Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Νέος συνωστισμός στην Υπηρεσία Ασύλου στην Κατεχάκη – Παρέμβαση Μηταράκη

Νέος συνωστισμός στην Υπηρεσία Ασύλου στην Κατεχάκη – Παρέμβαση Μηταράκη
Οι 8 στους 10 δεν χρειάζεται να πάνε στην υπηρεσία είπε ο υπ.Μετανάστευσης
Νέος συνωστισμός και ουρές καταγράφονται για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα σήμερα Πέμπτη 11/6 στην υπηρεσία Ασύλου και Μετανάστευσης στην Κατεχάκη, καθώς δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί για να τακτοποιήσουν τα έγγραφά τους.
Αν και στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις, παρατηρείται συνωστισμός ενώ πολλοί μετανάστες/πρόσφυγες δεν φορούν μάσκες.
Πληροφορίες αναφέρουν πως πολλοί κοιμούνται ήδη από τα μεσάνυχτα έξω από την υπηρεσία προκειμένου να προλάβουν τις ουρές που δημιουργούνται από νωρίς το πρωί.
Εκτιμάται πως σήμερα Πέμπτη 11/6 βρέθηκαν από τις πρώτες πρωινές ώρες έξω από την υπηρεσία περίπου 250 άτομα.
Στο σημείο βρέθηκε και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Ν. Μηταράκης, ο οποίος υποστήριξε πως 8 στους 10, όταν τελικά περάσουν μέσα προκύπτει ότι δεν χρειαζόταν καν να πάνε στην υπηρεσία.
Όπως είπε ο κ.Μηταράκης, οι μετανάστες/πρόσφυγες έχουν ενημερωθεί ότι οι κάρτες παραμονής έχουν παραταθεί, ότι πολλές αλλαγές γίνονται ηλεκτρονικά και ότι τα στοιχεία της κάρτας υγείας βρίσκονται στα διαδίκτυο.
Ο υπουργός υπογράμμισε ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα προστασίας μέσα και έξω από την υπηρεσία ασύλου, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. προσπαθεί να διατηρήσει την τάξη ωστόσο «είναι λίγο δύσκολο να εξηγήσουμε σε όλο αυτό τον κόσμο ότι οι διαδικασίες πλέον γίνονται ψηφιακά».
«Δυστυχώς παρά τις προσπάθειες έχουν αυτή την προσωπική ανασφάλεια και θέλουν αν έρθουν οι ίδιοι εδώ, για να τους δώσουμε μια πληροφορία η οποία είναι ήδη διαθέσιμη στο διαδίκτυο», ανέφερε ο κ. Μηταράκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης