Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο κόκκινο λόγω κορωνοϊού η Βραζιλία – Δεύτερη σε κρούσματα, τρίτη σε θανάτους – Στους 37.134 οι νεκροί

Στο κόκκινο λόγω κορωνοϊού η Βραζιλία – Δεύτερη σε κρούσματα, τρίτη σε θανάτους – Στους 37.134 οι νεκροί
Περισσότερα από 707 χιλιάδες τα επιβεβαιωμένα κρούσματα
Στο κόκκινο βρίσκεται η Βραζιλία όσον αφορά την επιδημία του κορωνοϊού καθώς αποτελεί τη δεύτερη χώρα σε κρούσματα και την τρίτη σε θανάτους παγκοσμίως.
Βάσει της τελευταίας επίσημης ενημέρωσης, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 679 θανάτοι και 15.654 κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό.
Συνολικά, οι νεκροί ανέρχονται σε 37.134 και τα κρούσματα σε 707.412.
Την ίδια στιγμή υπάρχουν έντονες αντιδράσεις για τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης σχετικά με την επιδημία.
Το υπουργείο Υγείας γνωστοποίησε πως θα δίνει πλέον προτεραιότητα στους θανάτους εξαιτίας της COVID-19 που διαπιστώνονται την ίδια ημέρα, τονίζοντας ότι η νέα πλατφόρμα θα συνεχίσει να δείχνει «πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν σε μια ορισμένη ημέρα» και «τις ημερομηνίες θανάτων».
Σημειώνεται πως η εφημερίδα Folha de S. Paulo κατηγόρησε σε χθεσινό κύριο άρθρο της τον ακροδεξιό πρόεδρο J. Bolsonaro ότι θέλει να εξαφανίσει τα δεδομένα για την πανδημία του κορωνοϊού, πως έχει την ψευδαίσθηση ότι «μπορεί να τα λογοκρίνει».
Εδώ και μία εβδομάδα, ο απολογισμός του υπουργείου Υγείας, που δινόταν στη δημοσιότητα στις 17:00 (τοπική ώρα) αφότου ξέσπασε η υγειονομική κρίση, δημοσιοποιείται γύρω στις 22:00 μετά το τέλος των βραδινών ειδησεογραφικών τηλεοπτικών εκπομπών, ενώ  το ημερήσιο ενημερωτικό δελτίο καταγράφει μόνο τα σύνολα των θανάτων και των κρουσμάτων μόλυνσης, και μόνο τις τελευταίες 24 ώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης