Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Schroders: Μη βιώσιμο το ιταλικό χρέος, θα χρειαστεί αναδιάρθρωση - Δύσκολο το bailout

Schroders: Μη βιώσιμο το ιταλικό χρέος, θα χρειαστεί αναδιάρθρωση -  Δύσκολο το bailout
Δεδομένου του μεγέθους της ιταλικής οικονομίας, η διάσωση είναι εξαιρετικά δύσκολο να συμβεί
Μακροπρόθεσμα μη βιώσιμο είναι το ιταλικό χρέος σύμφωνα με την Schroders, η οποία εκτιμά ότι τελικά θα χρειαστεί κάποιου είδους αναδιάρθρωση.
Η ιταλική οικονομία έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα από τον κορωνοϊό και ο δείκτης χρέους προς ΑΕΠ αναμένεται να αυξηθεί στο 159% το 2020, από 134%.
Σύμφωνα με τον Azad Zangana, επικεφαλής οικονομολόγο και στρατηγικό αναλυτή της Schroders, ο οποίος μίλησε στο πρακτορείο Reuters, το ιταλικό χρέος δείχνει μη βιώσιμο μεσομακροπρόθεσμα.
«Κάποιου είδους αναδιάρθρωση θα πρέπει να εφαρμοστεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Όπως τόνισε, δύο είναι οι επιλογές: Διάσωση από τα υπόλοιπα μέλη της Ευρωζώνης ή αναδιάρθρωση χρέους ή και τα δύο.
Ωστόσο, δεδομένου του μεγέθους της ιταλικής οικονομίας, η διάσωση είναι εξαιρετικά δύσκολο να συμβεί, σημείωσε ο Zangana.

ISTAT (Ιταλία): Μείωση του ΑΕΠ κατά 8,3% το 2020 λόγω του κορωνοϊού

Συρρίκνωση του ιταλικού ΑΕΠ κατά 8,3% βλέπει για το 2020 η Στατιστική Αρχή της Ιταλίας (ISTAT), λόγω του οικονομικού αντίκτυπου του κορωνοϊού.
Η ISTAT υποβάθμισε τις προβλέψεις της κατά τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους προέβλεπε ανάπτυξη 0,6%.
«Φέτος η μείωση του ΑΕΠ θα καθοριστεί κυρίως από την υποχώρηση της εγχώριας ζήτησης» επισημαίνει η ISTAT προβλέποντας ότι οι δαπάνες των νοικοκυριών θα υποχωρήσουν κατά 8,7% και οι επενδύσεις θα καταρρεύσουν κατά 12,5%.
Ωστόσο, υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις της κεντρικής τράπεζας της Ιταλίας η μείωση του ιταλικού ΑΕΠ θα είναι της τάξης του 9,2% το 2020, ενω σύμφωνα με την Κομισιόν η υποχώρηση θα είναι της τάξης του 9,5%.
 

www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης