Διορία έως 16/6 για τους διαδίκους της Creta Farms έδωσε το Πρωτοδικείο Ρεθύμνου

Διορία έως 16/6 για τους διαδίκους της Creta Farms έδωσε το Πρωτοδικείο Ρεθύμνου
Συζητήθηκε η αίτηση για την υπαγωγή της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας Creta Farms στο άρθρο 106 β&δ του πτωχευτικού κώδικα
Διορία έως τις 16 Ιουνίου έδωσε στους διαδίκους της Creta Farms το Πρωτοδικείο Ρεθύμνου σήμερα, κατά την συζήτηση της αίτησης υπαγωγής στο άρθρο 106 β&δ του πτωχευτικού κώδικα της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας, προκειμένου να καταθέσουν τα σχετικά για την απόφαση της εξυγίανσης.
Υπενθυμίζεται ότι η αίτηση επρόκειτο να συζητηθεί στις 20 Μαρτίου, κάτι, όμως, που δεν συνέβη, διότι τα δικαστήρια έκλεισαν με κυβερνητική εντολή στο πλαίσιο των μέτρων για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
Με την εκδίκαση της υπόθεσης και την έγκριση του επιχειρηματικού σχεδίου από το Πρωτοδικείο Ρεθύμνου, η οποία αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες, κλείνει το τελευταίο κεφάλαιο της διάσωσης της Creta Farms.
Η συζήτηση έγινε σήμερα στο Πρωτοδικείο με τους μάρτυρες να παρουσιάζουν τα δεδομένα και πλήθος δικηγόρων να προσπαθεί να τα επιβεβαιώσει ή να τα αντικρούσει.
Στη συνέχεια το δικαστήριο κάλεσε όλες τις πλευρές να καταθέσουν τα έγγραφά τους μέχρι 16/6 προκειμένου στη συνέχεια να βγάλει απόφαση.
Σημειώνεται ότι η κρητική αλλαντοβιομηχανία με την ενδιάμεση διοικητική της ομάδα προσπαθεί να ανταποκριθεί στην πρωτόγνωρη συγκυρία που επέφερε η πανδημία του κορονοϊού ενώ τα προϊόντα της επέστρεψαν στα ράφια των ελληνικών σούπερ μάρκετ, όπου πλέον εστιάζει η εταιρεία.
Σύμφωνα με το επιχειρηματικό πλάνο, η νέα Creta Farms εκτιμάται ότι θα επιτύχει ετήσιο ρυθμό αύξησης πωλήσεων άνω του 10% με στόχο τον τριπλασιασμό του κύκλου εργασιών της εταιρείας μέσα στην επόμενη δεκαετία (στόχος 130 εκατ. ευρώ).
Ωστόσο, το ερώτημα που προκύπτει είναι αν τέτοιες εκτιμήσεις μπορούν να ανταποκριθούν στην πραγματικότητα όταν αφορούν τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.
Η εταιρεία είχε τεράστιο τραπεζικό δανεισμό και χαμηλό EBITDA με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. 
Τώρα ο τζίρος έχει μειωθεί αισθητά αφού δεν υπάρχει αρκετό κεφάλαιο κίνησης. 

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS