Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πιερρακάκης: Οι επιλογές που κάνουμε σήμερα θα καθορίσουν το μέλλον

Πιερρακάκης: Οι επιλογές που κάνουμε σήμερα θα καθορίσουν το μέλλον
Οι επιλογές που κάνουμε σήμερα θα καθορίσουν το μέλλον, τόνισε ο Κυρ. Πιερρακάκης, στο Συμβούλιο των υπουργών Τηλεπικοινωνιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Προτάσεις κανονισμού για την προστασία της ιδιωτικότητας στην ψηφιακή σφαίρα (e-privacy), καθώς και για την ίδρυση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ικανοτήτων για την Βιομηχανία, την Τεχνολογία και την Έρευνα στον Τομέα της Κυβερνοασφάλειας (European Competence Center), ήταν ορισμένα από τα θέματα που συζητήθηκαν στην διάρκεια του Συμβουλίου υπουργών Τηλεπικοινωνιών της ΕΕ, στο οποίο συμμετείχε κι ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.
Ακόμη, υιοθετήθηκε το κείμενο συμπερασμάτων του Συμβουλίου αναφορικά με το μέλλον της Ψηφιακής Πολιτικής της Ευρώπης, ενώ η Επιτροπή ενημέρωσε για την πρόοδο της χρήσης της εργαλειοθήκης για το 5G από τα κράτη μέλη.
Στο πλαίσιο της κοινής αντιμετώπισης της πανδημίας στην ΕΕ, ο αρμόδιος για την Εσωτερική Αγορά επίτροπος, Thierry Bretton, επανέλαβε τη σημασία των κατευθυντήριων γραμμών όσον αφορά τις κινητές εφαρμογές ιχνηλάτησης και ανέφερε ότι σύντομα θα συμπληρωθούν με νέες οδηγίες.
Στην τοποθέτησή του, ο υπουργός τόνισε τη σημασία της συνεργασίας, των κοινών δράσεων και του συντονισμού των πρωτοβουλιών, ώστε να μπορούν τα κράτη μέλη από κοινού να αντιμετωπίζουν κρίσεις.
«Το κλειδί για εμάς ήταν η οργάνωση μιας υπάρχουσας στρατηγικής -της ψηφιοποίησης του κράτους- ως μέσου για την καταπολέμηση του COVID19.
Αυτό το κάναμε αφαιρώντας επισκέψεις πολιτών σε δημόσιες υπηρεσίες», σημείωσε, εξηγώντας την φιλοσοφία της ελληνικής κυβέρνησης για τη χρήση της τεχνολογίας προς την κατεύθυνση της ενδυνάμωσης των πολιτών.
Ο υπουργός αναφέρθηκε στην ανάγκη για αλλαγή του πλαισίου προμηθειών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και στην ανάγκη εκπόνησης Ευρωπαϊκού νομικού πλαισίου για την ανάπτυξη των εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης.
Επιπλέον, σημείωσε ότι θα πρέπει η ΕΕ να διενεργήσει μεγάλες ενημερωτικές εκστρατείες σχετικά με τη δυναμική του 5G και τα οφέλη του, με βάση επιστημονικά στοιχεία και σκοπό την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και των
fake news.
«Θα πρέπει να σκεφτούμε καινοτόμα σε σχέση με τη δομή της δημοπρασίας φάσματος 5G, όχι μόνο εστιάζοντας στη μεγιστοποίηση εσόδων, αλλά κυρίως στη δημιουργία ενός σχετικού οικοσυστήματος 5G», είπε, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα θα αναπτύξει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για αυτό.
«Η ψηφιοποίηση της οικονομίας θα είναι το κλειδί για την ανάκαμψη της Ευρώπης.
Πιστεύω ακράδαντα ότι οι επιλογές που κάνουμε σήμερα θα καθορίσουν το μέλλον», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης