Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σαουδική Αραβία: Κατά 11 δισεκ. ευρώ ή 21,9% μειώθηκαν οι εξαγωγές πετρελαίου το πρώτο 3μηνο του 2020

Σαουδική Αραβία: Κατά 11 δισεκ. ευρώ ή 21,9% μειώθηκαν οι εξαγωγές πετρελαίου το πρώτο 3μηνο του 2020
Η μείωση των εξαγωγών πετρελαίου είναι και ο κύριος λόγος για την πτώση 20,7% στην αξία των συνολικών εξαγωγών
Η αξία των εξαγωγών πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, του de facto ηγέτη του OPEC υποχώρησε κατά 21,9% σε ετήσια βάση το πρώτο τρίμηνο του 2020 στα 40 δισεκατομμύρια δολάρια.
Πρόκειται για υποχώρηση, που αντιστοιχεί σε μείωση περίπου 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν την Κυριακή (7/6/2020).
Οι τιμές του Brent μειώθηκαν περισσότερο από 60% το τρίμηνο του 2020, εξαιτίας της πανδημίας κορωνοϊού αλλά και της διαμάχης με τη Ρωσία για τις περαιτέρω περικοπές στην παραγωγή, σημειώνει το Reuters.
Η μείωση των εξαγωγών πετρελαίου είναι και ο κύριος λόγος για την πτώση 20,7% στην αξία των συνολικών εξαγωγών το πρώτο τρίμηνο τρέχοντος έτους, όπως ανακοίνωσε η Γενική Αρχή Στατιστικής.
Οι εξαγωγές εκτός πετρελαίου, συμπεριλαμβανομένων χημικών και πλαστικών, μειώθηκαν κατά 16,5%, ανέφερε η Στατιστική Αρχή.
H Κίνα ήταν ο κύριος προορισμός για τις εξαγωγές της Σαουδικής Αραβίας στο πρώτο τρίμηνο του 2020, ακολουθούμενη από την Ιαπωνία και την Ινδία.
Η Κίνα ήταν επίσης η κύρια πηγή προέλευσης των Σαουδαραβικών εισαγωγών.
Η Σαουδική Αραβία κατέγραψε έλλειμμα 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων το τρίμηνο καθώς τα έσοδα από το πετρέλαιο μειώθηκαν κατά 24% στα 34 δισεκατομμύρια δολάρια.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης