Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fed: Επεκτείνει τα όρια του δανειοδοτικού προγράμματός της για ΜμΕ

tags :
Fed: Επεκτείνει τα όρια του δανειοδοτικού προγράμματός της για ΜμΕ
Η Fed επεκτείνει τα όρια του δανειοδοτικού προγράμματός της για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις
Η Federal Reserve ανακοίνωσε σήμερα 8/6 ότι μειώνει το αρχικά δηλωμένο ελάχιστο δάνειο και αυξάνει το μέγιστο όριο δανεισμού, ενώ επεκτείνει τους όρους δανείου σε πέντε χρόνια.
Το πρόγραμμα είναι μέρος των προσπαθειών της Fed να διοχετεύσει χρήματα σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που πλήττονται κατά τη διάρκεια της ύφεσης που προκαλείται από την πανδημία του κορωνοϊού.
Σύμφωνα με τις νέες οδηγίες, το ελάχιστο δάνειο τώρα θα είναι 250.000 δολάρια ΗΠΑ, το μισό ποσό από τις προηγούμενες εκδόσεις του προγράμματος.
Το ανώτατο όριο θα διαφέρει, αλλά θα μπορούσε να είναι έως και 300 εκατομμύρια δολάρια από τα προηγούμενα 200 εκατομμύρια δολάρια.
«Η υποστήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, ώστε να είναι έτοιμες να ανοίξουν ξανά και να προσλάβουν εργαζομένους, θα βοηθήσουν στην προώθηση μιας ευρείας οικονομικής ανάκαμψης», δήλωσε ο Powell.
«Είμαι βέβαιος ότι οι αλλαγές που κάνουμε θα βελτιώσουν την ικανότητα του προγράμματος Main Street Lending Program να υποστηρίζει την απασχόληση σε αυτή τη δύσκολη περίοδο».
Εκτός από τις αλλαγές στο μέγεθος του δανείου, η Fed επέκτεινε επίσης την περίοδο αποπληρωμής από τέσσερα σε πέντε χρόνια και θα καθυστερήσει την περίοδο αποπληρωμής σε δύο χρόνια από το αρχικό ένα έτος.
Ο τόκος καθυστερεί επίσης για ένα έτος και θα είναι το LIBOR, ένα συνήθη επιτόκιο δανεισμού που χρησιμοποιείται συνήθως, συν 3%.
Το πρόγραμμα είναι μέρος περίπου δώδεκα μέτρων που έχει λάβει η Fed για την ενίσχυση του δανεισμού και της ρευστότητας κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού.
Ο κεντρικός δρόμος και άλλα παρόμοια προγράμματα υποστηρίζονται από χρήματα του Υπουργείου Οικονομικών που η Fed μπορεί να αξιοποιήσει.
Σε αυτήν την περίπτωση, το Υπουργείο Οικονομικών παρέχει 75 δισεκατομμύρια δολάρια σε ίδια κεφάλαια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για δάνεια 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης