Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Μέσα από εκατοντάδες καταγγελίες ξεκινάει η ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ με -20% σε μισθούς - Προς μείωση εισφορών από Φθινόπωρο

tags :
Μέσα από εκατοντάδες καταγγελίες ξεκινάει η ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ με -20% σε μισθούς - Προς μείωση εισφορών από Φθινόπωρο
Εν μέσω εκατοντάδων καταγγελιών, ιδίως από τους κλάδους των επισιτιστικών επαγγελμάτων ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ με μειωμένες-για όσους ενταχθούν απολαβές
Εν μέσω εκατοντάδων καταγγελιών, ιδίως από τους κλάδους των επισιτιστικών επαγγελμάτων ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ με μειωμένες-για όσους ενταχθούν απολαβές της τάξης του 20% επί των καθαρών αποδοχών, ενώ όσοι παραμείνουν σε αναστολή συμβάσεων θα λαμβάνουν 534 ευρώ τον μήνα μέχρι τον Σεπτέμβριο.
Στελέχη του υπουργείου Εργασίας, επιβεβαιώνουν το δημοσίευμα του BN της 26ης Μαϊου (ΔΕΣ ΕΔΩ https://www.bankingnews.gr/index.php?id=500546) για επιπλέον στήριξη των επιχειρήσεων, ιδίως από το Φθινόπωρο σε μία έξαρση της ανεργίας η οποία θα προκύψει τόσο από το κλείσιμο των εποχικών επαγγελμάτων, όσο και από την αύξηση των κρουσμάτων της πανδημίας, με επιτάχυνση της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών.
Σύμφωνα με τα εξεταζόμενα σενάρια η μείωση που θα προκύψει στις ασφαλιστικές εισφορές θα είναι της τάξης του 2%-3%, ώστε η ανεργία να συγκρατηθεί στα επίπεδα του 20%.
Οι μέχρι τώρα καταγγελίες εστιάζονται στο γεγονός ότι πολλές επιχειρήσεις που έχουν σε αναστολή σύμβασης εργαζόμενους, τους εξαναγκάζουν να δουλεύουν με «μαύρα» και σε ορισμένες περιπτώσεις κάτω από το ημερομίσθιο.
Στο πρόγραμμα «Συνεργασία», που μπαίνει σε εφαρμογή την ερχόμενη εβδομάδα  έως 15 Οκτωβρίου οι εργαζόμενοι που θα εντάσσονται από τον εργοδότη -ο οποίος μπορεί μονομερώς να μειώνει τον χρόνο εργασίας έως και 50% για μέρος ή το σύνολο του προσωπικού- προστατεύονται και δεν μπορούν να απολυθούν για όσο χρόνο διαρκεί το μέτρο, ενώ δεν υπάρχει πρόβλεψη για την περίοδο μετά τη λήξη του προγράμματος, δηλαδή μετά τις 15 Οκτωβρίου.  .
Αναλογική επίπτωση θα έχουν και στο επίδομα αδείας και στο Δώρο Χριστουγέννων, που φέτος γι’ αυτούς θα είναι μειωμένα. Διασώζονται όσοι εισπράττουν τον κατώτατο μισθό.
Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, ακόμη και της ίδιας επιχείρησης, που δεν θα ενταχθούν στο «Συνεργασία» μπορούν να απολυθούν οποτεδήποτε, ακόμη και κατά τη διάρκεια της επιχορήγησης από το κράτος για τους συναδέλφους τους (επιχορηγείται το 60% της απώλειας του μισθού), εκτός κι αν τελούν σε αναστολή σύμβασης.
Η απαγόρευση απόλυσης ισχύει για τους εργαζόμενους που τελούν σε αναστολή της σύμβασης εργασίας τους σε εποχικά ξενοδοχεία – οι αναστολές εφαρμόζονται συνδυαστικά με τη «Συνεργασία» μέχρι 30/9
εργάζονται σε επιχειρήσεις τουρισμού, εστίασης, μεταφορών, πολιτισμού, αθλητισμού που κάνουν χρήση του μέτρου των αναστολών έως 30/6 ή 31/7 με 30ήμερη προστασία μετά τη λήξη ή
προστατεύονται έως 15/7 από τις ρήτρες της παράτασης αναστολών του Μαΐου ή έως και 20/7 από τις πρώτες αναστολές του Μαρτίου – Απριλίου.
Αντίθετα είναι απροστάτευτοι και μπορούν να απολυθούν οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων που επαναλειτουργούν μετά το  lockdown,  εφόσον δεν έγινε χρήση της παράτασης αναστολών.
Τέλος, από 16 Ιουνίου καταργείται το σύστημα της εκ των υστέρων δήλωσης των υπερωριών - υπερεργασίας, που καθιστούσε πρακτικά αδύνατο τον έλεγχο.

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης