Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Aνησυχία για τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα - Σε καραντίνα 80 εκπαιδευτικοί στην Ξάνθη, έκλεισαν 5 δημοτικά σχολεία - Στους 183 οι νεκροί

tags :
Aνησυχία για τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα - Σε καραντίνα 80 εκπαιδευτικοί στην Ξάνθη, έκλεισαν 5 δημοτικά σχολεία - Στους 183 οι νεκροί
Προβληματισμός για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα, έκκληση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα αυτοπροστασίας
(upd5) Στο κόκκινο είναι η ανησυχία επιστημόνων και κυβέρνησης για την πορεία της επιδημίας του κορωνοϊού ύστερα από τα 100 και πλέον κρούσματα που καταγράφηκαν τις τελευταίες πέντε  ημέρες στην Ελλάδα.
Αν και οι επιδημιολόγοι και οι αρμόδιοι επιστήμονες υποστηρίζουν πως η εικόνα εξακολουθεί να παραμένει καλή, ωστόσο προειδοποιούν ότι η επιδημία κάθε άλλο παρά έχει τελειώσει και ότι ο ιός είναι έτοιμος να κάνει την αντεπίθεση του και να καταστρέψει ότι θετικό έχει επιτευχθεί έως σήμερα.
Η ανησυχία εστιάζει αφενός στις εικόνες από τη Μύκονο, τη Ναύπακτο και άλλες περιοχές της χώρας που παρατηρήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο και αφετέρου στα αυξημένα κρούσματα που καταγράφονται σε Ξάνθη, Κοζάνη, Πτολεμαϊδα, Μαγνησία, Αρκαδία, Φθιώτιδα αλλά και στη Θεσσαλονίκη.
Η αύξηση των κρουσμάτων σε συνδυασμό με το άνοιγμα του μεγαλύτερου μέρους της οικονομίας και της κοινωνίας, με το επικείμενο άνοιγμα των συνόρων από την ερχόμενη Δευτέρα 15/6 αλλά και με τη γενικότερη χαλάρωση των πολιτών ως προς την τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας, κορυφώνει την αγωνία των επιστημόνων και των ειδικών για το πώς θα εξελιχθεί ο ιός τις επόμενες ημέρες στην χώρα.
Η προειδοποίηση πάντως είναι σαφής.
Εάν ο ιός ξεφύγει και πάρει διαστάσεις και αρχίσουν πάλι να επιβάλλονται τοπικά lockdowns, όπως αφήνει να εννοηθεί η κυβέρνηση, τότε οι συνέπειες θα είναι πραγματικά καταστροφικές για την οικονομία και για τον τουρισμό.
Από την πλευρά της η κυβέρνηση χαμηλώνει τους τόνους, επισημαίνει πως η κατάσταση παραμένει υπό πλήρη έλεγχο και υποστηρίζει πως αυτό που προέχει είναι να τηρούνται από τους πολίτες τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας.
Ωστόσο, επισημαίνεται πως το επόμενο διάστημα θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι και πως εφόσον κριθεί αναγκαίο, θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα σε τοπικό επίπεδο.
Σε αυτό το πλαίσιο άλλωστε, επανήλθε από χθες Τρίτη 9/6 η ημερήσια – μέσω γραπτής ανακοίνωσης – ενημέρωση των πολιτών για την πορεία του ιού στην Ελλάδα.

Συναγερμός στην Ξάνθη

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ξάνθη αφού εκπαιδευτικός που διδάσκει σε τέσσερα δημοτικά σχολεία βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.
Ο 46χρονος καθηγητής Αγγλικών από τον Εχίνο, διδάσκει στο 10ο και 17ο δημοτικό σχολείο Ξάνθης, αλλά και στα 15ο και 20ο δημοτικά σχολεία του Δροσερού.
Το Σαββατοκύριακο ανέβασε πυρετό και το τεστ που έκανε, σε ιδιωτικό εργαστήριο, βγήκε θετικό.
Την Τρίτη 9 Ιουνίου δεν πήγε στα μαθήματα, ενημέρωσε τους συναδέρφους του και τα σχολεία έκλεισαν ενώ μπήκαν σε καραντίνα και 80 συνολικά εκπαιδευτικοί.
Ο καθηγητής Αγγλικών είναι σε καραντίνα στο σπίτι του, η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία, γι' αυτό και δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί, ωστόσο έχουν ιχνηλατηθεί όλες οι επαφές από το οικογενειακό και φιλικό του περιβάλλον, έτσι ώστε να υποβληθούν σε τεστ τα άτομα με τα οποία ήρθε σε επαφή.
Κλειστό από την αρχή της εβδομάδας είναι και το μειονοτικό δημοτικό σχολείο στην Ηλιόπετρα του δήμου Τοπείρου, καθώς ένας δάσκαλος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.
Στον δήμο Τοπείρου έχουν εντοπιστεί 5 κρούσματα και έχουν ιχνηλατηθεί οι επαφές τους.

Πέτσας: Φυσιολογική η πορεία του ιού

Φυσιολογική χαρακτήρισε την πορεία του ιού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σπύρος Πέτσας, αναφερόμενος στην εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα κατόπιν των αυξημένων κρουσμάτων και των εικόνων συνωστισμού σε πολλές περιοχές.
«Το «Ρ0» είναι πολύ χαμηλότερο απ’ όταν ήμασταν σε καραντίνα» είπε ο κ.Πέτσας σημειώνοντας ότι μπορεί να μην χρειάζεται καθολικό lockdown, αλλά ένας περιορισμός κινήσεων εντός γεωγραφικών ορίων.
Ο κ. Πέτσας πρόσθεσε ότι υπάρχουν και άλλα μέτρα, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας και μέτρα που μπορεί να συνδυάζουν τα παραπάνω με περιορισμό της κυκλοφορίας
«Φτάσαμε ως εδώ γιατί δείξαμε ατομική ευθύνη και συλλογική ωριμότητα» υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος σχετικά με την πιθανή παρουσίαση κρουσμάτων σε τουριστικές περιοχές από το εξωτερικό, είπε ότι «η στρατηγική που θα εφαρμόσουμε για τα τεστ θα είναι τέτοια ώστε να έχουμε πολύ μεγάλη κάλυψη».
«Από το τέλος Φεβρουαρίου μέχρι τις αρχές Μαΐου έχουν περάσει τρεις μήνες.
Τα κρούσματα είναι ακόμη σχετικά περιορισμένα.
Χρειάζεται σωστή ιχνηλάτηση στο εσωτερικό και δειγματοληψία από τους επισκέπτες του εξωτερικού», είπε και πρόσθεσε ότι το Σαββατοκύριακο έγιναν 259 έλεγχοι σε καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και επιβλήθηκαν πρόστιμα.
«Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να πάρει επιπλέον μέτρα και μετά τις 15 Ιουνίου για τον τουρισμό και για όλη την οικονομία, ώστε να παραμείνει στη θέση του ο κάθε εργαζόμενος και να έχουμε δυναμική επανεκκίνηση» υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Κοτανίδου (καθηγήτρια Πνευμονολογίας): Εντός της εβδομάδας θα φανεί αν υπάρχει διασπορά στην κοινότητα

Τη θέση ότι εντός της εβδομάδας θα φανεί αν υπάρχει διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα διατύπωσε η καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Αναστασία Κοτανίδου αναφερόμενη στις εικόνες συνωστισμού που καταγράφηκαν τις προηγούμενες ημέρες.
Σε δηλώσεις της στο Mega η κα.Κοτανίδου επεσήμανε την ανάγκη τήρησης των μέτρων προστασίας.
«Ο κόσμος δεν πρέπει να ξεχνιέται.
Ανοίξανε όλα για να λειτουργήσει η οικονομία.
Αλλά αυτό που τονίζουμε συνεχώς είναι η ατομική ευθύνη» τόνισε η κα.Κοτανίδου, υποστηρίζοντας πως αυτό το διάστημα υπάρχει μεγαλύτερη ανησυχία μεταξύ των ειδικών, «γιατί υπάρχουν αρκετά ασυμπτωματικά κρούσματα».
«Υπάρχουν δείγματα κορωνοϊού που στην αρχή βγαίνουν αρνητικά και στην πορεία θετικά.
Κάτι που είναι ακόμα πιο επικίνδυνο.
Να κάνουμε τα πάντα χωρίς να εκθέτουμε τον εαυτό μας και τους άλλους σε κίνδυνο» υποστήριξε η κα.Κοτανίδου, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για τοπικά lockdown, εφόσον παραστεί ανάγκη.
«Δεν υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός κρουσμάτων για να κλείσει μια περιοχή.
Αν όμως σε μια περιοχή βρεθεί ότι ένας ή δύο άνθρωποι μόλυναν πολύ κόσμο, θα κλείσει για ένα διάστημα η περιοχή, προκειμένου να βρεθεί ο υπερμεταδότης και να δούμε ποιοι έχουν κολλήσει.
Πρόκειται για μια πολύπλοκη και επίπονη διαδικασία» υποστήριξε η καθηγήτρια Πνευμονολογίας.

Αγωνία για τον τουρισμό, ανοίγουν τα σύνορα και για τους Ιταλούς

Όπως είναι αναμενόμενο, υπάρχει μεγάλη αγωνία για το επικείμενο άνοιγμα των συνόρων και άρα και του τουρισμού από την ερχόμενη Δευτέρα 15/6.
Από τις 15 Ιουνίου αναμένεται να ανοίξουν τα χερσαία σύνορα της Ελλάδας, κάτι που εκτιμάται ότι σταδιακά θα γεμίσει με τουρίστες από τα Βαλκάνια τη βόρεια Ελλάδα ενώ από την ίδια ημέρα θα ανοίξει και το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης στις διεθνείς πτήσεις.
Εν τω μεταξύ, όπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ανακοίνωσε το σταδιακό άνοιγμα των συνόρων για τους Ιταλούς τουρίστες από τις 15 Ιουνίου.
Το ζήτημα του τουρισμού βρέθηκε στην ατζέντα της συνάντησης που είχε στην Αθήνα, ο κ. Δένδιας με τον Ιταλό ομόλογο του, Luigi Di Maio και η ανακοίνωση για την άρση των μέτρων έγινε μετά την υπογραφή συμφωνίας για τις καθορισμό των θαλάσσιων ζωνών Ελλάδας-Ιταλίας.
«Είχαμε μεγάλη συζήτηση για την πανδημία του κορωνοϊού.
Ενημερώθηκα για τα διαρκώς βελτιούμενα στοιχεία της επιδημίας στην Ιταλία» είπε ο κ. Δένδιας και ανακοίνωσε την άρση των περιορισμών για τους Ιταλούς τουρίστες.
«Η Ελλάδα αίρει από την προσεχή Δευτέρα και σταδιακά μέχρι το τέλος του μήνα τους όποιους περιορισμούς» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Δένδιας, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα «οι Ιταλοί φίλοι μας να περάσουν και φέτος τις διακοπές στη χώρα μας».

Πέτσας: Αν χαλαρώσουμε, θα το πληρώσουμε

Τη θέση ότι έχουμε αρκετά βήματα ακόμα να διανύσουμε για να φτάσουμε στη νέα κανονικότητα διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας αναφερόμενος στην επιδημία του κορωνοϊού.
«Ας μη χαλαρώσουμε.
Αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε.
Έναν μήνα μετά την άρση του lockdown η επιδημιολογική εικόνα της χώρας παραμένει καλή.
Δε μας εφησυχάζει όμως.
Δεν τελειώσαμε με τον κορωνοϊό.
Στρέφουμε την προσοχή μας με την ίδια ένταση τόσο προς τα μέσα όσο και προς τα έξω.
Στο εσωτερικό εκμεταλλευτήκαμε αυτό το χρονικό διάστημα για να πολλαπλασιάσουμε τα τεστ για τον κορωνοϊό.
Ήδη τα τεστ έχουν ξεπεράσει τις 226.000 μέχρι σήμερα.
Δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση σε περιοχές με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο όπως στην περιοχή της Ξάνθης όπου τις τελευταίες μέρες έγιναν 3.013 τεστ και από αυτά τα τεστ ανιχνεύθηκαν 29 κρούσματα από τα οποία τα περισσότερα ήταν χωρίς συμπτώματα.
Σε ό,τι αφορά τις αφίξεις από το εξωτερικό μέχρι τις 15 Ιουνίου, εξακολουθούμε να εφαρμόζουμε καθολικά τεστ για όλες τις πτήσεις.
Από τους εκτεταμένους αυτούς ελέγχους εντοπίστηκαν 30 κρούσματα σε 1.300 τεστ διαφόρων πτήσεων από το εξωτερικό.
Αντιλαμβανόμαστε από αυτά τα μεγέθη ότι η εξέλιξη της πανδημίας κινείται σε φυσιολογικά επίπεδα.
Παραμένουμε όμως σε εγρήγορση.
Ετοιμαζόμαστε τώρα για το επόμενο μεγάλο βήμα που είναι το άνοιγμα των εποχιακών καταλυμάτων και των πυλών της χώρας στους επισκέπτες της» είπε ο κ.Πέτσας.

Βατόπουλος (καθηγητής Μικροβιολογίας): Πολύ πιθανό ένα πισωγύρισμα εάν συνεχιστούν φαινόμενα συνωστισμού όπως στη Μύκονο

Την εκτίμηση ότι είναι πάρα πολύ πιθανό ένα πισωγύρισμα εάν συνεχιστούν φαινόμενα συνωστισμού όπως αυτά που παρατηρήθηκαν σε beach bar της Μυκόνου το περασμένο Σαββατοκύριακο διατύπωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Βατόπουλος εξέφρασε την ανησυχία του από την αύξηση των κρουσμάτων όπου μεταξύ των 97 υπάρχουν καμιά τριανταριά «ορφανά».
«Φοβάμαι ότι δεν θα χρειαστούμε τουρίστες για να έχουμε αύξηση των κρουσμάτων, θα τα καταφέρουμε και μόνοι μας.
Την εικόνα από το beach bar στη Μύκονο θα τη χρησιμοποιώ στα μαθήματά μου για να διδάσκω τι σημαίνει ευκαιρία υπερμετάδοσης» είπε ο κ.Βατόπουλος, τονίζοντας ότι 300 άνθρωποι σε ένα πολύ μικρό χώρο, όπου ο κόσμος χορεύει και τραγουδάει, άρα παίρνει και βαθιές ανάσες είναι ο καλύτερος τρόπος μετάδοσης.
Όπως είπε, ένα άτομο μπορεί να τους κολλήσει όλους
Ερωτηθείς για το τι πρέπει να γίνει ο κ. Βατόπουλος ανέφερε τρεις άξονες και συγκεκριμένα, αγωγή υγείας, δηλαδή να λένε και να ξαναλένε οι ειδικοί τα ίδια πράγματα και τις ίδιες συστάσεις, να υπάρξει βοήθεια για να μην δημιουργούνται ευκαιρίες συνωστισμού όπως για παράδειγμα να πυκνώνουν δρομολόγια σε μέσα μεταφοράς καθώς και «όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος».
Ο κ.Βατόπουλος προειδοποίησε πως αν τα πράγματα πάνε όπως φαίνεται είναι πάρα πολύ πιθανό ένα πισωγύρισμα, επισημαίνοντας ότι αν θα είναι τοπικά ή γενικότερα εξαρτάται από το πώς θα πάνε τα πράγματα.

Στους 183 οι νεκροί από κορωνοϊό - 11  νέα κρούσματα - Στα 3.068 συνολικά

Στα 11 τα νέα κρούσματα του κορωνοιού στη χώρα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:
Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 10 Ιουνίου 2020 (ώρα 15:00).
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 11.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3.068 (ημερήσια μεταβολή +0,4%), εκ των οποίων 55,2% άνδρες.
Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 183 θάνατοι.
Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 12 (58,3% άνδρες).
Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Image

Image

Από το σύνολο των 3.068 κρουσμάτων, 692 (22,6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1.751 (57,1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση. Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 47 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών).
Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:

Image

Γεωγραφική διασπορά

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς.

Image

Δείγματα που έχουν ελεγχθεί στα συνεργαζόμενα με τον ΕΟΔΥ εργαστήρια:

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 240.924 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 5.058 (2,1%) ήταν θετικά στον κορωνοϊό (συμπεριλαμβάνονται και περισσότερα από ένα δείγματα ανά άτομο που ελέγχθηκε).

Image



Τι άνοιξε από 8/6


Στο επόμενο στάδιο όσον αφορά την άρση των περιοριστικών μέτρων, περνά η χώρα τη Δευτέρα 8 Ιουνίου.
Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 8 Ιουνίου, επανεκκινούν οι υπηρεσίες που παρέχονται:
-από χορευτικό κέντρο
-από άλλα καταστήματα πώλησης ποτών με διάθεση πρόσβασης στο διαδίκτυο
-από καφενείο, με τεχνικά ή μηχανικά παιχνίδια
-από κέντρο διασκέδασης-καμπαρέ ή νάιτ κλαμπ
-από καφετέρια με διάθεση πρόσβασης στο διαδίκτυο (ίντερνετ καφέ)
-από κέντρο διασκέδασης-καφωδείο
-από κέντρο διασκέδασης-μπουάτ και
-από κέντρο διασκέδασης ντισκοτέκ
Επίσης, επανεκκινούν οι υπηρεσίες:
-τυχερών παιχνιδιών με μηχανήματα
-εκμετάλλευσης ηλεκτρονικών παιχνιδιών
-εκμετάλλευσης μηχανημάτων τυχερών παιχνιδιών με κερματοδέκτη, και
-ψυχαγωγικών μη αθλητικών λεσχών (χωρίς όμως εκδηλώσεις).

Ποιοι επαναλειτουργούν από τη Δευτέρα 15 Ιουνίου

Πάντως, το άνοιγμα της οικονομίας θα συνεχιστεί και τις επόμενες εβδομάδες και έως τις αρχές Ιουλίου, όταν και αναμένεται να έχει επαναλειτουργήσει σχεδόν το σύνολο της ελληνικής οικονομίας και των επιχειρεήσεων.
Συγκεκριμένα, από τις 15/6 θα ανοίξουν:
τα καταλύματα διακοπών και άλλα καταλύματα σύντομης διαμονής και εποχικής λειτουργίας
οι υπηρεσίες επαγγελματικής αποκατάστασης για άτομα με αναπηρίες
οι υπηρεσίες επίσκεψης και παροχής υποστήριξης για άτομα με αναπηρίες
οι δραστηριότητες μουσείων
η λειτουργία ιστορικών χώρων και κτιρίων και παρόμοιων πόλων έλξης επισκεπτών
οι εγκαταστάσεις γυμναστικής
οι δραστηριότητες πάρκων αναψυχής και άλλων θεματικών πάρκων
οι υπόλοιπες δραστηριότητες διασκέδασης και ψυχαγωγίας
οι υπηρεσίες σωματικής ευεξίας
οι υπηρεσίες εκμετάλλευσης λουτρών
οι υπηρεσίες θεραπευτικών λουτρών και ιαματικών πηγών και
οι υπηρεσίες σάουνας, σπα και ατμόλουτρων.

Ποιοι ανοίγουν 29/6 και 1/7

Την Δευτέρα 29 Ιουνίου επαναλειτουργούν οι χώροι κατασκήνωσης που φιλοξενούν παιδιά και τέλος την Τετάρτη 1 Ιουλίου επανεκκινούν οι δραστηριότητες με αντικείμενο:
- την οργάνωση συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων
- την πραγματοποίηση οποιασδήποτε παράστασης με παρουσία κοινού δηλαδή συναυλίας και καλλιτεχνικής εκδήλωσης, καθώς και
- οι υπηρεσίες πολιτιστικών συλλόγων και σωματείων.
 
Ποιοι παραμένουν κλειστοί

Στο σημείο αυτό αναφέρουμε τις δραστηριότητες που δεν έχει προσδιοριστεί χρονικά η επανεκκίνηση τους και είναι οι εξής:
- Οι υπηρεσίες που παρέχονται από σχολικές καντίνες (κυλικεία).
- Οι Δραστηριότητες προβολής κινηματογραφικών ταινιών (σε κλειστούς χώρους)
- Οι Υπηρεσίες που παρέχονται από Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ).
- Οι Υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών τραπεζιού.
- Οι Υπηρεσίες καζίνου.
- Οι Υπηρεσίες χαρτοπαικτικής λέσχης.
- Υπηρεσίες ντισκοτέκ (χωρίς προσφορά ποτού η φαγητού).
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης