Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Οι Ρεπουμπλικάνοι γυρίζουν την πλάτη στον Trump - Το 17% θα ψηφίσει Biden

Reuters: Οι Ρεπουμπλικάνοι γυρίζουν την πλάτη στον Trump - Το 17% θα ψηφίσει Biden
Tο 54% των Αμερικανών και το 37% των ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων θεωρούν ότι η χώρα δεν βρίσκεται στο σωστό δρόμο
Απαισιοδοξία και σκεπτικισμός επικρατεί μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων Γερουσιαστών αλλά και ψηφοφόρων για τους χειρισμούς Trump στις κρίσεις που έχουν προκύψει, με ένα 17% να δηλώνει ότι θα ψηφίσει τον Δημοκρατικό Biden  στις εκλογές του Νοεμβρίου.
Το τρίπτυχο των κρίσεων - κορωνοιός, οικονομική ύφεση και διαδηλώσεις - που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο αμερικανός πρόεδρος δεν είχε τα αναμενόμενα θετικά αποτελέσματα.
Σε δημοσκόπηση της Ipsos για λογαριασμό του Reuters, προκύπτει ότι το 54% των Αμερικανών θεωρούν ότι η χώρα δεν βρίσκεται στο σωστό δρόμο ενώ το ποσοστό φτάνει το 37% μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων με το 17% αυτών αν δηλώνει ότι θα ψηφίσουν το Δημοκρατικό Joe Biden.
Να σημειωθεί ότι στις αρχές Μαρτίου το ποσοστό αυτό έφτανε μόλις το 30%.
Είναι η πρώτη φορά, που ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί σημαντικά από τον Αύγουστο του 2017, όταν λευκοί πραγματοποίησαν ρατσιστική διαδήλωση στο Σαρλότσβιλ της Βιρτζίνια που οδήγησε σε βίαιες συγκρούσεις με ακτιβιστές διαδηλωτές.
Η αποδοχή του Trump φτάνει το 40% ωστόσο οι υποστηριχτές του φοβούνται ότι η στήριξη αυτή θα μειωθεί καθώς θα πλησιάζει ο Νοέμβριος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης