Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Ευελπιστούμε ότι ο διάλογος ανάμεσα στη Βόρεια και τη Νότια Κορέα θα συνεχιστεί - Σημαντική η επικοινωνία των δύο χωρών

Κίνα: Ευελπιστούμε ότι ο διάλογος ανάμεσα στη Βόρεια και τη Νότια Κορέα θα συνεχιστεί - Σημαντική η επικοινωνία των δύο χωρών
Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας τόνισε ότι η επικοινωνία ανμέσα στην Πιονγιάνγκ και τη Σεούλ είναι σημαντικό κομμάτι της ειρήνης στην κορεατική χερσόνησο
Έκκληση προς τις δύο χώρες της κορεατικής χερσονήσου να επιλύσουν τα προβλήματά τους μέσω του διαλόγου απηύθυνε σήμερα (9/6) το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας, με αφορμή την ανακοίνωση της Βόρειας Κορέας ότι θα διακόψει όλες τις γραμμές άμεσης επικοινωνίας με τη Σεούλ.
Ειδικότερα, η εκπρόσωπος του Υπουργείου, Hua Chunying, δήλωσε ότι «οι γραμμές επικοινωνίας ανάμεσα στη Νότια και τη Βόρεια Κορέα είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ειρήνης στην κορεατική χερσόνησο», ενώ εξέφρασε την ελπίδα της ότι οι δύο χώρες θα συνεργαστούν μέσω του διαλόγου.
«Ως ένας κοντινός γείτονας, η Κίνα ευελπιστεί ότι οι δύο Κορέες θα είναι σε θέση να βελτιώσουν τις σχέσεις του μέσω του διαλόγου», ανέφερε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ.
Παράλληλα, η κα Hua πρόσθεσε ότι το Πεκίνο «επιθυμεί η Σεούλ και η Πιονγιάνγκ να προωθήσουν τη συμφιλίωση και τη συνεργασία μέσω του διαλόγου».
Η Βόρεια Κορέα προχώρησε στη σχετική ανακοίνωση επικαλούμενη το γεγονός ότι οι οι νοτιοκορεατικές αρχές δεν έχουν σταματήσει τους ακτιβιστές που στέλνουν φυλλάδια και προπαγανδιστικό υλικό στη βορειοκορεατική επικράτεια.
Σύμφωνα με το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, η Πιονγιάνγκ θα διακόψει όλες τις γραμμές επικοινωνίας στο γραφείο σύνδεσης των δύο χωρών, στα στρατιωτικά επιτελεία και στα γραφεία των ηγετών των δύο κρατών.
Νωρίτερα, το Υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι είχε επικοινωνία με το αμερικανικό ΥΠΕΞ, προκειμένου οι δύο πλευρές να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την κορεατική χερσόνησο.
«Η επικοινωνία για τη συμμαχία Σεούλ και Ουάυσιγκτον είναι συνεχώς στενή», δήλωσε ο εκπρόσωπος του νοτιοκορεατικού ΥΠΕΞ, Kim In-chul, προσθέτοντας ότι «οι δύο χώρες θα συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις για το θέμα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης