Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Kατηγορούνται για βιαιοπραγία σε βαθμό κακουργήματος οι αστυνομικοί που έσπρωξαν ηλικιωμένο σε διαδήλωση

ΗΠΑ: Kατηγορούνται για βιαιοπραγία σε βαθμό κακουργήματος οι αστυνομικοί που έσπρωξαν ηλικιωμένο σε διαδήλωση
O 75χρονος Martin Gugino νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση
Για βιαιοπραγία σε βαθμό κακουργήματος κατηγορούνται οι δύο αστυνομικοί από το Μπάφαλο, οι οποίοι διακρίνονται σε βίντεο να σπρώχνουν και να ρίχνουν στο έδαφος έναν ηλικιωμένο διαδηλωτή, στη διάρκεια μιας αντιρατσιστικής πορείας.
Ειδικότερα, ο 39χρονος Aaron Torgalski και ο 32χρονος  Robert McCabe μετείχαν σε μια ομάδα του αστυνομικού τμήματος του Μπάφαλο που είχε αναλάβει να επιβάλει την απαγόρευση της κυκλοφορίας το βράδυ της Πέμπτης 4/6, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη μια διαδήλωση στην οποία μετείχε ο 75χρονος γνωστός στην τοπική κοινότητα ακτιβιστής Martin Gugino.
 «Οι δύο κατηγορούμενοι, που είναι αστυνομικοί του Μπάφαλο, έσπρωξαν έναν διαδηλωτή έξω από το δημαρχείο, με αποτέλεσμα να πέσει και να χτυπήσει το κεφάλι του στο οδόστρωμα», ανέφερε ο εισαγγελέας της κομητείας Ίρι, John Flynn.
Σημειώνεται ότι στην αρχή η  αστυνομία υποστήριξε ότι ο 75χρονος σκόνταψε και έπεσε.
Πάντως, και οι δύο αστυνομικοί δήλωσαν αθώοι στην κατηγορία κατά την ακροαματική διαδικασία που έγινε μέσω βιντεοδιάσκεψης, αφέθηκαν ελεύθεροι και θα πρέπει να παρουσιαστούν ενώπιον του δικαστή στις 20 Ιουλίου και εάν κριθούν ένοχοι,  κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε κάθειρξη 7 ετών.
Πάντως, ο δήμαρχος του Μπάφαλο δεν έχει ζητήσει την απόλυση των δύο αστυνομικών.
Στο μεταξύ, ο 75χρονος Martin Gugino νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Ιατρικό Κέντρο της Κομητείας Ίρι.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης