Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ανοδικά έκλεισε το πετρέλαιο - Στο +2% και τα 38,94 δολ. το αμερικανικό WTI

Ανοδικά έκλεισε το πετρέλαιο - Στο +2% και τα 38,94 δολ. το αμερικανικό WTI

Το Brent αυξήθηκε κατά 0,9%, με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 41,18 δολ. ανά βαρέλι
Κέρδη κατέγραψε σήμερα Τρίτη 9 Ιουνίου το πετρέλαιο, αντιστρέφοντας τις απώλειες που είχε σημειώσει την προηγούμενη ημέρα, λόγω των προσδοκιών για ανάκαμψη της ζήτησης.
- Το προθεσμιακό συμβόλαιο Αυγούστου 2020 για το Brent αυξήθηκε κατά 0, 9% στα 41,18 δολ. ανά βαρέλι, ενώ οι απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης ξεπέρασαν το -3,5%.
- Η τιμή για το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Ιουλίου 2020 ενισχύθηκε κατά 2%, στα 38,94 δολ. ανά βαρέλι, έχοντας καταγράψει χθες απώλειες της τάξεως του -3,4%.
«Το ελαφρώς ισχυρότερο δολάριο ΗΠΑ επηρεάζει τις τιμές του αργού πετρελαίου», αναφέρουν οι αναλυτές της UBS, προσθέτοντας ότι «οι προοπτικές υψηλότερης παραγωγής από τη Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ομάν τον Ιούλιο επίσης δεν βοηθάνε τις τιμές».
Οι χώρες του OPEC+ αποφάσισαν το περασμένο Σάββατο να επεκτείνουν την τρέχουσα συμφωνία για περικοπές 9,7 εκατ. βαρελιών ημερησίως και τον Ιούλιο του 2020, με τη Σαουδική Αραβία να δηλώνει ότι δεν υπάρξουν επιπλέον εθελοντικές περικοπές τον επόμενο μήνα, όπως συμβαίνει αυτή τη στιγμή.
Σημειώνεται ότι η Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν πραγματοποιήσει επιπλέον περικοπές 1,18 εκατ. βαρέλια στην ημερήσια παραγωγή τους για τον Ιούνιο του 2020, προκειμένου να ενισχύσουν τη διαδικασία εξισορρόπησης της αγοράς.
Παράλληλα, οι επενδυτές ανησυχούν ότι οι χώρες εκτός OPEC+ θα μπορούσαν να αυξήσουν σταδιακά την παραγωγή τους μετά τα τελευταία σημάδια βελτίωσης της ζήτησης πετρελαίου παγκοσμίως.
Η Goldman Sachs προχώρησε σε αναβάθμιση των εκτιμήσεών τους για τη μέση τιμή του πετρελαίου που αφορά το 2020, προβλέποντας ότι το Brent θα διαμορφωθεί στα 40,40 δολ. και το αμερικανικό WTI στα 36 δολ. ανά βαρέλι.
Ωστόσο, οι αναλυτές της τράπεζας προειδοποιούν ότι οι τιμές θα μπορούσαν να υποχωρήσουν τις επόμενες εβδομάδες, εξαιτίας της αβεβαιότητας γύρω από τη ζήτηση και τα παγκόσμια αποθέματα.
Αργότερα εντός της ημέρας αναμένονται τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου για τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, με τους αναλυτές να προβλέπουν πτώση των αποθεμάτων κατά 1,5 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα.
Επιπλέον, τα αποθέματα βενζίνης αναμένεται να υποχωρήσουν κατά 100 χιλ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 5 Ιουνίου, ενώ αντίθετα τα προϊόντα διύλισης πετρελαίου, στα οποία περιλαμβάνονται το ντίζελ και το πετρέλαιο θέρμανσης, αναμένεται να καταγράψουν αύξηση κατά 2,9 εκατ. βαρέλια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης