Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Διάγγελμα θα απευθύνει την Κυριακή 14/10 ο Ε. Macron

Γαλλία: Διάγγελμα θα απευθύνει την Κυριακή 14/10 ο Ε. Macron
Ο πρόεδρος της Γαλλίας E. Macron θα απευθύνει τηλεοπτικό διάγγελμα προς το έθνος την προσεχή Κυριακή 14/10
Ο πρόεδρος της Γαλλίας E. Macron θα απευθύνει τηλεοπτικό διάγγελμα προς το έθνος την προσεχή Κυριακή 14/10 στις 21.00 το βράδυ ώρα Ελλάδας, ανακοίνωσε το προεδρικό μέγαρο.
Το Ελιζέ δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες σχετικά με τα θέματα στα οποία θα αναφερθεί ο Γάλλος πρόεδρος.
Τόσο το θέμα της οικονομικής ανάκαμψης της χώρας μετά την καραντίνα για τον νέο κορονοϊό όσο και θέματα ρατσισμού και διακρίσεων θεωρούνται το ίδιο επίκαιρα.
Ο Macron απηύθυνε τρία τηλεοπτικά διαγγέλματα προς τον γαλλικό λαό κατά τη διάρκεια της κρίσης Covid-19 με το τελευταίο να είναι στα μέσα Απριλίου, όταν ανακοίνωσε ότι τα μέτρα καραντίνας θα αρθούν την 11η Μαΐου.
Έκτοτε, η σημαντικότερη δημόσια ομιλία του ήταν σχετικά με το πακέτο βοήθειας ύψους 8 δισεκατομμυρίων ευρώ για την αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας.
Η σχετική σιωπή που τήρησε στο θέμα του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας σχολιάστηκε από τα γαλλικά ΜΜΕ.
Νωρίτερα σήμερα, η κυβερνητική εκπρόσωπος S. Diaye δήλωσε ότι ο Macron είπε κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ότι ο ρατσισμός αποτελεί "προδοσία" των δημοκρατικών αρχών της Γαλλίας.
Ο ίδιος ζήτησε από τους υπουργούς της γαλλικής κυβέρνησης να επιταχύνουν τις ενέργειες στη μάχη κατά των διακρίσεων και της γκετοποίησης των φτωχότερων αστικών περιοχών, εξήγησε η Diaye.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης