Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Υψηλή μεταβλητότητα και κινήσεις κατοχύρωσης κερδών

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Υψηλή μεταβλητότητα και κινήσεις κατοχύρωσης κερδών
ΑΓΟΡΕΣ: Αυξημένη η μεταβλητότητα σήμερα σε όλες τις αγορές και στη δική μας. Εμείς ένα παραπάνω… Τα στοιχεία του ΑΕΠ για το πρώτο τρίμηνο έδειξαν πόσο επηρέασε τις οικονομίες της Ευρώπης το lockdown. Με 15 μέρες κλείσιμο εμείς είχαμε σημαντική πτώση στο ΑΕΠ έναντι του προηγούμενου τριμήνου. Καλύτερα βέβαια από άλλες χώρες.

Αυτή η εξέλιξη δείχνει τι πτώση θα έχει το ΑΕΠ στο δεύτερο τρίμηνο και μετά θα περιμένουμε το τρίτο. Για το δεύτερο πάντως εκτιμήσεις από αρμόδιες πηγές πηγαίνουν τον πήχη στο -15% έως και -18%. Από την άλλη τα μέτρα της ΕΚΤ δημιουργούν μία νέα αισιοδοξία. Όταν θα πέσουν αυτά τα χρήματα από τα μέτρα που έχει πάρει η Ευρώπη, θα βελτιωθεί η ανάπτυξη.

Το ΧΑ πήγε λίγο κάτω στο άνοιγμα, γύρισε λίγο πάνω, πήγε αρκετά κάτω στη συνέχεια και μετά πήγε να μαζέψει όλες τις απώλειες. Ξαναγύρισε κάτω όμως χωρίς να γράψει νέο υψηλό και τελικά στο κλείσιμο μάζεψε μέρος των απωλειών αλλά έκλεισε χαμηλότερα από τα προηγούμενα υψηλά της συνεδρίασης. Με άλλα λόγια όποιοι πήγαν για trade και δεν έπιασαν την τάση, την πάτησαν.

Το ράλι στις ξένες αγορές παίρνει ανάσες αν και δε βλέπουμε διαθέσεις για μεγάλη διόρθωση. Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές ο Dow Jones ήταν αμετάβλητος και ο DAX είχε μικρές απώλειες. Εμείς κλείσαμε με απώλειες 0,63% και καλό τζίρο. Είχε και αρκετά πακέτα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Προσπαθεί η Alpha Bank και κατάφερε να κλείσει με άνοδο. Το ίδιο και η Πειραιώς. Αμετάβλητη η Εθνική και με απώλειες κοντά στο 2% η Eurobank. Τα περισσότερα από τα πακέτα συνολικού ύψους 10,8 εκατ. ευρώ έγιναν στις τράπεζες. Ο τζίρος στην Alpha άγγιξε τα 18 εκατ. ευρώ. και στην Εθνική τα 11,7 εκατ. ευρώ.

ΤΙΤΑΝ: Πάλι πισωγύρισμα και με μεγάλο όγκο. Ίσως να επηρέασε ένα πακέτο που έγινε νωρίς στα 11,40 ευρώ και ενώ η μετοχή ήταν αρκετά υψηλότερα. Στο κλείσιμο στα 11,80 ευρώ με απώλειες 1,34% και όγκο 428 χιλ. τεμάχια. Υψηλό στα 12,12 ευρώ και χαμηλό στα 11,74 ευρώ.

AEGEAN: Μετά το άνοιγμα και αφού έγιναν αρκετές αγορές έγραψε 4,49 ευρώ για να κλείσει στα 4,3150 ευρώ με άνοδο 1,17%. Το χαμηλό ημέρας στα 4,30 ευρώ. Πάλι τα ίδια δηλαδή. Το πρωί στα υψηλά της, στο κλείσιμο στα χαμηλά της.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Μεταφέραμε τα όσα ακούγονται στην αγορά, χωρίς να είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε. Όμως το ταμπλό δείχνει ότι κάτι γίνεται στη μετοχή. Δεν μπορεί ξαφνικά να κάνει τέτοιους όγκους. Μάλιστα σήμερα έκλεισε στα 0,2120 ευρώ με άνοδο 19,10% και όγκο 35 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 5,1 εκατ. ευρώ.

Στην τιμή κλεισίματος οι αγοραστές ζητούσαν άλλες 26 χιλ. τεμάχια, αλλά δεν βρήκαν πρόθυμους πωλητές. Για να δούμε, θα αποτελέσει όχημα η συγκεκριμένη για είσοδο βιομηχανικής εταιρείας;

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Βγαίνουν χαρτιά, αλλά κατάφεραν σήμερα οι αγοραστές να την κλείσουν με άνοδο 7,14% και στα 0,2250 ευρώ. Εκεί βέβαια πουλούσαν πάνω από 22 χιλ. τεμάχια και ο συνολικός όγκος ήταν στις 57 χιλ. τεμάχια.

ΜΑΣΤΙΧΑ: Δεν απέχει σημαντικά από τα υψηλά που είχε γράψει προ κρίσης. Τώρα βέβαια στην αποτίμηση των 15,7 εκατ. ευρώ έχουμε κάποιες ενστάσεις, αλλά περιμένουμε να δούμε που το πάει η εταιρεία και οι επενδυτές…

ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: Νέα ανοδική κίνηση.

PAPERPACK: στο -12,40% λόγω αποκοπής μερίσματος.

FRIGOGLASS: Βγαίνουν πολλά χαρτιά.

ΚΛΜ: Και εδώ βγαίνουν χαρτιά.

ΚΛ.ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ: Αποτίμηση 8 εκατ. ευρώ με καθαρή θέση 9,5 εκατ. ευρώ και συνολικές υποχρεώσεις 6,1 εκατ. ευρώ. Στο ταμείο υπήρχαν 2,9 εκατ. ευρώ. Είχε πολύ καλές λειτουργικές ταμειακές ροές οι οποίες μείωσαν και το δανεισμό και αύξησαν το ταμείο. Επιπλέον με τζίρο 14 εκατ. ευρώ από 12,3 εκατ. ευρώ είχε κέρδη 224 χιλ. ευρώ από 236 χιλ. ευρώ και EBITDA 1 εκατ. ευρώ. Θα μπορούσε να δικαιολογήσει και υψηλότερη αποτίμηση.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης