Τελευταία Νέα
Διεθνή

New York Times: Μέτωπο κατά της επανεκλογής Trump από Bush και Romney - Θα ψηφίσουν Biden

New York Times: Μέτωπο κατά της επανεκλογής Trump από Bush και Romney - Θα ψηφίσουν Biden
Η στάση Trump απέναντι στη διαχείρηση του Covid 19 και τις διαδηλώσεις έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια στοςυ Ρεπουμπλικανούς
Ισχυρό μέτωπο κατά της επανεκλογής του Donald Trump στις εκλογές του Νοεμβρίου έχει δημιουργηθεί από Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές με πρωτεργάτες τον Mitt Romney και τον πρώην πρόεδρο George Bush.
Δηλώνουν απογοητευμένοι από τη διαχείριση της πανδημίας αλλά και των διαδηλώσεων δηλώνοντας δημοσίως ότι θα ψηφίσουν το υποψήφιο των Δημοκρατικών Biden.
Σε δημοσίευμα τους οι New York Times, που αποκαλύπτουν το θέμα υποστηρίζουν ότι ένα αυξανόμενος αριθμός επιφανών Ρεπουμπλικάνων εξετάζει το ενδεχόμενο να μην στηρίξει την επανεκλογή του Trump γεγονός που οφείλεται στην εμπρηστική αντίδραση του Αμεριακανού προέδρου στις διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας, σε συνδυασμό με την κακοδιαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού.
Όπως αναφέρουν οι New York Times, μετά τη δήλωση του George Bush και ο James Bush δήλωσε πως δεν έχει αποφασίσει πώς θα ψηφίσει ενώ ο γερουσιαστής της Γιούτα Mitt Romney δεν θα στηρίξει τον Trump και εξετάζει το ενδεχόμενο είτε να ψηφίσει την σύζυγό του Ann ή να ρίξει άλλη ψήφο τον Νοέμβριο.
Και η Sindy Mc Cain, χήρα του γερουσιαστή John McCain, είναι σχεδόν βέβαιο πως θα στηρίξει τον Biden, όμως τηρεί επιφυλάξεις ως προς τη δημοσιοποίηση των προθέσεών της καθώς ένας από τους γιούς της εξετάζει το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα.
Όπως υπογραμμίζουν οι New York Times, κανένας από τους προαναφερθέντες δεν ψήφισε τον Trump στις εκλογές του 2016, ωστόσο η αποδοκιμασία του από μεγάλα ονόματα των Ρεπουμπλικάνων έχει διαφορετική βαρύτητα τώρα που ο Trump είναι ήδη πρόεδρος και αυτό που διακυβεύεται είναι η ατζέντα που έχει ήδη μοιραστεί με τους ηγέτες της Γερουσίας, δηλαδή ο διορισμός συντηρητικών δικαστών, η διατήρηση κανονισμών φιλικών προς τις επιχειρήσεις και η μείωση φόρων.
Άλλοι πρώην ηγέτες των Ρεπουμπλικάνων δεν γνωστοποιούν τις προθέσεις τους ως προς το πώς θα ψηφίσουν, ενώ ορισμένοι που ήδη δεν έχουν πρόθεση να στηρίξουν τον Trump, εξετάζουν το ενδεχόμενο να στηρίξουν ανοιχτά τον Biden.
Σύμφωνα με τους New York Times, στρατιωτικοί ηγέτες που έχουν αποσυρθεί, οι οποίοι μέχρι τώρα δεν γνωστοποιούσαν τις πολιτικές τους απόψεις, τώρα εκφράζουν όλο και περισσότερο την ανησυχία τους για την ηγεσία του προέδρου, αν και δεν είναι σίγουροι αν θα ψηφίσουν τον αντίπαλό του.
Ο ίδιος ο Biden, αν και θέλει να κερδίσει διακομματική στήριξη, σκοπεύει να παρουσιάσει αργότερα στην προεκλογική του εκστρατεία τον συνασπισμό «Ρεπουμπλικάνοι για τον Biden», όπως ανέφεραν Δημοκρατικοί με γνώση του προεκλογικού σχεδιασμού.
Οι New York Times, υπενθυμίζουν πάντως πως ο Trump κέρδισε τις εκλογές του 2016 παρά το ότι πολλοί Ρεπουμπλικάνοι και εν αποστρατεία αξιωματούχοι των ενόπλων δυνάμεων αρνήθηκα να τον στηρίξουν.

Δημοσκόπηση Reuters: Το 17% των ρεπουμπλικάνων θα ψηφίσει Biden

Απαισιοδοξία και σκεπτικισμός επικρατεί μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων Γερουσιαστών αλλά και ψηφοφόρων για τους χειρισμούς Trump στις κρίσεις που έχουν προκύψει, με ένα 17% να δηλώνει ότι θα ψηφίσει τον Δημοκρατικό Biden  στις εκλογές του Νοεμβρίου.
Το τρίπτυχο των κρίσεων - κορωνοιός, οικονομική ύφεση και διαδηλώσεις - που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο αμερικανός πρόεδρος δεν είχε τα αναμενόμενα θετικά αποτελέσματα.
Σε δημοσκόπηση της Ipsos για λογαριασμό του Reuters, προκύπτει ότι το 54% των Αμερικανών θεωρούν ότι η χώρα δεν βρίσκεται στο σωστό δρόμο ενώ το ποσοστό φτάνει το 37% μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων με το 17% αυτών αν δηλώνει ότι θα ψηφίσουν το Δημοκρατικό Joe Biden.
Να σημειωθεί ότι στις αρχές Μαρτίου το ποσοστό αυτό έφτανε μόλις το 30%.
Είναι η πρώτη φορά, που ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί σημαντικά από τον Αύγουστο του 2017, όταν λευκοί πραγματοποίησαν ρατσιστική διαδήλωση στο Σαρλότσβιλ της Βιρτζίνια που οδήγησε σε βίαιες συγκρούσεις με ακτιβιστές διαδηλωτές.
Η αποδοχή του Trump φτάνει το 40% ωστόσο οι υποστηριχτές του φοβούνται ότι η στήριξη αυτή θα μειωθεί καθώς θα πλησιάζει ο Νοέμβριος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης