Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κοντά στη συγχώνευση AstraZeneca και Gilead; - Στόχος το φάρμακο για τον κορωνοϊό

Κοντά στη συγχώνευση AstraZeneca και Gilead; - Στόχος το φάρμακο για τον κορωνοϊό
Eάν επιβεβαιωθεί η συγχώνευση θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη συμφωνία στον τομέα του φαρμάκου
Πιθανό είναι το ενδεχόμενο συγχώνευση της φαρμακοβιομηχανίας AstraZeneca με την Gilead σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η βρετανική AstraZeneca πλησίασε τον τελευταίο μήνα την αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Gilead με στόχο μια πιθανή συγχώνευση των δύο εταιρειών η οποία εάν επιβεβαιωθεί, θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη συμφωνία στον τομέα του φαρμάκου.
Από την πλευρά της η Gilead φαίνεται να εξετάζει την πρόταση, αλλά προς το παρόν δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις, ενώ επίσημα δεν υπάρχουν επαφές ανάμεσα στις δύο φαρμακοβιομηχανίες.
Η χρηματιστηριακή αξία της AstraZeneca, που είναι η μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία της Βρετανίας, αποτιμάται σε 140 δισ. δολάρια, με την εταιρεία να κατασκευάζει μια μεγάλη γκάμα φαρμάκων για πλήθος παθήσεων.
Η τιμή των μετοχών της έχει αυξηθεί κατά 41% τους τελευταίους 12 μήνες.
Η αμερικανική Gilead στο κλείσιμο του χρηματιστηρίου την Παρασκευή είχε αξία που αποτιμούταν στα 96 δισ. δολάρια με την τιμή των μετοχών της να αυξάνεται κατά 19% τον τελευταίο χρόνο ενώ μετά την έγκριση από τις ΗΠΑ του φαρμάκου της remdesivir, για τη θεραπεία ασθενών με κορωνοϊό, η αξία της εκτοξεύτηκε.
Σύμφωνα με τις πηγές του Bloomberg, η Gilead μέχρι πρόσφατα δεν ενδιαφερόταν να πουληθεί η να συγχωνευτεί με κάποια μεγαλύτερη φαρμακευτική, εστιάζοντας τη στρατηγική της σε συνεργασίες με μικρότερες εταιρείες ή με την εξαγορά τους.
Από την πλευρά της AstraZeneca, η οποία έχει ξεκινήσει ήδη σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, έρευνες για την παρασκευή φαρμάκου για τον κορωνοιό, δήλωσε μέσω εκπροσώπου της ότι δεν σχολιάζει "φήμες ή εικασίες”.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης