Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Θα θρηνούσε τα μισά θύματα από κορωνοϊό, αν είχε επιβάλλει lockdown μία εβδομάδα νωρίτερα

Βρετανία: Θα θρηνούσε τα μισά θύματα από κορωνοϊό, αν είχε επιβάλλει lockdown μία εβδομάδα νωρίτερα
Πρώην μέλος της ομάδας επιδημιολόγων της Βρετανίας, υποστηρίζει πως το lockdown 7 μέρες νωρίτερα θα είχε σώσει τις ζωές ακόμη και των μισών θυμάτων, από τον επίσημο αριθμό των 40.000
Ο αριθμός των θανάτων της Βρετανίας από το COVID-19 θα μπορούσε να ήταν μικρότερος κατά το ήμισυ, εάν είχε επιβληθεί lockdown μία εβδομάδα νωρίτερα, δήλωσε ένα πρώην μέλος της επιστημονικής συμβουλευτικής ομάδας της βρετανικής κυβέρνησης σήμερα Τετάρτη 10 Ιουνίου.
Με επιβεβαιωμένο επίσημο αριθμό θανάτων από COVID-19 να υπερβαίνουν τους 40.000, επιστήμονες έχουν ήδη υποστηρίξει πως ο ανεπίσημος αριθμός ίσως να υπερβαίνει και τις 50.000, αν υπολογιστούν και οι ύποπτοι αλλά όχι επιβεβαιωμένοι θάνατοι.
Ο πρωθυπουργός Boris Johnson επέβαλε lockdown στις 23 Μαρτίου.
Ο επιδημιολόγος Neil Ferguson, πρώην μέλος της ομάδας επιδημιολόγων του Ηνωμένου Βασιλείου, υποστήριξε πως η Βρετανία έλαβε τα σωστά μέτρα κατά του νέου κορωνοϊού, αλλά τα έλαβε πολύ αργά.
«Η επιδημία διπλασίαζε τους αριθμούς κάθε τρεις έως τέσσερις ημέρες πριν από την επιβολή των περιοριστικών μέτρων.
Έτσι, εάν είχαμε εισαγάγει το lockdown μια εβδομάδα νωρίτερα, τότε θα είχαμε μειώσει τουλάχιστον το μισό, τον τελικό αριθμό θανάτων», δήλωσε ο Ferguson.
«Πιστεύω ότι τα μέτρα [...] ήταν δικαιολογημένα [...] σίγουρα εάν τα είχαν εισαγάγει νωρίτερα, θα είχαμε δει λιγότερους θανάτους.»
Ο Ferguson, καθηγητής στο Imperial College του Λονδίνου, παρήγαγε ένα μοντέλο που επηρέασε την απόκριση της Βρετανίας στην πανδημία και έδειξε ότι αν δεν ελεγχθεί, ο ιός θα μπορούσε να οδηγήσει σε εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους.
Ο Ferguson αποχώρησε από την Επιστημονική Συμβουλευτική Ομάδα για Έκτακτες Ανάγκες (SAGE), η οποία παίζει βασικό ρόλο στη διαμόρφωση της κυβερνητικής πολιτικής, τον Μάιο, μετά από δημοσίευμα που ανέφερε ότι είχε παραβιάσει τους κανόνες Ferguson  συναντώντας μια φίλη του.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης