Τελευταία Νέα
Διεθνή

El-Erian: Δεν πρόκειται να επενδύσω στο χρηματιστήριο, ουτοπία η ανάκαμψη τύπου V

El-Erian: Δεν πρόκειται να επενδύσω στο χρηματιστήριο, ουτοπία η ανάκαμψη τύπου V
Απρόθυμος να προβεί σε οποιαδήποτε επενδυτική δραστηριότητα εμφανίζεται ο οικονομολόγος Mohamed El-Erian
Απρόθυμος να προβεί σε οποιαδήποτε επενδυτική δραστηριότητα εμφανίζεται ο ιδρυτής της Pimco, επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Allianz και διακεκριμένος οικονομολόγος Mohamed El-Erian, υποστηρίζοντας πως για τον ίδιο το να ποντάρει στο αφήγημα της απότομης ανάπτυξης είναι κάτι που θα τον κάνει να αισθανθεί ιδιαίτερα άβολα.
«Για μένα, είναι άβολο να στοιχηματίσω σε μια τεράστια ανάκαμψη.
Δεν μου αρέσει ως ιδέα, αλλά σέβομαι και θαυμάζω όσους επιλέγουν να το κάνουν» δήλωσε ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Allianz στο Squawk Box.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στον δείκτη Dow στη Wall Street «έδειξαν» ράλι, με βάση την εκρηκτική άνοδο 3,1% την Παρασκευή 5 Ιουνίου.
Να σημειωθεί πως από τα ιστορικά χαμηλά της 23ης Μαρτίου ο δείκτης Dow Jones Industrial Average και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έχουν σημειώσει άνοδο έκαστος 48%.
Να σημειωθεί πως ο βιομηχανικός δείκτης Dow απέχει ακόμη 8% από τα ιστορικά υψηλά του, τον Φεβρουάριο του 2020.
Σε κάθε περίπτωση, η Wall Street λαμβάνει ώθηση από τις προσδοκίες που γεννούν η σταδιακή άρση των δρακόντειων περιοριστικών μέτρων που είχαν ληφθεί για την αποτροπή εξάπλωσης της πανδημικής κρίσης και η επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας.
Για τον El-Erian, ωστόσο, η απόφαση για το αν προχωρά σε αγορές ή όχι εξαρτάται από μια σειρά παραγόντων, που έχουν να κάνουν με την ανοχή κάθε επενδυτή στον κίνδυνο.
«Έχω άγχος, κάθε επένδυση είναι μια πολύ προσωπική επιλογή.
Χρειάζεται στρατηγική;
Ποια είναι η διαρθρωτική έκθεσή μας στην αγορά;
Πόσο μπορούμε να εκτιθέμεθα και πόσο συχνά;
Όλα αυτά τα ερωτήματα χρήζουν απάντησης» ανέφερε Mohamed El-Erian.
Η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ συνεχίζει να παρέχει αφειδώς ρευστότητα, δεδομένων της αγοράς περιουσιακών στοιχείων αορίστου χρόνου και των σχεδόν μηδενικών επιτοκίων.
«Το αφήγημα για το χρηματιστήριο έχει να κάνει με κατάσταση win-win.
Αν στοιχηματίσετε, λένε, στην ανάκαμψη, δεν θα υπάρξει πρόβλημα, γιατί θα έχετε τη στήριξη της Fed.
Αυτό το αφήγημα έχει επηρεάσει τόσο πολύ την επενδυτική κοινότητα, που χρειάζεται ένα τεράστιο σοκ για να επανέλθει η λογική» καταλήγει ο Mohamed El-Erian.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης