Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας: Τα χρήματα των ευρωπαίων θα πάνε στους μεγαλοεπιχειρηματίες όχι σε μισθούς και υγεία

Κουτσούμπας: Τα χρήματα των ευρωπαίων θα πάνε στους μεγαλοεπιχειρηματίες όχι σε μισθούς και υγεία
ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ στρώνουν ήδη το τραπέζι της διαπραγμάτευσης Ελλάδας - Τουρκίας για την ενέργεια
«Οι πόροι του Ταμείου ανάπτυξης, οι οποίοι προέρχονται από τις τσέπες των ευρωπαϊκών λαών, δεν έχουν στόχο να ανακάμψουν οι μισθοί, οι συντάξεις, οι παροχές στην υγεία και στην παιδεία, αλλά τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών» δήλωσε  ο γ.γ. του ΚΚΕ.
Ο Δ. Κουτσούμπας, μιλωντας στο CNN .Gr εξήγησε το λόγο που το ΚΚΕ εκφράστηκε αρνητικά για την πρόταση της Κομισιόν για το Ταμείο Ανάκαμψης λέγοντας ότι «αυτά τα δήθεν "αναπτυξιακά πακέτα" πάνε πακέτο με νέα αντιλαϊκά μέτρα κομμένα και ραμμένα στα μέτρα των "μνημονίων διαρκείας" της ΕΕ».
Ερωτηθείς πόσο βαθιά προβλέπει την ύφεση της ελληνικής οικονομίας, κατέστησε σαφές ότι η Ελλάδα την οικονομία της οποίας «έχτισαν πάνω στα πήλινα πόδια του τουρισμού και των μεταφορών, καθιστώντας την "διπλά" ευάλωτη "δεν είχε στρεβλό μοντέλο". Είχε και έχει την οικονομία που υπαγορεύουν οι ανάγκες αυτών που την ελέγχουν, δηλαδή των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων».
Τόνισε ότι κανένα μείγμα διαχείρισης δεν μπορεί να αποτρέψει την εκδήλωση της καπιταλιστικής κρίσης, ενώ «η μεγαλύτερη κρατική παρέμβαση για την έξοδο από την κρίση, που είναι αναγκαία για την καπιταλιστική οικονομία, δεν θα φέρει μια τέτοια δυναμική ανάπτυξη, από την οποία κάπως θα ωφεληθούν και οι εργαζόμενοι».
«Το θέμα είναι ότι πάλι την πληρώνει ο "συνήθης ύποπτος". Αυτό κωδικοποιείται από τους μνημονιακούς νόμους που παραμένουν σε ισχύ και τις ΠΝΠ, που ήρθαν και κούμπωσαν πάνω σε αυτούς τους νόμους» πρόσθεσε.

Πολύ κοντά ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία

Για τα ελληνοτουρκικά είπε ότι «στην πραγματικότητα αφορούν στην αντιπαράθεση της αστικής τάξης της Τουρκίας με αυτή της Ελλάδας στο Αιγαίο, συνολικά στην ευρύτερη περιοχή, όπου εξελίσσονται οι επικίνδυνοι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, με τη συμμετοχή και της Ελλάδας και της Τουρκίας, σχεδιασμοί για το ποια ισχυρή καπιταλιστική δύναμη θα έχει το πάνω χέρι στους ενεργειακούς δρόμους».
"Η Τουρκία κλιμακώνει την επιθετικότητά της και καταλαβαίνει κανείς ότι όλα αυτά φέρνουν πολύ κοντά ένα θερμό επεισόδιο, το οποίο εκτιμάμε πως με τη σειρά του θα στρώσει το τραπέζι της διαπραγμάτευσης για τη συνδιαχείριση του Αιγαίου, που ήδη σερβίρεται από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.
Βέβαια λύση δεν είναι ούτε η πολεμική εμπλοκή ούτε τα παζάρια με την ομπρέλα του ΝΑΤΟ, που θα πάρουν αμπάριζα τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.
Η λύση βρίσκεται στην πάλη για την ειρήνη και τη φιλία των λαών, για την απεμπλοκή από τα σχέδια του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Γιατί -παρά τα όσα υποστηρίζουν η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα- εγγυητές της ειρήνης και της σταθερότητας δεν μπορούν να είναι αυτοί που έχουν βάλει φωτιά στην περιοχή μας, που καταπιέζουν και δολοφονούν τον ίδιο τους το λαό».

Το αμερικανικό όνειρο καταρρέει

Με αφορμή τη δολοφονία Floyd και τα γεγονότα στις ΗΠΑ ο γ.γ του ΚΚΕ υπογράμμισε πως ο μύθος του αμερικάνικου ονείρου καταρρέει τονίζοντας ότι η δολοφονία «λειτούργησε ως θρυαλλίδα για το ξέσπασμα της λαϊκής αγανάκτησης που σιγοέβραζε» καθώς «σε αυτό το ξέσπασμα, μαζί με την κρατική βία, επιδρούν και άλλοι παράγοντες, όπως οι 100.000 νεκροί από τον κορωνοϊό -με τους περισσότερους να ανήκουν στα φτωχά λαϊκά στρώματα που δεν είχαν πρόσβαση στις δομές υγείας- αλλά και η έκρηξη της ανεργίας και της φτώχειας».
 «Η φτώχεια, ο κοινωνικός αποκλεισμός, ο ρατσισμός, η ένταση της κρατικής βίας απέναντι στον αμερικάνικο λαό είναι η άλλη όψη των ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων και πολέμων των ΗΠΑ σε βάρος των λαών. Άρα το βασικό συμπέρασμα είναι, αυτό που έχει γίνει και σύνθημα: "Καπιταλισμός σημαίνει: Δεν μπορώ να αναπνεύσω"».
Πρόσθεσε ότι η αλληλεγγύη στον αμερικάνικο λαό από τους εργαζόμενους και τους νέους της χώρας μας είναι σε πλήρη αντιδιαστολή τόσο «με τη στάση της κυβέρνησης ΝΔ, που ορισμένα στελέχη της έφτασαν στο σημείο να επικροτούν το όργιο καταστολής του Trump» όσο «και με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει πάθει αφωνία για την κυβέρνηση Trump, πολύ περισσότερο για το σύστημα που είναι εκτροφείο ρατσισμού και εγκλημάτων».
«Λογικό, συνεχίζουν να δίνουν τα διαπιστευτήριά τους και οι δύο, ως "προτιμώμενοι" και "προβλέψιμοι" εταίροι της αμερικάνικης κυβέρνησης» σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης