Διεθνή

Pyatt: Η Ελλάδα είναι στην κορυφή της επιχειρηματικής λίστα των ΗΠΑ στην Ευρώπη

Pyatt: Η Ελλάδα είναι στην κορυφή της επιχειρηματικής λίστα των ΗΠΑ στην Ευρώπη
Οι ΗΠΑ να προβούν σε επενδύσεις στην Ελλάδα μέσω της Διεθνούς Επιχείρησης Οικονομικής Ανάπτυξης (DFC)
Την στήριξη της Ελλάδας επανέλαβε για μια ακόμη φορά ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Geoffrey Pyatt λέγοντας ότι οι ΗΠΑ να προβούν σε επενδύσεις στην Ελλάδα μέσω της Διεθνούς Επιχείρησης Οικονομικής Ανάπτυξης (DFC).
Σε συνέντευξη του στην "Καθημερινή” ο πρέσβης των ΗΠΑ στη χώρα μας ανέφερε ως επενδυτικό στόχο τα ναυπηγεία της Ελευσίνας, δηλώνοντας ότι "βλέπουμε τα ναυπηγεία της Ελευσίνας ως μοντέλο παρόμοιο με εκείνο της Σύρου, όπου μια αμερικανική εταιρεία, η Onex, συνεργάστηκε με επιτυχία με δύο ελληνικές κυβερνήσεις.”
Μάλιστα ανέφερε ότι θα ήταν "ένα τεράστιο βήμα εάν μπορούσαμε να προσδιορίσουμε μια επιλογή για την επόμενη γενιά φρεγατών της Ελλάδας και να κάνουμε την συμπαραγωγής τους στην Ελευσίνα”, και συμπλήρωσε ότι "είναι ένα από τα πράγματα που αμερικανικές εταιρείες κάνουν πολύ καλά”.
Ο κ Pyatt υπογράμμισε ακόμη ότι "η DFC έχει επίσης προτεραιότητα σε ολόκληρο το πλέγμα έργων γύρω από την Αλεξανδρούπολη, την ιδιωτικοποίηση λιμένων, το FSRU, τον υπόγειο αποθηκευτικό χώρο της Καβάλας, την ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας”. Ενώ "όσον αφορά την DFC, η Ελλάδα είναι μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες τους στην Ευρώπη”.

Τα νησιά έχουν τα ίδια δικαιώματα

Ο Αμερικανός πρέσβης επανέλαβε την στήριξη των ΗΠΑ και στο θέμα των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο λέγοντας ότι οι εξαγγελίες της Τουρκίας για έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, λέγοντας ότι τα δικαιώματα των νησιών όσον αφορά τα θαλάσσια δικαιώματα και την ΑΟΖ τους είναι τα ίδια με την ηπειρωτική επικράτεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης