Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Καραβίας στο Reuters: Το 2021 η ελληνική οικονομία θα καλύψει το χαμένο έδαφος του 2020

tags :
Καραβίας στο Reuters: Το 2021 η ελληνική οικονομία θα καλύψει το χαμένο έδαφος του 2020
Η Eurobank θα επικεντρωθεί πλέον στην στήριξη της οικονομίας, σύμφωνα με τον Φ. Καραβία
Η Eurobank έχει προχωρήσει σημαντικά και πολύ πιο γρήγορα από άλλες ελληνικές τράπεζες στην προσπάθεια μείωσης του όγκου των επισφαλών δανείων μετά την ολοκλήρωση μιας συμφωνίας με την ιταλική εταιρεία doValue και τώρα επικεντρώνεται στην ενίσχυση του δανεισμού, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της, Φωκίων Καραβίας, στο Reuters.
Οι ελληνικές τράπεζες σημείωσαν πρόοδο στην προσπάθειά τους να πουλήσουν, να διαγράψουν ή να αναδιαρθρώσουν δισεκατομμύρια ευρώ κόκκινων δανείων που συσσωρεύτηκαν κατά την τελευταία οικονομική κρίση.
Το υψηλό επίπεδο των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPE) - περίπου το 40% των δανείων τους τον Μάρτιο - περιορίζει την ικανότητά τους να χρηματοδοτούν την οικονομική ανάκαμψη της χώρας.
Όπως ανέφερε ο Φ. Καραβίας στο Reuters, ο δείκτης NPE της Eurobank διαμορφώνεται πλέον στο 15,6% με κάλυψη 60%.
«Ξεχωρίζει στην ελληνική αγορά», ανέφερε.
«Τώρα μπορούμε να επικεντρωθούμε στη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας», είπε.
«Έχουμε ήδη επεκτείνει το βιβλίο δανείων μας σε επιχειρήσεις πάνω από 1 δισ. ευρώ το 2020, ενώ αναμένουμε συνολική αύξηση άνω των 2 δισ. για ολόκληρο το έτος», πρόσθεσε ο κ. Καραβίας.
Την περασμένη εβδομάδα, η Eurobank ολοκλήρωσε την πώληση μεριδίου 80% στη μονάδα εξυπηρέτησης δανείων FPS στην doValue, μαζί με ένα μέρος  mezzanine και junior τίτλων του project Cairo.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank αναμένει ότι η οικονομία της Ελλάδας θα αυξηθεί πάνω από τις προσδοκίες το 2021, καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος ή ακόμη και όλο το έδαφος που χάθηκε το τρέχον έτος.
«Η συμμετοχή της Ελλάδας, για πρώτη φορά, στο ενισχυμένο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και η επερχόμενη υποστήριξη της ΕΕ με κάνει αισιόδοξο», δήλωσε ο Καραβίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης