Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Rabobank: Greek statistics η βελτίωση στα ποσοστά ανεργίας των ΗΠΑ

Rabobank: Greek statistics η βελτίωση στα ποσοστά ανεργίας των ΗΠΑ
To υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, σε μια τακτική που φέρνει στον νου κομμουνιστικά καθεστώτα, μέτρησε ως εργαζομένους πολίτες που είχαν χάσει τη δουλειά τους, υποστηρίζει η ολλανδική τράπεζα Rabobank
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ και συγκεκριμένα το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας παραποίησε τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας, σε μια τακτική που, αν μη τι άλλο, θυμίζει… Greek statistics, υποστηρίζει σε ανάλυσή της η ολλανδική τράπεζα Rabobank, επισημαίνοντας πως σε καμία περίπτωση δεν ανακτήθηκαν 2,5 εκατομμύρια θέσεις εργασίας.
Η έλλειψη συγχρονισμού χρηματαγοράς και πραγματικής οικονομίας συνεχίζεται.
Όπως αναφέρεται σχετικώς, τα πράγματα αρχίζουν να περιπλέκονται.
Την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020, η υπηρεσία του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας δημοσίευσε την τελευταία έκθεσή της για την αγορά εργασίας, δείχνοντας ότι η ανεργία μειώθηκε από 14,7% τον Απρίλιο σε 13,3% τον Μάιο, μια απροσδόκητη βελτίωση.
Ωστόσο, ο ομοσπονδιακός οργανισμός, που είναι επιφορτισμένος με τη δημοσίευση των στατιστικών στοιχείων στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, προσπαθεί να αποσαφηνίσει το πραγματικό ποσοστό της ανεργίας στις ΗΠΑ.
Το πρόβλημα, όπως ειπώθηκε, οφείλεται στην «εσφαλμένη ταξινόμηση» των εργαζομένων σε μια βασική έρευνα, κατά τη συλλογή δεδομένων στη διάρκεια της πανδημίας και σε μαζικές ροές νέων ανέργων.
Με άλλα λόγια, η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Εργασίας, σε μια τακτική που φέρνει στον νου ανελεύθερα κομμουνιστικά καθεστώτα, μέτρησε ως εργαζομένους πολίτες που είχαν χάσει τη δουλειά τους, ενώ πολύς λόγος γίνεται για το μοντέλο «γέννηση επιχειρήσεων/εκκαθάριση επιχειρήσεων».
Ως εκ τούτου, μάλλον, οι θέσεις εργασίας που ανακτήθηκαν είναι αδύνατον να φτάνουν τα 2,5 εκατομμύρια,, όπως παρουσιάστηκε αρχικά.
Από αυτά τα δεδομένα αντιλαμβάνεται κανείς το επικοινωνιακό άγχος των αρχών για την επίτευξη ανάπτυξης σχήματος V.
Όταν, δε, η κρατική στήριξη στις χρηματαγορές σταματήσει, θα φανούν πόσο άσχημα είναι τα πράγματα.
Κατά τ’ άλλα, το δολάριο συνεχίζει να «ανεβαίνει», όπως και οι αποδόσεις των ομολόγων.
Παραδοξότητα αποτελεί το γεγονός πως ανεβαίνει και η Wall Street, καθώς, παρά τους κινδύνους που ελλοχεύουν, οι επενδυτές είναι έτοιμοι να αναλάβουν ρίσκο.
Πάντως, αν η αγορά συνεχίσει να προεξοφλεί την ανάπτυξη με τέτοιον τρόπο, δεν θα υπάρξει ανάκαμψη.
Εκτός των άλλων, για να υπάρξει νέο πακέτο μέτρων στήριξης της αμερικανικής οικονομίας πρέπει το αντίστοιχο νομοσχέδιο να «περάσει» από τη Γερουσία – κάτι που, προς το παρόν, δεν φαίνεται ιδιαίτερα πιθανό.
Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει προαναγγελθεί, την ερχόμενη Παρασκευή ο Λευκός Οίκος θα εισαγάγει φορολογικές μεταρρυθμίσεις για να επιταχύνει τη μεταφορά των αμερικανικών αλυσίδων εφοδιασμού από την Κίνα σε αμερικανικό έδαφος.
Στο μεταξύ, οι κινεζικές εξαγωγές σημείωσαν πτώση 3,3% σε ετήσια βάση, με τις εισαγωγές να πέφτουν κατά 16,7% - κάτι που αποτελεί απότοκο της τάσης προστατευτισμού σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και οικονομική αδυναμία για αγορές.
Φυσικά, σε ένα τέτοιο πλαίσιο, μόνο γέλιο μπορεί να προκαλέσει η απειλή των ΗΠΑ προς την Κίνα για δασμούς αν η ασιατική χώρα δεν προβεί σε αγορές αστακών.
Και, φυσικά, για τις γεωπολιτικές απειλές και ενέργειες ουκ έστιν αριθμός…
Οι ΗΠΑ, αιφνιδίως, απέσυραν 9.500 στρατιώτες από τη Γερμανία, τους οποίους μεταφέρουν στην Πολωνία.
Η Κίνα απειλεί την Αυστραλία και Ηνωμένο Βασίλειο για τουρισμό και 5G αντίστοιχα, με ολίγη από Χονγκ Κονγκ, που όσο περνάει ο καιρός γίνεται ολοένα και πιο… κινέζικο.
Την ίδια στιγμή, εξακολουθούν να μαίνονται επί αμερικανικού εδάφους οι διαμαρτυρίες για τον θάνατο του Αφροαμερικανού George Floyd, ο οποίος έπεσε θύμα τυφλής αστυνομικής βίας.
Μένει, εν προκειμένω, να απαντηθεί το ερώτημα:
Οι αγορές πρέπει να τα λάβουν όλα αυτά υπόψη;
Σημειώστε ότι ο κορυφαίος τίτλος του Bloomberg σήμερα ήταν το "AstraZeneca Proposes Gilead Deal Talk" - το οποίο σίγουρα συνδέεται με τις ελπίδες για μεγιστοποίηση του κέρδους από ένα πιθανό εμβόλιο Covid-19.
Όμως οι αγορές θα κάνουν, ούτως ή άλλως, ό,τι και η Βραζιλία:
Δεν θα κάνουν καμία αναφορά σε σχέση με την πανδημική κρίση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης