Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Δυσφορία Merkel για την απόφαση Trump να αποσύρει αμερικανούς στατιώτες από τις βάσεις

Γερμανία: Δυσφορία Merkel  για την απόφαση Trump να αποσύρει αμερικανούς στατιώτες από τις βάσεις
Βουλευτές του κόμματος CDU της Merkel εμφανίστηκαν έντονα επικριτικοί σχολιάζοντας αρνητικά την απόφαση Trump
Τη δυσφορία της κυβέρνησης Merkel προκάλεσε η απόφαση του αμερικανού προέδρου να αποσύρει 9.500 αμερικανούς στρατιώτες από τη Γερμανία.
Βουλευτές του κόμματος CDU της Merkel εμφανίστηκαν έντονα επικριτικοί με τον Johann Wadephul εκπρόσωπο για θέματα εξωτερικής πολιτικής του CDU / CSU να τονίζει ότι  «τα σχέδια δείχνουν για άλλη μια φορά ότι η κυβέρνηση Trump παραμελεί ένα στοιχειώδες ηγετικό καθήκον: τη συμμετοχή των εταίρων της συμμαχίας στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων».
Όλοι οι εταίροι του ΝΑΤΟ επωφελήθηκαν από τη συνοχή της συμμαχίας και μόνο η Ρωσία και η Κίνα κέρδισαν από τη διαφωνία, δήλωσε ο Wadephul, προσθέτοντας: «Αυτό είναι κάτι που πρέπει να προσέξει η Ουάσινγκτον» τόνισε λέγοντας ότι οι ευρωπαίοι θα πρέπει να αφυπνιστούν από αυτό και να λάβουν καλύτερες αποφάσεις στα θέματα ασφάλειας στην ΕΕ.
Με την απόφαση Trump από τους 35.000 αμερικανούς στρατιώτες στη Γερμανία θα παραμείνουν 25.500 σε ένα από τους πιο σημαντικού στρατιωτικούς κόμβους των ΗΠΑ στον κόσμο καθώς από τις βάσεις εκεί εξυπηρετούνται οι αμερικανικές αποστολές στο Ιράκ, το Αφγανιστάν και την Αφρική, ενώ  νοσηλεύονται και πολλοί τραυματίες των αμερικανικών δυνάμεων.
Από τους 35.000 αμερικανοί στρατιώτες υπάρχουν άλλοι 17.000 αμερικανοί και 12.000 γερμανοί πολίτες, οι οποίοι απασχολούνται σε διάφορα πόστα των βάσεων.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης