Διεθνή

Βόρεια Μακεδονία: Στις 5 Ιουλίου ή στις 12 Ιουλίου οι βουλευτικές εκλογές

Βόρεια Μακεδονία: Στις 5 Ιουλίου ή στις 12 Ιουλίου οι βουλευτικές εκλογές
Ήταν προγραμματισμένες για τις 12 Απριλίου αλλά αναβλήθηκαν λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού
Οι ημερομηνίες της 5ης Ιουλίου ή της 12ης Ιουλίου φαντάζουν ως οι πιθανότερες για τη διεξαγωγή των κρίσιμων βουλευτικών εκλογών στη Βόρεια Μακεδονία, οι οποίες αν και αρχικά ήταν προγραμματισμένες για τις 12 Απριλίου αναβλήθηκαν λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού.
Διάταγμα που έχει εκδώσει η υπηρεσιακή κυβέρνηση ορίζει ότι οι εκλογές θα γίνουν 22 ημέρες μετά την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στη χώρα, η οποία λήγει στις 13 Ιουνίου.
Δεδομένου ότι ο πρόεδρος της Β. Μακεδονίας προσανατολίζεται στο να μην παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης ή να την παρατείνει για μια εβδομάδα το πολύ, τότε ως πιθανότερες ημερομηνίες φαντάζουν η 5η ή 12η Ιουλίου.
Σημειώνεται πάντως ότι ο ορισμός της ημερομηνίας των εκλογών είναι στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης μεταξύ του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος του Zoran Zaef, το οποίο επιδιώκει τη διεξαγωγή τους το συντομότερο δυνατό και του αντιπολιτευόμενου κόμματος VMRO-DPMNE, το οποίο αντιτίθεται σφόδρα σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και προτείνει οι εκλογές να μετατεθούν για τα τέλη καλοκαιριού με αρχές φθινοπώρου.
Ωστόσο, ο Zaev υποστηρίζει ότι η χώρα πρέπει να αποκτήσει το συντομότερο δυνατό κυβέρνηση με πλήρη πολιτική νομιμοποίηση, η οποία θα διαχειριστεί αποτελεσματικά την οικονομική και κοινωνική κατάσταση που προκαλείται από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης