Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Η Energean για την Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον

tags :
Η Energean για την Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον
Η βιοποικιλότητα δεν έχει επηρεαστεί σε καμία από τις θαλάσσιες και χερσαίες περιοχές όπου δραστηριοποιείται η Energean
Η βιοποικιλότητα δεν έχει επηρεαστεί σε καμία από τις θαλάσσιες και χερσαίες περιοχές όπου δραστηριοποιείται η Energean, ενώ επίσης καμία ρύπανση ή περιβαλλοντική ζημιά δεν έχει προκύψει σε οποιαδήποτε από τις περιοχές αυτές.
Αυτά επισημαίνει η Energean με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον, σημειώνοντας επίσης ότι η περιοχή της Καβάλας και η Θάσος, βραβεύθηκαν εφέτος με 12 Γαλάζιες Σημαίες για τις παραλίες τους.
Μία από τις βραβευθείσες παραλίες είναι το Δασύλλιο Πρίνου με φόντο τις εξέδρες παραγωγής και επεξεργασίας υδρογονανθράκων του Πρίνου.
Η εταιρεία υπογραμμίζει ακόμη ότι ο στόχος για μηδενικό ισοζύγιο εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα έως το 2050, είναι απόλυτα εφικτός καθώς η μείωση της έντασης των εκπομπών αναμένεται να φτάσει το 70% εντός του 2022 ενώ κατά τη διάρκεια του 2019, το 89% του νερού που χρησιμοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας ανακυκλώθηκε.
Στις περιβαλλοντικές δράσεις περιλαμβάνονται ακόμα τα εξής:
-Η στρατηγική συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου-Ισμαρίδας-Βιστωνίδας και Θάσου διασφάλισε τη λειτουργία και τη συντήρηση δικτύου τηλεμετρικών σταθμών καταγραφής της βιοποικιλότητας στο Δέλτα του Νέστου και στο γειτνιάζον Εθνικό Πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Η Energean και ο Φορέας Διαχείρισης του Διαχείρισης Δέλτα Νέστου-Ισμαρίδας-Βιστωνίδας και Θάσου προγραμματίζουν ήδη την ανανέωση του μνημονίου συνεργασίας που είχε υπογραφεί στο πλαίσιο του εορτασμού της περσινής Παγκόσμιας Ημέρας για το Περιβάλλον.
-Ανάλογα, η εταιρεία υποστηρίζει τη λειτουργία του Παρατηρητηρίου Καρχαριών (Shark View Point) στην πόλη Hadera του Ισραήλ.
Υποστηρίζει επίσης την περιφέρεια Hof HaCarmel στο Ισραήλ στην προσπάθειά της να αποκτήσει την πρώτη γαλάζια της σημαία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης