Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Η συμφωνία του OPEC+ έχει μειώσει την παγκόσμια προσφορά πετρελαίου κατά 9 εκατ. βαρέλια ημερησίως

Ρωσία: Η συμφωνία του OPEC+ έχει μειώσει την παγκόσμια προσφορά πετρελαίου κατά 9 εκατ. βαρέλια ημερησίως
Ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας τόνισε ότι η επέκταση της συμφωνία του OPEC+ για τον Αύγουστο θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες που θα επικρατούν τότε στην αγορά
Στο γεγονός ότι η συμφωνία του OPEC+ για το πετρέλαιο έχει καταφέρει να περιορίσει μέχρι στιγμής την παγκόσμια προσφορά κατά 9 εκατ. βαρέλια ημερησίως, αναφέρθηκε σήμερα (8/6) ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Alexander Novak, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, με αφορμή της επέκταση των περικοπών που ανακοινώθηκε το περασμένη Σάββατο.
Ειδικότερα, ο κ. Novak δήλωσε ότι «η συμφωνία του OPEC+ για τις περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου έχει αφαιρέσει σχεδόν 9 εκατ. βαρέλια ημερησίως από την παγκόσμια αγορά, καθώς η ζήτηση πλήττεται από την πανδημία του κορωνοϊού».
Παράλληλα, ο Ρώσος υπουργός διευκρίνισε ότι η επέκταση της συμφωνίας, υπό την τρέχουσα μορφή της, για τον Αύγουστο θα εξαρτηθεί από την ανάκαμψη που έχει σημειώσει μέχρι τότε η αγορά, τα αποθέματα πετρελαίου και τη συμμόρφωση όλων των κρατών-μελών απέναντι στις περικοπές.
«Οι βασικές προϋποθέσεις, πέραν από την πλήρη συμμόρφωση με τη συμφωνία, είναι η τρέχουσα κατάσταση στην αγορά, η ταχύτητα ανάκαμψης της ζήτησης, η κατάσταση που θα επικρατεί στις χώρες που έχουν εγγυημένη ζήτηση και φυσικά τα αποθέματα πετρελαίου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Novak.
«Τα αποθέματα έχουν αυξηθεί σημαντικές τους τελευταίους μήνες», πρόσθεσε ο κ Ρώσος αξιωματούχος, ενώ επεσήμανε ότι «είναι νωρίς να προβλέψουμε την κατάσταση που θα επικρατεί τον Αύγουστο».
Σημειώνεται ότι το περασμένο Σάββατο οι χώρες του OPEC+ αποφάσισαν να επεκτείνουν τις τρέχουσες περικοπές στην παραγωγή τους, ύψους 9,7 εκατ. βαρελιών ημερησίως, μέχρι τα τέλη Ιουλίου, και στη συνέχεια να περιορίσουν τις περικοπές στα 7,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης