Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Barclays: Κι όμως... ο Stoxx Europe 600 ξεπέρασε σε κέρδη τον S&P 500 από 14/5

tags :
Barclays: Κι όμως... ο Stoxx Europe 600 ξεπέρασε σε κέρδη τον S&P 500 από 14/5
Οι αγορές της ζώνης του ευρώ σημείωσαν επίσης ισχυρές ανόδους, με το CAC 40 της Γαλλίας να αυξάνεται κατά 17% και το FTSE MIB της Ιταλίας να αυξάνεται κατά 16%
Μπορεί να μην το περίμενε κανείς, αλλά ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έχει ξεπεράσει σε απόδοση τον S&P 500 από τα μέσα Μαΐου, όταν και άρχισαν να χαλαρώνουν τα μέτρα έναντι του κορωνοϊού.
Αυτό αναφέρει η Barclays σε σημερινό της σημείωμα, διαπιστώνοντας ότι από τα μέσα Μαΐου ο δείκτης Stoxx Europe 600 σημείωσε άνοδο 12%, έναντι 9% για τον δείκτη S&P 500.
Η διαφορά είναι ακόμη πιο έντονη όταν κοιτάξουμε τον δείκτη DAX της Γερμανίας, με τη μεγάλη στάθμιση των αυτοκινητοβιομηχανιών και των βιομηχανικών μεριδίων.
Το σημείο αναφοράς, το οποίο περιλαμβάνει μερίσματα, έχει αυξηθεί κατά 19%, περισσότερο από το διπλάσιο του κέρδους για τον δείκτη των ΗΠΑ.
Rotation into cyclicals is boosting European stocks over U.S. peers
Άλλες αγορές της ζώνης του ευρώ σημείωσαν επίσης ισχυρές ανόδους, με το CAC 40 της Γαλλίας να αυξάνεται κατά 17% και το FTSE MIB της Ιταλίας να αυξάνεται κατά 16%.
Ενώ η ανάκαμψη των μετοχών σταμάτησε στις αρχές Μαΐου λόγω των δυσοίωνων οικονομικών και εταιρικών ανακοινώσεων, καθώς και την αναζωπύρωση των εντάσεων ΗΠΑ-Κίνας, η διάθεση έχει αλλάξει τις τελευταίες εβδομάδες καθώς οι ευρωπαϊκές χώρες άρχισαν να ανοίγουν ξανά τις οικονομίες τους, αναφέρει η Barclays.
Οι επενδυτές αναμένουν επίσης ευρέως περαιτέρω μέτρα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
«Η Ευρώπη αναμένεται να καλύψει τη διαφορά», ανέφερε ο αναλυτής της Barclays, Emmanuel Cau.
Η εναλλαγή στις αξίες θα πρέπει να υποστηριχθεί από την αύξηση των PMI, τη σταθεροποίηση των αποδόσεων των ομολόγων και την εξασθένιση του δολαρίου.
Οι αυτοκινητοβιομηχανίες, οι ασφαλιστικές και ο κλάδος ταξιδίων και αναψυχής, τα οποία είχαν μείνει πίσω, αυξήθηκαν κατά 20% ή περισσότερο από τις 14 Μαΐου.
Οι τράπεζες έχουν επίσης υπεραποδόσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης