Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Στεφανής: Δεν υπάρχει σημείο που να μην υπάρχει η ματιά μας - Θωρακίζουμε τον Έβρο

Στεφανής: Δεν υπάρχει σημείο που να μην υπάρχει η ματιά μας - Θωρακίζουμε τον Έβρο
Ποτέ δεν πάτησε κανένας Τούρκος στρατιώτης ή αστυνομικός σε ελληνικό έδαφος, ανέφερε ο Ά. Στεφανής
«Το μήνυμα είναι σαφές προς όλους.
Καθημερινά εξετάζουμε σενάρια για κάθε ενδεχόμενο», τόνισε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας,  Αλκ. Στεφανής, διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει κάθε απειλή.
Ο κ. Στεφανής στον ΣΚΑΪ μιλώντας για τις τουρκικές προκλήσεις στα σύνορα και την  θωράκιση του Έβρου, σημείωσε ότι μετά τη νίκη που πετύχαμε το Μάρτιο η κυβέρνηση ανέλυσε την κατάσταση και βρήκε τομείς που θέλουν βελτίωση και για τον λόγο αυτό προσλαμβάνουν παραπάνω προσωπικό σε ένοπλες δυνάμεις (2.000), αστυνομία (400 για Έβρο και 800 για νησιά) και λιμενικό (πάνω από 200).
Για τον φράχτη στον Έβρο, ο υφυπουργός τόνισε πως έχει σχεδιαστεί η επέκτασή του, όμως υπάρχουν και τα εμπόδια που τοποθετεί ο ελληνικό στρατός, εξηγώντας πως πρόκειται για φυσικά εμπόδια πάνω από 3,5 μέτρα αλλά και στρατιωτική φύλαξη.
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι θα υπάρχει θωράκιση τόσο αμυντική όσο και περιορισμού σε σημεία που δεν μπορεί να μπει φράχτης.
Ψευδείς ειδήσεις που προέκυψαν από την Ανδριανούπολη χαρακτήρισε τα περί συγκέντρωσης χιλιάδων μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα, λέγοντας ότι δεν είχαμε τίποτα από την άλλη πλευρά των συνόρων.
«Δεν υπάρχει σημείο που να μην υπάρχει η ματιά μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στεφανής και διαβεβαίωσε πως  στα κρίσιμα σημεία υπάρχει και προσωπικό που κάνει περιπολίες.
Τόνισε εκ νέου ότι σε καμία περίπτωση ποτέ δεν πάτησε κανένας Τούρκος στρατιώτης ή αστυνομικός σε ελληνικό έδαφος.
Ακόμη, ο υφυπουργός για τα περί γεωτρήσεων εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας ανέφερε ότι γίνονται ενέργειες καθημερινά για τη φύλαξη των συνόρων.
Όπως ανέφερε, οι ένοπλες δυνάμεις παρέχουν το ασφαλές πλαίσιο για να προχωρήσει η χώρα μπροστά και «για κάθε δράση υπάρχει αντίδραση».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης