Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Επιμένει ο Erdogan: Θα συνεχίσουμε τη συνεργασία με τη Λιβύη με έρευνες και γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο

tags :
Επιμένει ο Erdogan: Θα συνεχίσουμε τη συνεργασία με τη Λιβύη με έρευνες και γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο
Ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, συναντήθηκε στην Άγκυρα με τον επικεφαλής της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Λιβύης, Fayez al-Sarraj
Την πρόθεση της Τουρκίας για έρευνες και γεωτρήσεις πετρελαίου στην Ανατολική Μεσόγειο στο πλαίσιο του τουρκολιβυκού συμφώνου επανέλαβε ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan.
«Η συνεργασία με την Λιβύη θα συνεχιστεί με έρευνες και γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο» τόνισε σε δηλώσεις του από την Άγκυρα, έχοντας στο πλάι του τον επικεφαλής της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Λιβύης, Fayez al-Sarraj.
Μάλιστα, ο Erdogan επεσήμανε ότι θέλει να δει τις τουρκικές εταιρείες να έχουν ρόλο στην ανοικοδόμηση της Λιβύης.
Παράλληλα, τόνισε ότι θα συνεργαστεί και θα στηρίξει την πλευρά Sarraj σε όλα τα διεθνή μέτωπα προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα της Λιβύης με όρους νομιμότητας κι ισότητας.

Η Τουρκία αμφισβητεί κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας

Η Τουρκία έχει ήδη προχωρήσει στη δημοσίευση χαρτών που για γεωτρήσεις εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, αμφισβητώντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.
Συγκεκριμένα ο πολιτικός διευθυντής του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών και υπεύθυνος για τα αεροναυτιλιακά θέματα, δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Twitter δύο χάρτες, με τον πρώτο να δείχνει τα νέα σημεία, όπου η Τουρκία σχεδιάζει να κάνει έρευνες και γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο, κοντά σε Ρόδο, Κάρπαθο, Κάσο και Κρήτη.



Στο δεύτερο χάρτη φαίνεται η οριοθέτηση που έχει κάνει η Τουρκία, ώστε όλη η ανατολική Μεσόγειος να είναι υπό την επιρροή της, αφού συμπεριλαμβάνονται και θαλάσσιες περιοχές ανατολικά της Κύπρου.



Εξάλλου, το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας, κατά τη συνεδρίασή του υπό τον Erdogan, έστειλε μήνυμα ότι η Άγκυρα θα προχωρήσει σε όσα έχει εξαγγείλει, μεταξύ των οποίων και στις έρευνες στο όριο των 6 ναυτικών μιλίων με την Ελλάδα, τονίζοντας ότι «θα συνεχίσουμε να προασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας στην Ανατολική Μεσόγειο».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης