περίφημα τα πήγαινε η κυβέρνηση στον υγειονομικό τομέα, αύριο το πρωί επιλέγει να θυσιάσει μια χρυσή ευκαιρία να απαντήσει ότι, παρά τα νέα κρούσματα, όλα είναι υπό έλεγχο παρά τη χαλάρωση της καραντίνας».
Ακόμη, επισημαίνει: «Το ότι αύριο ο πρωθυπουργός επιλέγει να μην απαντήσει στο εύλογο ερώτημά μου, που είναι ερώτημα όλης της κοινωνίας, υποδηλώνει αυτό που φοβόμασταν: Ότι η κυβέρνηση έχασε το τραίνο.
Ότι χωρίς σχέδιο, χωρίς δυνατότητες για μαζικά τεστ, ετοιμάζουν τοπικές καραντίνες πανικόβλητοι.
Αν δεν είναι έτσι κ. Μητσοτάκη, γιατί δεν έρχεστε αύριο το πρωί να το πείτε ενώπιον της Βουλής ευθαρσώς»;
Καταλήγοντας, ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 θέτει στον πρωθυπουργό το ερώτημα: «Γιατί την ώρα της αναζωπύρωσης του ιού επιλέγετε μια ανούσια κοκορομαχία με τον κ. Τσίπρα περί της μοιρασιάς θεωρητικών κονδυλιών το 2021;».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης